Co mám dělat? Dcerka mě kouše :(

101
20.8.15 23:22

Co mám dělat?dcerka mě kouše....: (

Zdravím mamky:) moje dcerka rok a 4mesice me pořad kouše máme už 12 zubů takže to dosti bolí. A když nekouse tak me boucha. Buďto když ji něco zákazu, tak přijde a jednu mi natahne nebo jen tak, že jde zrovna okolo. Vůbec nevím co s tim. Dřív jsem ji vždy placla přes ručičku, ale pak jsem si říkala, že ji vlastně ukazují to samé, pak jsem vysvětlovala, teď ji razantně posadim od sebe a řeknu ji že se zlobim. Rozbreci se přijde se omluvit ale za 5minut to udělá znova. P. S. nikomu jinými to nedela jen mě. Máte s tim někdo zkušenost? Co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
20.8.15 23:25

@Miruska S ten druhý způsob, jak to s ní vyřídíš si myslím, že je lepší než plácání… chce to ale asi delší čas… jak dlouho to dělá? děti většinou tyhle moresy mají třeba týden, dva… pak je to přejde.
Neříká si třeba o tvoji pozornost? více se věnovat? více mazlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
20.8.15 23:48

Ahoj, měli jsme to doma taky tak, malej kousal jen mě, někdy tak, že jsem měla až modřinu… Přestal sám od sebe. Jenže klid byl měsíc a teď začal pro změnu škrábat. Vypadám, jak když máme doma kočku. :zed: Nevím co s tím, má z toho děsnou srandu, říkám mu, že mě to bolí, začne se řechtat, udělám tytyty to nesmíš, pohrozím, zvýším hlas, začne řvát jak když ho na nože berou. Takže holt budu muset být vytrvalá, počkat, až ho to přestane bavit, jako s tím kousáním. Kdyby byla nějaká rada, jak se té agrese zbavit, budu ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.8.15 23:49

Neboj, to přejde. Já třeba, když mě chce placnout moje dcerka, tak ji jemně chytnu ručičku a řeknu, ať udělá místo placani malá. Ke kousani se jeste nedopracovala, ale tam to budu dělat podobně-nabídnu ji alternativu-do maminky se nekouse, můžeš kousnout do jablíčka apod. Tak snad mi můj plán vyjde :mrgreen:.vracet dítěti plácani opravdu nikam nevede, je dobře, ze jsi to zavrhla. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4986
21.8.15 06:58

Ja jsem pro placnuti. Jakmile vam takhle deti budou busit do mladsich novorozenych sourozencu, tak bude zle a na mirumilovne vysvetlovani nebude cas. Zastavam nazor, ze nekdy je placnuti lepsi nez 10× vysvetlovat a i tak si myslim, ze vychovam psychicky zdrave jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
21.8.15 07:08

Mam stejne starou holcicku a dela to same. Vysvetlovat nepomaha. Nechape. Placnuti po ruce-place, ale za nejaky cas to udela znova. Myslim, ze az pobere vic rozumu a bude to delat i nadale, oplatim ji to, at vi, ze to boli.. nejstarsi to delala taky a preslo to kolem druheho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
21.8.15 07:12

Mě to malá dělala taky, napřed jsem jí to dlouhou dobu vysvětlovala ža se to nesmí, odcházela jsem z pokoje a tak…no to bylo bez výsledku. Moje babička mi furt radila at jí kousnu taky, do toho se mi moc nechtělo…Jednou mě kousla fakticky hodně, až sem se naštvala a kousla jí taky:) Od té doby mě pak kousla už jen dvakrát, já jí taky a bylo po problému, už to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
21.8.15 07:18

Náš David, jak se nikdo nedíval, už ségru kousl nebo štípl. Myslím, že se mu líbily její reakce a možná i naše.
K nám si toho moc nedovolil.
Plácnutí a rezolutní ne moc nepomáhalo a ani oplácení od dcery. Prostě, jak to přišlo, tak to odešlo. :think:

Kamarádka syna na oplátku kousla. Zabralo to. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.8.15 12:20

@hartiepa zvláštní, ze můj starší syn do nikoho nebuši, ačkoliv si kousacim a stipacim obdobim prosel take. plácat jsem ho za to nemusela. Asi chyba v matrixu. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
101
21.8.15 12:45

Tak jedina výhoda je, že na ostatní lidí je hodná :D tak snad to taky přejde… Trvá to už cca 4mesice, přišlo mi to už jako dlouhá doba. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
21.8.15 12:46

@3HE jinak co se týče té pozornosti, nemyslim si že bych se ji věnovala nějak málo… Spíše mě napadlo, že jsem měsíc na z5 přestala kojit, ale jelikož to dělala i před tím nedokáží říct zdali to na to taky může mít vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.8.15 20:20

Souhlasím s Hartiepou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie