Budou si pamatovat?

1609
19.8.15 00:22

Budou si pamatovat?

Nevím jak začít, stále to strašně moc bolí. Před 5 týdny mi umřel životní partner - nehoda, otec mých dětí (3, 1 rok). Zajímalo by mě jestli si na něj bude syn pamatovat. Dcera ne, ta je příliš malá. Mám fotky kolem sebe a rozhodně jsem o něm nepřestala mluvit. Ale není tu už. Nemáte některá zkušenost?
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
19.8.15 00:29

Zkusenost nemam, ale vzhledem k tomu, ze to byl tatinek deti, tak se synem travil spousty casu, navic mas ty fotografie, tak si myslim vzpomene, ne treba hodne ale trochu jo. Jsou lidi, kteri si pamatuji hodne z detstvi, toho batoleciho i, treba to tvuj syn je :hug: Ale myslim, zr kdyz se koukne na fotku, tak si vzpomene ;)
Je mi to moc lito, musi to byt tezke :hug: :hug: Posilam hodne sil :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.8.15 00:30

@bea6 :hug: Nevlastní syn si pamatuje zážitky i z prvního roku, já asi tak od 2 - 3 let, je to dítě od dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
19.8.15 00:31

Taky nemam zkusenost, jen stejne stare deti a brecim tady. Je mi to tak strasne lito :,( :hug: urcite to muzes ovlivnit tim jak casto ho budes pripominat, ale nedovedu si to vubec predstavit :hug: Drzte se vsichni, uprimnou soustrast :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150065
19.8.15 00:42

Mému synovi byly 4 roky když zemřela moje mamka. Pamatuje si hodně. Co dělali, co mu vyprávěla atd. Takže asi ano, ten větší synek si může pamatovat.Je mi líto co zažíváš. :( :hug:y si s dětma o mých rodičích vyprávíme, prohlížíme fotky.Tak jsou tu s námi stále. Hodně sil :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
19.8.15 00:48

Když byli bráchovi cca 2-3 roky měla sem přítele, který si s ním hodně hrál. Do dnes si ho pamatuje. :) Buď silná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
19.8.15 00:55

Syn si pamatovat určitě bude, obzvlášť pokud budete o společných vzpomínkách mluvit :hug: Drz se :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
19.8.15 01:00

:hug: :hug: upřímnou soustrast, je mi to moc líto.
Zkušenost mám, ale co se týká dědečka. Mladšímu synovi byly tenkrát necelé dva roky, ale nepamatuje si ho.
Ani fotky a moje neustálé vzpomínky nepomohly. A že jich bylo! Dnes mi říká, že mu to nemám mít za zlé, ale že si dědu nepamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
19.8.15 01:06

Tatka umrel, kdyz nejstarsimu synovi byly presne tri. Casto mluvime, vzpominame, prohlizime fotky, myslim, ze si ho pamatuje dobre. Zajimave je, ze i mladsi syn, ktery mel v te dobe rok a pul, o dedeckovi uplne samozrejme mluvi, jako by jej vedome zazil. Nevim, jestli si jej fakt pamatuje, nebo ma vse jen naposlouchane.

Ja si treba prababicku, ktera me denne hlidala, intenzivne se mi venovala a umrela v mych ctyrech, pamatuju opravdu jen z fotek. Nemam zadnou realnou vzpominku. Tak kdo vi, jestli vzpominky casem vyblednou… ale syn ma ted sest a na dedecka opravdu nezapomnel.

Drzte se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
19.8.15 01:19

Sice to nebyl taťka, ale šlo o dědečka. Zemřel, když mi bylo 2,5 a já do dneška mám vzpomínky v hlavě, ve kterých byl on a moji rodiče potvrdili, že jsou to vzpomínky z reálných situacích (když odbočím, mám vzpomínku i z kočárku, jednu jedinou, sice to zní neskutečně - mohl mi být rok, max rok a čtvrt, jedná se jen o záblesk). Na dědu si vzpomínám, jak mi podával čokoládky ze skříně. Do dnes mám v paměti i pohlednici, která byla opřená kousek vedle, babička ji tehdy po skoro 20 letech našla, když jsem s tou vzpomínkou přišla. :) Ano, určitě si syn bude pamatovat na tatínka.

Posílám mnoho sil, mrzí mě, co se stalo :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
19.8.15 01:45

Ahoj, je mi to moc líto. Mojí babičce zemřel manžel, když bylo mému strejdovi něco kolem roka a půl a asi ve 20 letech, najednou strejda zůstal stát a začal babičce vyprávět, dost podrobně, že si pamatuje, jak byli na koupališti s tátou… Byli tam 2 měsíce před tím, než zemřel a babi o tom nikdy nemluvila. Takže vzpomínky se mohou i po tolika letech vrátit, někde tam v těch dětských hlavičkách zůstanou. Přeji hodně :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
19.8.15 02:22

@čurynka101 Četla jsem dokonce dávněji článek, že se prožité vzpomínky dají „vyvolat“. A celkem tomu věřím, v mozku se ukládají všechny vzpomínky. :) Otázka je, jak to vyvolávají, jestli hypnózou nebo jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.8.15 05:34

Upřímnou soustrast :hug: Je mi to moc líto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
19.8.15 06:19

Uprimnou soustrast. Myslim, ze trilety syn si ho pamatovat bude. Neumim rici, jak dlouho, ale urcite si ho pamatovat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
19.8.15 06:40

Kamarádka zemřela, když jejímu synovi byly 2. Nevím, zda si vybaví její obličej, ale pamatuje si…vždy když jedou kolem nemocnice říká „tady ležela maminka a už je v nebíčku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí