Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne, nenechala. Sama nemám potřebu na něco takového koukat. Tak proč by měl někdo jiný.
Jo, nechala. Řekla bych, co si o tom myslím, že to nepovažuju za vhodný a zbytek je na něm ![]()
Jeho vizitka. Myslím, že zkušený pedagog pochopí, a přehledné ![]()
Ne, svoje dítě bych takhle jít nenechala. Nevadí mi nejrůznější puberťácké nápady a výstřelky, záleželo by na konkrétním kousku ale konkrétně vulgární obrázky by teda fakt neprošly.
Syn ve treti tride ma prisprostly triko Barta Simpsona.
Myslim, ze kazdy se muze prezentovat skrz obleceni dle sveho gusta. K mladi to rozhodne patri.
Lidi co si neprosli rebelii v puberte, pak tak nejak „nechtej dospet“. Radej zmalovana emo devatacka v dirovanych puncochacich nez kdyby takhle vymododena chodila jeste v petadvaceti.
Do 15let dítěte bych spíše nechala, po 15 roku bych se důrazně vyhranila, řekla k tomu svoje a následně bych ho nechala nést důsledky, kdy to nosil…
Já bych ho klidně v tom nechala jít. Plno lidí a to i dospělých chodí v tričkách s nápisy v angličtině, který jsou daleko horší než fakáč a vůbec o tom neví co tam mají napsaný ![]()
Za mě tak chodilo od druhého stupně zš povícero dětí, o střední nemluvě. Řekla bych svůj názor (že to není dobrý nápad), ale pokud by to bylo v dané škole ok, zkusila bych to dál neřešit. Sama vím, jak jsem nesnášela radu co nosit a co ne. Naštěstí mi jich v pubertě rodič dal málo.
@divine woman @Rachelkaaa díky, jsem ráda, že nejsem s tímhle názorem sama.
@Tarjei @Fiducia @VitaminC @lachtanice86 @MKSP a teď tedy doplňující otázka, když jsou sprosté obrázky a nápisy v pořádku, je v pořádku chodit do školy v teplácích (tam asi primárně u dětí na prvním stupni), když se v nich dítě cítí dobře nebo když jimi vyjadřuje svůj názor? ![]()
Klukum do obleceni nemluvim, ale je fakt ze oni nemaji potrebu se zviditelnovat timto zpusobem. Mladsi je jeden z mala ze tridy s neobarvenymi vlasy, nema rozrezane dziny od stehen az dolu, vulgarni napisy na triku zatim nechtel, vrcholem jeho vystrednosti je triko od Rammsteinu. Ale treba mu jeste rupne v bedne, nevim.
@lucenka Na prvním stupni mi tepláky u kluků přijdou v pořádku, u holčiček legíny taky. Na druhém stupni už ne. Přece jen u těch malých dětí mi přijde důležité, aby měli pohodlí a v dnešní době jsou už i tepláky dělaný tak, aby vypadali slušně.
@lucenka Ja kupuju „teplakoidni“ dziny (typu jogger). Mekka dzinovina do gumy v pase, takze klukovi je fuk, jestli tohle nebo teplaky. Ja bych teplaky do skoly nedala, tam to nevidim o vyjadreni nazoru, ale spis o pohodli a tohle zrovna ve me evokuje buranstvi.
Jiná diskuze mě přivedla k založení tématu, kde mě překvapila reakce několika uživatelek. Takže nechali byste pubertální dítě na základní škole chodit do školy v tričku s obrázkem vztyčeného prostředníčku nebo s nějakým jiným vulgárním obrázkem/nápisem? Řešili byste to nějak s daným dítětem?