Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje dcerka je velmi štíhlá. Je jí 9 let, je vysoká 135 cm, ale váží méně než 7 letý syn. Hodně sportujeme, takže má svaly, ale tuk žádný. S tím je spojen problém s odíváním. Potřebuji džíny, legíny na cvičení, na domácí nošení a od podzimu zateplené (jak nemá tuk, musí v chladu nosit velmi teplé oblečení). Na rovinu píšu, že padnoucí zateplené legíny jsem na ni sehnala jen v Temu. Jenže ty se bojím brát na chatu, nevím, jak jsou na tom s hořlavostí a nehodlám to zjišťovat. A stejně už se to cenově za chvilku nevyplatí.
Hledám tedy jiný zdroj. A aby to nestálo majlant. Poradíte?
Dcera má 140cm asi 30kg. Máme taky hlavně problém s kalhotama. Rifle kupuji v HM, mají stahovací gumičky. Ona má ráda takové ty široké. Legíny jsou super v decathlonu. Kupují tam bavlněné za asi 120kc, a pak takové ty sportovní přes 300. Tam ji fakt sedí. I softshellové kalhoty má decathlon. Zateplné legíny netuším, možná to HM. To dcera nenosí vůbec.
Super, díky. A jak to děláte v zimě? Protože my tady doma míváme kolem 20 stupňů a to nosí právě hlavně zateplené, protože je jí zima.
@Modesta píše: Více
tak při 20 stupních stačí dlouhé legíny, nee? My máme tak 22 a nosí dlouhé legíny, triko.. někdy dá mikinu. Nebo tepláky začala letos. Já bych se osobně upekla v legínách zateplených ve 20ti stupních a dcera taky. Ven taky ve 20ti stupních nejde v teplých legínach. Tepláky bývají hrubší. Nebo přidat teplé ponožky možná. Tepláky měla z pepca.
Dcera má podobný problém - s váhou i související zimomrivosti. Tenké legíny nosí jen v létě nebo v zimě pod kalhoty. Zateplené legíny na ní vypadají jak úzké kalhoty. Dobre kalhoty jsme teď sehnaly ve sportissimu. Měkké s kapsami a potiskem, co vypadají jako džíny.
Já tě jen uklidním, že až ještě trochu povyroste, zlepší se to
Moje dcera aktuálně 165 cm, 41 kg a nakupujeme v dámském, protože XXS je mnohem užší než dětské 164/170 ![]()
Jinak v dětském nám celkem vyhovovalo Sinsay, Decathlon