Oblékání u nás je horor

228
5.9.15 09:04

Oblékání u nás je horor

Holky, prosím o pomoc, jak mám naučit oblékat prcka, už jsem z něho fakt zoufalá :zed: Když po něm chci aby se oblíkl, tak dělá všechno jen proto, aby se neoblékl. Už jsem zkoušela dát i bonbonek, když se obleče, ale prostě on se oblékat nebude (vdycky vypnu televizi ale stejně si vždycky něco najde aby se neoblékal, nebo se začne vztekat). Teď nastoupil do školky (jsou mu 3) a jedinej člověk se kterým se oblíkne, je paní učitelka, my s manželem s ním prostě nehneme. Ráno většinou nestíháme, takže ho oblíknu já, takže trénujeme v týdnu odpoledne a o víkendu. Nemáte někdo nějakou osvědčenou radu jak na to, už jsem zoufalá, nechci na něj křičet, ale fakt na to už nemám trpělivost, když ho vidím, jak ho zajímá vše kolem a prostě se oblíkat nebude a vzteká se… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1281
5.9.15 09:11

Neboj, k maturite nahatej nepujde @korunkaa :palec: proste zkousi limity. Ma nejake oblibene kousky? Moje dite to taky nemusi, ale ma par oblibenych saticek a ty jdou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.9.15 09:11

On moc dobře ví, že oblíkání je něco, na čem ti momentálně velmi záleží, vnímá ten stres.

Jestli se ve školce oblíká, tak bych to neřešila a nějaký čas ho oblíkala…
Až přestane být oblékání středem vesmíru, vyzkoušej požadavek na samostatné oblíkání znovu - v klidu, bez emocí.
Případně na našeho by teda zabralo - Pojď, oblíknu tě, to nemůžeš sám se oblíkat!
Už by frčel a rval to na sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.9.15 09:16

Na oblečení na ven funguje „Aha, tak ty chceš zůstat doma.“, případně skutečně odcházíme. Většinou to pak jde. Ale jsou okamžiky takové zaťatosti a já spěchám, takže ho raději obleču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.9.15 09:39

Tak já mám teď ve školce „vzteklíka“…jdeme ven, on se oblékne, ale boty…NE! Má je volné, dobře se obouvají, na sucháč, ale prostě NE…Začne na mě křičet (jsou mu taky 3 roky) „TY mi oblíkneš ty boty…TY!!! Já ne!!!
Já v klidu odpovím, že mu je neobuju, že to zvládne sám a jdu k jiným dětem. Začne se vztekat…OK, uděláme kompromis, povídám…já ti obuju jednu botu, ty tu druhou. Ubrečený souhlasí. Obuju jednu, odcházím…pozoruju ho…snaží se a opravdu si druhou botu nandal. Pochválím ho…“Paráda, máš boty, zvládl si to, můžeme na zahradu!" Na zahradě se děti rozprchnou…onen klouček mi stále nosí kytičky, usmívá se…Asi moje teroristická metoda nezanechala vážné následky.
Musíš najít něco, co zrovna na tvé dítě zabere…třeba se neoblékat v pokoji, kde jsou všude hračky…rozptyluje to jeho pozornost, prostě ho popadni v pyžamu a oblékejte se na chodbě…na chodbě není nic zajímavého, tam se třeba bude víc soustředit na oblékání. Nechtěj po něm všechno najednou…on ať si sám obléká třeba tepláčky, ty to ostatní. Až dokonale zvládne tepláky, zkoušejte tričko…nakonec ponožky…
Ve školce trvá „proměna“ neoblékajícího dítěte v oblékající cca půl roku. Půl roku denodenní práce. A to má jinou autoritu a motivaci v ostatních dětech.
Dej mu čas. Buď trpělivá a v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
5.9.15 10:08

Já myslím, že se do stresu dostáváte sami. Nikdy jsem neřešila, že se dcera MUSELA oblíkat sama, vždy jsem ji oblékla a obula já. Je fakt, že mi nikdy nedělala scény s oblíkáním a v dříve s přebalováním. Pak od určitého času si začala sama říkat, že se sama oblékne… Ve školce to zvládne dítě NĚJAK s učitelkou, doma by mu rozkazy, ať se oblíkne samo nedělala. A to jsem na dítě přísná občas, takže i ted ji klidně nasadím triko, zbytek se doobleče sama, jinak vlastně už vše sama. Ten čas jednou přijde, nebojte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.9.15 10:18

@korunkaa
Zkusit najít nějakou páku, která by na něho fungovala.. Třeba, že nebude moct něco, co dělá hodně rád. A když se neoblékne, opravdu věc vzít a nediskutovat, dát třeba až za několik hodin nebo další den, nebo zakázat tu činnost a nedovolit, dokud se neoblékne. Pokud se neoblékne, smůla.. Hlavně vydržet.
Syn má teda teprve 2 roky, ale když protestuje, tak u nás teď funguje, že odnesu lego mravencům :-D Párkrát jsem ho fakt zabavila a pak jsme museli jít mravence jakože prosit, aby nám ho vrátili.. a od té doby to funguje..:-D

EDIT: ale na druhou stranu, pokud se oblékání nebrání a nechá se obléct od tebe, tak ho obleč :nevim: věčně to trvat nebude:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.9.15 11:45

@korunkaa my závodíme. Začnu se sama oblékat a říkám, kdo bude asi první, když vidím, že nezabírá, tak vyšší kalibr, dneska budu první já, Tomášek se dneska loudá, tak to si dám pak oříšek, že mi to tak jde a Tom nebude mít nic. Pokud pořád nezabírá, tak pokračuju, co budu dělat (odemykat, krmit psa a kočku, vybírat poštu ze schránky…, což dělá moc rád a Tom to dělat nebude, protože je v pyžamu a kluk v pyžamu ven nemůže).
Pokud pořád nezabere a už jsem oblečená, tak odcházím, to se pak oblékne dost rychle.
Důležité je, že musím zůstat klidná a přehrávat.
Dobrý taky je, když to někomu ukazuje, máme ještě mladšího syna, tak tomu říkám, že se ještě sám neumí obléct, já už triko mám a nikdo mu to dneska neukáže, protože Tom se nechce oblékat… Na to velký slyší, protože se tomu prcek směje, tak to má starší rád (dělá bubu kuk).
Nebo různé hry při oblékání, které postupně ubíráme. Natahujeme nohavice = chytáme hady do klece a na nohu voláme kuk noho, když si přetahujeme triko, tak jsme bubáci, protože nás nikdo nevidí, pak nemáme ruce, tak chodíme jako roboti… Je to spousta blbůstek a postupně to měním, ubírám, přidávám, až se už oblékne sám a rychle.
A neboj, u nás ve školce je náš kluk jeden z mála, co se obléká a svléká sám, v šatně to dělají z 90% maminky, a když se dívám, jak se převlékají na spaní, tak skoro všem pomáhá aspoň s trikem učitelka. Jen předškolákům ne.
A taky jsem používala to, co popisuje @SIMONA1234 ty si oblékneš to a já obléknu to. Teď vím, že to umí a nedělá to jen z důvodu, že prostě nechce a zkouší, kam až může zajít.

• Citovat
  • Upravit
228
7.9.15 20:41
@pannda píše:
Já myslím, že se do stresu dostáváte sami. Nikdy jsem neřešila, že se dcera MUSELA oblíkat sama, vždy jsem ji oblékla a obula já. Je fakt, že mi nikdy nedělala scény s oblíkáním a v dříve s přebalováním. Pak od určitého času si začala sama říkat, že se sama oblékne… Ve školce to zvládne dítě NĚJAK s učitelkou, doma by mu rozkazy, ať se oblíkne samo nedělala. A to jsem na dítě přísná občas, takže i ted ji klidně nasadím triko, zbytek se doobleče sama, jinak vlastně už vše sama. Ten čas jednou přijde, nebojte!

Ono jde spíše o to, že mě učitelka každý den říká, že se neumí oblíkat sám, že mu to trvá, že je vždycky poslední, ve školce je týden a chodí tam nerad, možná právě kvůli tomu oblékání :nevim: takže s tím musím něco dělat, jen z mojí hlavy to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí