Oblečení pro školáky

168
2.5.17 18:35

Oblečení pro školáky

Ahoj maminky,
zajímalo by mě, když kupujete dětem oblečení, jestli sháníte automaticky větší, aby vydrželo třeba celý školní rok.
Nedávno mě zarazilo u mojí známé, že nakupuje holkám do školy třeba trička, kalhoty, které jim vydrží opravdu třeba pár měsíců(né že by rychleji rostly, máme stejně staré holky 8 a 10let),ale kupuje jim prostě věci opravdu tak nějak těsné, chápu, když jsou holčičky hezké štíhloučké a chce aby se jim kopírovala postava, ale já vždy volím tak nějak aby třeba u trička s dlouhým rukávem(mikči, bundy)měla rukáv třeba do půlky dlaně(jestli chápete :))
Její holčičky mají trička třeba nové, ale už hned při prvním oblečení vidím, že jim to je těsné a dlouho nevydrží.

Já právě vždy nakupuji o trošku větší a většinou to máme na rok a když jí to vydrží déle, pak to nosí na ven, nebo po doma(jako že je to opranější atd)
Vychází to tak asi na každý školní rok, jiné věci.
Určitě si nemyslím, že by nosila oblečení, které na ní plave.

Jak to máte vy? Nakupujete taky dětem hned aby jim to bylo? Nebo aby jim to chvilku vydrželo.
Na jak dlouho vystačíte s jedním sezonním oblečením?

Díky všem za názory, pěkný večer všem :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1923
2.5.17 18:39

Tak mým klukum bohužel věci sezónu(školní rok) nevydrží. Je jí. 7 a 8. Kupuji jim aktuální velikost, možná o malinko větší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
2.5.17 18:51

Kupuji aktuální velikost, nelíbí se mi, když dítě ve věcech plave- je mu to velké v ramenou, má dlouhé rukávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
2.5.17 18:55

Kupuji také aktuální velikost, vydrží jim to cca 4 měsíce,
věci akorát ani velké nekupuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.5.17 18:55

Snažím se kupovat aktuální velikost. větší kupuju jenom, když vím, že už má dlouho jednu velikost a roste.

• Citovat
  • Upravit
37145
2.5.17 18:56

Mam teda mensiho syna ale kupuju aby mu to bylo akorat, nesnasim kdyz je mu neco velky, vypada pak o to drobnejsi a to uz je na svuj vek pomerne prcek :) hlavne ma hadru vic jak ja, takze je nestiha unosit, sem rada kdyz se mensich kousku po par mesicich zbavim a nelezi mi tu rok, nehlede na to ze kdyz je to neonosene tak se to da jeste prodat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
2.5.17 19:10

Kupuju aktualni velikost. Syn je strasne hubeny, dziny ma delku ok, ale stazeny v pase na max, takze vypada jako by nosil plenu. a to kupuju slim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
2.5.17 19:10

Dítě mám taky mladší, ale kupuju buď v aktuální velikosti, nebo i do zásoby co se mi zrovna líbí a oblíkám mu to až když mu to sluší. Zvlášť u holčiček mi to přijde vhodný, a zvlášť ve školním věku. Je tedy pravda, že to pak nestihne unosit do totálního rozpadu, ale pak to pošlu dál dalším dětem na donošení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.5.17 19:32

Tak já vybírám raději větši, nemám ráda krátká trika a pod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
2.5.17 19:36

Cíleně kupuji aktuální velikost. Občas se stane, že aktuální velikost má třeba delší rukávy. Hlavně třeba u zimních bund a oteplováků to je příjemné, když jim to vydrží dvě sezóny. Takže cíleně vyberu třeba z dané velikosti typ, co má delší rukávy a jinak sedí, ale nevybírám o číslo větší.

Oblečení je spotřební zboží a tak to i beru, pak většinou za polovinu ceny posílám dál, spokojené jsou obě strany :).

Ale občas mám kousky, co se praním vytáhnou - jakkoliv, takže je nosí na doma třeba déle :). Ale cíleně fakt ne, mám doma 4 holky a 2 kluky - a holky už dost mluví do toho (krom té 2leté), co si vezmou nebo nevezmou a být jak „hastroši s dlouhýma rukávy“, to by mi u nich neprošlo - na doma klidně, ale do školy těžko :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
2.5.17 19:39

@00000000 Známá kupuje zase mega veliké. Kluk má bundu od asi 5 let, je mu skoro 10. ZE začátku ji měl ohrnutou 2× k loktům a skoro ke kolenům :mrgreen:
Já toho moc nekupuju, dost dostáváme, ale když už, tak taky větší - třeba pyžamo a to hlavně proto, aby měly holky pěkně schovaný záda. Legíny šiju holkám taky o velikost větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
2.5.17 20:03

Synovi zatím ještě většinu oblečení šiju, takže se snažím dělat to větší (spíš delší, šířku má už pár let skoro stejnou :lol: ), aby to déle vydrželo. Trička jsou s raglánovým rukávem, který vždycky vypadá v ramenou dobře, na rukávech dělám náplety, aby nezasahovaly do dlaní a celkově dělám trička delší, aby vydržela déle. To samé tepláky. Věci mu vydrží většinou rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
3.5.17 06:50

Taky kupuji aktualni velikost. Vetsi velikosti jen do zasoby. Nemam rada, kdyz mala v necem plave. Vetsinou ji to tak pul roku vydrzi. Je mrnous a roste pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
3.5.17 13:09

Sice mám děti mladší, ale oblečení kupuju o velikost větší.. staršímu loni mamka koupila jarní budu, má ji letos a pokud ji nezničí, bude ji mít i příští rok :lol: nebo u jeněch triček s krátkým rukávem, co mají stejná, jsem zjistila, že je měli na oslavě mladšího prvních narozenin a na oslavě třetích narozenin je nejspíš budou mít taky :mrgreen: ale jim trup moc neroste, spíš jen nohy a ruce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí