Oblečení puberťáka do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2258
3.9.21 10:16
@lucenka píše:
@Tarjei @Fiducia @VitaminC @lachtanice86 @MKSP a teď tedy doplňující otázka, když jsou sprosté obrázky a nápisy v pořádku, je v pořádku chodit do školy v teplácích (tam asi primárně u dětí na prvním stupni), když se v nich dítě cítí dobře nebo když jimi vyjadřuje svůj názor? :think:

Nerozumím tomu, co je na teplácích špatného. Menší děti potřebují primárně pohodlí, u starších tepláky teď stále ještě frčí - pastelové a ty a la batika.
Je to jenom oblečení, důležité je, jak se chovají k druhým, byť třeba z našeho pohledu v ne košer oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
3.9.21 10:25
@lucenka píše:
@Tarjei @Fiducia @VitaminC @lachtanice86 @MKSP a teď tedy doplňující otázka, když jsou sprosté obrázky a nápisy v pořádku, je v pořádku chodit do školy v teplácích (tam asi primárně u dětí na prvním stupni), když se v nich dítě cítí dobře nebo když jimi vyjadřuje svůj názor? :think:

Ano. Tepláky jsou za mě v pohodě.
Jednak myslím, že si ti malý ještě zaslouží pohodlí. Naše holka si v první třídě pořád hraje na koberci.
Druhak tepláky nosí i dospělí. Já ne, ale vídám to i v metru, zřejmě se to teda nosí. A pokud to dítě chce, tak prosím. Čistý, v dobrém stavu, jako jakýkoli jiný kus oděvu. Na to dbám, aby nechodili jak drbani, ale barvu a případně potisk si vybírají podle vkusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27876
3.9.21 10:26
@lucenka píše:
Jiná diskuze mě přivedla k založení tématu, kde mě překvapila reakce několika uživatelek. Takže nechali byste pubertální dítě na základní škole chodit do školy v tričku s obrázkem vztyčeného prostředníčku nebo s nějakým jiným vulgárním obrázkem/nápisem? Řešili byste to nějak s daným dítětem?
řekla bych že to není vhodný a víc neřešila
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19988
3.9.21 10:33
@lucenka píše:

Nejak nevim proc by tepláky měly být nějaké zlo. Ted tedy mluvím o čistých a neznicenych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31330
3.9.21 10:35

Takhle prvoplánově vulgární trika mi dost vadí.

Takže bych synovi zkusila vysvětlit, že to fakt není vhodný, jak se tím prezentuje, že škola snese nějakou základní slušnost a pokud kvůli tomu výstřednímu triku bude častějš vyvoláván, hůř známkován nebo popotahován zkostnatělýma učitelama/ředitelem, tak ať se nediví.

Taky sem starej punkáč, takže mi o revoltě nemusí vykládat, ale vím, co snese zaměstnání, co škola a co kotel při pogu 8)
Názor nebo příslušnost k nějakýmu stylu se dá podle mě vyjádřit i jinak, než stupidní, povrchní a nepříliš nápaditou sprosťárnou.
A myslím, že tahle argumentace by na mýho syna zapůsobila víc než deset zákazů. Když bude chtít, bude to tahat na tajňačku a neudělám nic.

Příspěvek upraven 03.09.21 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.9.21 10:36

Ne, nepodporovala bych to. Patří to podle mě k určitým sociálním vrstvám. Snažila bych se jí to vysvětlit. Pokud by na tom dítě v pubertě trvalo, nevím, jsme bych se zachovala. Asi bych ji nechala. Klidně se může převléct na záchodech s neudělám nic.

V teplákách bych dítě do školy neposlala, to je fakt jak z Výměny manželek. :mrgreen: Legíny u holek + tuniku nebo mikinove šaty beru jinak, to jsou prostě punčochy bez ťapek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10096
3.9.21 10:41

Hmmm a vy, které byste svoje dítě takhle jít nenechaly, jak byste to zařídily? :mrgreen: Vy vidíte pubertaky za ručičku před školu, abyste věděly, že se dítko nepřevléklo? :mrgreen: A věřím tomu, že rebelující puboš by to udělal bez sebemenších výčitek svědomí :D A jinak jo, nechala bych jít v čem chce, jen bych zmínila, proč mi to nepřijde vhodné. Ale pubertální děťátko nechť si pusu nabije samo, touží-li po tom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
3.9.21 10:42

@lucenka Řekla bych mu svůj názor a nenechala ho (pokud bych byla doma) v něm odejít do školy. Jestli by si ho nekde za bukem převléklo nebo se tak ustrojilo, když nejsem doma, tak to už neovlivním.
Pokud by se mi to ale doneslo, je dost možné, že by tričko mělo nehodu při praní. :lol: Pak už by šlo o to, zda by si dítě vydrželo déle kupovat nevhodná trička nebo já je „likvidovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.9.21 10:48

@Jahru Svým dětem jsem vysvětlila, že se různé oblečení hodí k různým příležitostem. Jestli něco nevhodného nosily do školy nevím, v pubertě jsem je nekontrolovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6367
3.9.21 10:48
@divine woman píše:
Ne, nenechala. Sama nemám potřebu na něco takového koukat. Tak proč by měl někdo jiný.

Souhlasím. Platí i pro vulgární nápisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.9.21 11:22

Nenechala. Ale já ještě puberťáka nemám, takže za pár let třeba budu mluvit jinak, když s ním bude puberta cloumat a nenechá si to rozmluvit :D
K teplákům - mám prvňáka a tepláky bych mu do školy nedala. On by ani nechtěl, ví, že na různé příležitosti se hodí různé oblečení. Tepláky bude mít jen na převlečení do družiny.
Byla jsem dost překvapená, když 1. září přišla na slavnostní zahájení spousta prvňáčků v obrázkových mikinách s kapucí, co se hodí tak někam na hřiště :nevim: To mi přijde teda mnohem horší než jednobarevné tepláky, které na první pohled nejdou rozeznat od kalhot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.9.21 11:32

Nenechala. Ať v takovém tričku chodí doma nebo je to pyžamo. Do školy mi to přijde nevhodné.
Na vysoké se nám stalo, že kolega přišel v tričku, kde měl obrázek kosočtverce. Prostě pi… Nám to přišlo hodně přes čáru. Jedna vysokoškolák, starší a pokročilý člověk. A byl to ped. obor. Trošku úroveň oblečení bych očekávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
3.9.21 12:28

Otázka první: prvňák nosí triko s veselým hovinkem 😃. Druha-do skoly chodí normálně v teplakach, první den byl v Minecraft soupravě😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
3.9.21 13:47

Čisté tepláky jsou pro mě přijatelnější, než odrbané děravé džíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.9.21 13:51

Ne, nenechala a nenapadlo by to ani moje děti (12, 14 a 16 let).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi