Nerada se "dělím" o děti

Anonymní
26.8.15 20:03

Nerada se "dělím" o děti

Poslední dobou mi začínají vadit babičky. Mám 2 a půl letého syna a 3 měsíční holčičku. Tchyně si začala vynucovat návštěvy 3× do týdne. Moje matka to samé. Takže nemám v podstatě vůbec klid. Vadí mi, že mi babičky moje děti „oslintávají“, vím, že to myslí dobře, ale je mi to prostě proti srsti. Vždy, když je třeba syn u babičky, musím ho hned jak se vrátí domů převléct do čistého oblečení, protože mi vadí, že z něj cítím babičky. Asi nejsem normální, ale je to tak. Mám taky obavu, když se syn tak často stýká s babičkami, jestli k nim nepřiplne víc než ke mě. Už totiž začíná dělat to, že babičku objímá a děsím se toho, že jednou bude chtít být s babičkou a ne se mnou. Obě babičky jsou úplně zblázněné, jako by ony byly matky a mě chtěly úplně vyautovat. Tchyně, když jsme třeba u nich, tak před synem preferuje tatínka - že třeba místo toho, aby syna dala mně, tak ho dá tatínkovi. Nebo se synem přijde z jiné místosti a syn zajásá a ona řekne - máš tady tatínka… O mě nikdy nepadne ani slovo, tak si připadám jak kůl v plotě. Je mi to čím dál víc nepříjemné. Nebo mi vadí, že babičky nakupují oblečení pro děti. Nejsme na tom finančně špatně, tak jim prostě kupuji to, co se mi líbí. Hlavně tchyně přijde vždy s nějakým kusem oblečení, který syn ani nepotřebuje, protože toho má hafo. Když už to koupí, tak je mi blbé jí to vrátit s tím, že to nechci. No prostě je toho na mě už nějak moc :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
26.8.15 20:11

Byla jsem úplně stejná… než jsem si uvědomila, že jednou taky budu snad babička a doufám, že můj syn bude mít super manželku s kterou budu mít dobrý vztah a budu se moct vídat s vnoučaty často :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.8.15 20:14

Tak návštěvy omez, řekni, že se vám to prostě tak často nehodí a tečka. Ale to ostatní mi přijde, že teda šíleně přeháníš. To fakt žárlíš na babičky kvůli tomu, že je malej obejme? Buď ráda, že jsou z vnoučat nadšený, lepší než babičky, který nemaj zájem. S oblečením bych to asi nehrotila, mají radost, že můžou něco koupit. Když ti to vadí nebo se ti to nelíbí, tak mu to na normální nošení nedávej a dej to malýmu, až půjdete k babičce, bude mít radost, až ho v tom uvidí. Vlk se nažere a koza zůstane celá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
26.8.15 20:16

Prosím tě, jak se vynucují návštěvy? Jestli jezdíte za babičkama, tak prostě řekni, že nepřijedeš, máš jiný program, hotovo. Naše babičky vídají asi jednou týdně, mám taky svůj život, chodíme ke kamarádkám, na bazén, dělám si místo spravedlivě na všechno. Chápu, že když už to tak máš teď zavedené, bude se to blbě měnit, ale začala bych postupně odebírat.
To že tchyně upřednostňuje syna před tebou je normální - ano, je to k vzteku, když tě někdo ignoruje. Můžeš říct tchyni, že ti to vadí a uvidíš, třeba si to ani neuvědomuje. Vlastní zkušenost.
Oblečení bych vůbec neřešila, max. že už bych neměla místo ve skříni - pak bych asi něco prodala, co má navíc nebo věnovala kamarádkám (starší kousky). Když babičky chtějí nakupovat, je to jejich věc - opět, můžeš je na to upozornit.
A neboj, syn tě nebude mít rád méně, jen protože má rád i babičky. V dětském srdíčku je spouuuustu místa pro všechny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
26.8.15 20:17

Myslim, ze to jednou nebude mit snadne tva snacha ;)

Jedna vec jsou caste navstevy, ty by mi taky vadily, obleceni od prarodicu taky detem vetsinou nedavam, vetsinou je to nevkusne, preslazene nebo od vietnamcu. Ale ze ti vadi dobre vztahy babicek k diteti a ze tak zarlis mi v poradku neprijde ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.8.15 20:18

Já mám doma měsíční miminko a mám to podobně jako ty. Každý den nebo obden nás někdo z rodiny přijde navštívit jakmile nevidí tchýně nebo moje máma malého víc jak dva dny tak jsou z toho na větvi a už volají. Do toho moje mamka mi dává rady a peskuje jak se mám o prcka starat :mrgreen: Prostě pohoda.Zase si říkám že mám štěstí že mám od mala hlídací babičky když kolikrát čtu jak jsou na to ty maminky sami že jim tchýně nepohlídá vnoučata tak to je taky síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.8.15 20:25

Ja bych pri dvou detech pod 3 roky skakala do stropu, kdyby si je babicky vzaly. ne ze by nechtely, ale vetsinu casu jsou tisice km daleko.
takze si zkus predstavit opacny extrem, ze proste nemas v dosahu ani jednu a mozna prehodnotis. jinak, ze ti vadi hodne caste navstevy chapu. ten zbytek mi prijde ale pomerne sileny, sorry. vadi ti, ze babicky dite objimaji, ze voni po babicce, ze dostanou od babicek obleceni… ehh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.15 20:26

Myslím, že by sis měla hlavně uvědomit, že tvoje děti jsou osoby, nikoliv hračky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.8.15 20:27

Mě přijde, že to moc hrotíš a řešíš „blbosti“ :-)
Nic z toho, co jsi popsala mi nepřijde nijak hrozné. Naopak buď ráda, že babičky mají zájem a děti si třeba na chvíli vezmou ven nebo k sobě.. Kdyby jsi padala s dvěma dětma na hubu, říkala by sis „Kééž by si je někdo aspoň na chvilku vzal“. Pokud tě prudí časté návštěvy, tak to omez, není nic jednoduššího, než prostě návštěvu odmítnout:) Domluvte se, že třeba budou chodit jen nějaké dny, nebo tak.. S tchýní ať to vyřeší manžel a svojí mamce to snad říct dokážeš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
26.8.15 20:32
@Anonymní píše:
Poslední dobou mi začínají vadit babičky. Mám 2 a půl letého syna a 3 měsíční holčičku. Tchyně si začala vynucovat návštěvy 3× do týdne. Moje matka to samé. Takže nemám v podstatě vůbec klid. Vadí mi, že mi babičky moje děti „oslintávají“, vím, že to myslí dobře, ale je mi to prostě proti srsti. Vždy, když je třeba syn u babičky, musím ho hned jak se vrátí domů převléct do čistého oblečení, protože mi vadí, že z něj cítím babičky. Asi nejsem normální, ale je to tak. Mám taky obavu, když se syn tak často stýká s babičkami, jestli k nim nepřiplne víc než ke mě. Už totiž začíná dělat to, že babičku objímá a děsím se toho, že jednou bude chtít být s babičkou a ne se mnou. Obě babičky jsou úplně zblázněné, jako by ony byly matky a mě chtěly úplně vyautovat. Tchyně, když jsme třeba u nich, tak před synem preferuje tatínka - že třeba místo toho, aby syna dala mně, tak ho dá tatínkovi. Nebo se synem přijde z jiné místosti a syn zajásá a ona řekne - máš tady tatínka… O mě nikdy nepadne ani slovo, tak si připadám jak kůl v plotě. Je mi to čím dál víc nepříjemné. Nebo mi vadí, že babičky nakupují oblečení pro děti. Nejsme na tom finančně špatně, tak jim prostě kupuji to, co se mi líbí. Hlavně tchyně přijde vždy s nějakým kusem oblečení, který syn ani nepotřebuje, protože toho má hafo. Když už to koupí, tak je mi blbé jí to vrátit s tím, že to nechci. No prostě je toho na mě už nějak moc :/
žárlit takhle na babičky? Ty nemáš ráda svojí babičku a dědu? Nezačneš náhodou žárlit i na tatínka dítěte? Dokážu si to představit, asi s tebou mlátí hormony, protože normální a odůvodněné to není. Myslím že když budou babičky vzácnější tak dítě pak přirozeně bude mít radost když je uvidí, ale abys takhle žárlila. Určitě nechtějí nahrazovat maminku, jsou to prostě babičky, například já mojí babičku mám strašně ráda, tulila jsem se k ní vždycky a utíkala za ní když mě máma hubovala, ale že bych k ní měla vztah větší než s mámou?? to ne a to jsem vyrůstala v jednom baráku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
26.8.15 20:32

Ty žárlíš na mamku a tchyni, nic jiného v tom není. Uklidni se, a nastav pravidla. Buď ráda, že se babičky zajímají. Taky bys mohla někdy psát, mamce a tchýni jsou vnoučata ukradený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
26.8.15 20:33

ja ti rozumim

Hele, ja se te nahodou zastanu: nemyslim si, ze mas povinnost se o deti s nekym delit, nebo ne rozhodne za hranici toho, co je ti prijemne.
Jako ja tu mit tchyni trikrat tydne, tak jsem trikrat rozvedena :mrgreen: :mrgreen:
A jo, je to hezky, ze maj radi vnoucata, ale ani vnoucata nejsou hracky nebo stenata, co maji uspokojovat potreby babicek.

Navic to vidim casto, ze snacha je rodicka a inkubator, a pak do toho vstupuje moudra matriarcha stylem „uhni, matko“.

Ja myslim, ze bys mela stanovit hranice takove, jake vyhovuji TOBE, ty jsi matka a konec. Hodne budoucich tchyni to tu nechce slyset, ale je to proste tak. Tvuj vztah k detem a muzi je ten podstatny, ne babicky. Tim nerikam, zakaz jim styk, ale uprav to tak, aby jsi ty byla stastna. Treba 1× tydne, proste jak ti to bude vyhovovat, ale nejsi nici nastroj na jeho radost z tvych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.8.15 20:33

Myslim, ze se bojis o sve misto matky. Coz je zcestne mama jsi ty jedna jedina. Navstevy mate caste to by mi nevadilo kvuli detem, ale kvuli vlastnimu klidu. Bud je omez nebo jim deti pujc bez tve pritomnosti. Taky budes jednou babicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.8.15 20:36

Dite vi, kdo je jeho mama, coz ale neznamena, ze musi milovat jen ji. Prachsproste zarlis. Usmernila bych cetnost navstev, zcela na rovinu bych rekla, ze bych rada trochu klidu jdn s detmi. Ale byla bych opatrna, az budes mit dvoulety a ctyrlety dracata, tak jeste zjistis, ze moci deti bez obav sverit babickam, na ktere jsou deti od malinka zvykle, je vlastne desne fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.15 20:37
@umea píše:Ja myslim, ze bys mela stanovit hranice takove, jake vyhovuji TOBE, ty jsi matka a konec. Hodne budoucich tchyni to tu nechce slyset, ale je to proste tak. Tvuj vztah k detem a muzi je ten podstatny, ne babicky. Tim nerikam, zakaz jim styk, ale uprav to tak, aby jsi ty byla stastna. Treba 1× tydne, proste jak ti to bude vyhovovat, ale nejsi nici nastroj na jeho radost z tvych deti.

Ona svoje děti nevlastní, proboha.
Nastavit by to měl tak, aby byly šťastné hlavně ty děti.

Ženský, vy si fakt pletete děcka s panenkama. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect