Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uprimnou soustrast. Myslim, ze trilety syn si ho pamatovat bude. Neumim rici, jak dlouho, ale urcite si ho pamatovat bude.
Kamarádka zemřela, když jejímu synovi byly 2. Nevím, zda si vybaví její obličej, ale pamatuje si…vždy když jedou kolem nemocnice říká „tady ležela maminka a už je v nebíčku“.
Upřímnou soustrast, je mi to strašně moc líto
Úplně mi to vehnalo slzy do očí. Mně umřela babička, když mi byl rok a půl, dodnes mám jednu jedinou vzpomínku, jak sedím v trávě, babička mě má na klíně a okolo nás běhají kuřátka, prý jsme tak často sedávaly. Tříletý si bude pamatovat. Je mi to tak moc líto.
Uprimnou soustrast
je to strasne..pripominej, mluv o tatinkovi, jakoze vas porad sleduje shora a kontroluje, jestli se mate dobre. ![]()
V mych trech letech mi zemrela prababicka a porad mam nekolik velice zivych vzpominek I si vybavim jeji oblicej
Ahoj,
dceři zemřel tatínek když měla 2 roky, pro mě to bylo strašné, konec světa, drž se ![]()
Myslím že si ho až tak nepamatuje, ale podle fotek ano, vzpomínáme na něho.
Upřímnou soustrast, je mi to moc líto.
Myslím, že si ho pamatovat bude, nebo alespoň nějaké situace si vybaví.
Jedna moje kamarádka si údajně pamatuje, jak ji donesli domů z porodnice a měla ji v náručí babička a té babičce ukápla slza a dopadla ji na tvář. ![]()
Predevsim uprimnou soustrast a hodne sil vam vsem ![]()
ja mam nejcasnejsi vzpominky kolem 3 let, takze kdyz si budete prohlizet fotky a mluvit o tom, tak mu tatinka muzete v pameti „udrzet“ ![]()
Manželce umřel táta ve třech letech a pamatuje si takové záblesky.
@bea6 píše:
Nevím jak začít, stále to strašně moc bolí. Před 5 týdny mi umřel životní partner - nehoda, otec mých dětí (3, 1 rok). Zajímalo by mě jestli si na něj bude syn pamatovat. Dcera ne, ta je příliš malá. Mám fotky kolem sebe a rozhodně jsem o něm nepřestala mluvit. Ale není tu už. Nemáte některá zkušenost?
Díky moc.
Upřímnou soustrast.
Já si pamatuju svého pradědu - bylo mi pět, ale třeba můj o rok a půl mladší brácha už ne. Akorát jak se o tom mluvilo, že u toho byl taky, jak jsou fotky, tak má spíš napamatované historky.
Upřímnou soustrast
![]()
A pamatovat si může. Je to dítě od dítěte. Pokud ty vzpomínky v dětech budeš navíc udržovat a občas budete vzpomínat, tak si ho pamatovat budou. Držte se všichni ![]()
To je mi moc líto… Upřímnou soustrast. S paměti děti je to různé, já mám první vzpomínky z doby kolem dvou a půl let, ale třeba můj syn, teď pětiletý, si už z vlastních vzpomínek nepamatuje babičku, mou maminku, která zemřela, když jemu bylo dva a pul
A to ho často hlídala a měl ji moc rad. Pozná ji dnes na fotkách a pamatuje si, co jsem mu o ní kdy řekla, že s ní dělal nebo co měl u ní rád, ale sám si prý na ní už nepamatuje. Hodně dětem o tatinkovi vyprávěj, ať mají když alespoň takové zprostredkovane vzpomínky. Preju hodně sil!!! A taky štěstí do budoucna!
Bohužel zkušenost mám, né moc odlišnou od této.3letý si to bude pamatovat, ale je důležité furt připomínat, že tu kdysy byl někdo takový, mluvit třeba o něm a tak.
1leté dítě nevím no, ale asi nějaká ta kapka vzpomínky tam bude. Každopádně upřímnou soustrast, mrzí mě že odchází tací mladí lidé, kteří mají rodiny, kde jsou lidé, kteří na něj celou dobu čekají.