Nerada se "dělím" o děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
26.8.15 20:40

Fakt řešíš nesmysly.. Návštěvy není problém eliminovat, jednoduše řekneš,, promiň, ale chci být v klidu doma, mám tu hafo práce, jedeme pryč, mám návstěvu,.." a je po problému. Mě když se narodila první tak mi tchýně byla schopná volat asi tak 5× denně o návštěvách kdy jsem k ní jezdila ani nemluvím. Moje máma (ano je to moje máma a něco jinýho) mi v začátku hodně pomohla, ale je to daný tím, že bydlí cca 5 minut ode mě a máme k sobě logicky blíž než já a tchýně o věku nemluvim. Pak jsem taky řekla dost už stačí, chci být sama. U druhé dcery u nás tchýně bydlela a ač je to skoro neschopná ženská (žije svýma imaginárníma chorobama) tak jsem fakt byla vděčná za to, že jsem mohla aspoň na chvíli mít klid, nebo jít nakoupit, odvézt starší do školky.. Buď ráda za babičky, spousta ženskejch to tak nemá a daly by za to cokoliv. Oblečení taky nerada dostávám, ale babičkám to dělá radost a mě vlastně taky, protože ty věci který se mi nelíbí mi aspoň není líto dát na hřiště, do školky, na chatu,… zase žádnej problém. To převlíkání mi přijde zvláštní a o tý žárlivosti mi to přijde úchylný jak takhle můžeš myslet. Dítě ví kdo je máma/táta/babička/teta… Buď ráda, že spolu krásně vychází aspoň nebudeš mít problém kam s dítětem na hlídání. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
26.8.15 20:40

No spis bych rekla, ze si je s nima pletou babicky @Bábrdl
jeji stesti je stejne dulezite, jako stesti deti. Neexistuje duvod, aby matka byla nestastna na ukor spokojenosti babicek. A dite se stastnou matkou denne na tom bude lepe, nez se stastnou babickou 3× tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
26.8.15 20:42

Myslím, že absolutně nejsi v právu, abys něco takového cítila.
Pokud jde o návštěvy, dvakrát z těch tří návštěv bych tchýni nebo maminku vyhodila chodit s kočárem nebo hrát si s druhým dítětem beze mě a jednou bych je nechala u mě doma.
Pokud jde o dary, tak to je slušnost něco donést alespoň občas, ale ty si to přehazuješ tak, aby ony byly ty špatné a k tomu zbytku se ani nemá cenu vyjadřovat.
Ale možná to potřebuješ slyšet, jsi psycho matka, což rozhodně neznamená dobrá.
Co říkáš na to, že díky tomu, že občas trávím čas s neteří, tak mě taky občas obejme. A to jsem mnohem méně než babička. To je děs, co si to dovoluji, budovat vztah s rodinou.
Ještě, že je švagrová normální a napíše mi, jak je ráda, že mě má její dítě má rádo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.8.15 20:42
@Ali-Ali píše:
Ja bych pri dvou detech pod 3 roky skakala do stropu, kdyby si je babicky vzaly. ne ze by nechtely, ale vetsinu casu jsou tisice km daleko.
takze si zkus predstavit opacny extrem, ze proste nemas v dosahu ani jednu a mozna prehodnotis. jinak, ze ti vadi hodne caste navstevy chapu. ten zbytek mi prijde ale pomerne sileny, sorry. vadi ti, ze babicky dite objimaji, ze voni po babicce, ze dostanou od babicek obleceni… ehh.
:mrgreen: Tak nějak :mrgreen: :mrgreen:. My máme „hlídací“ babičku daleko, ta co je kousek se do hlídání nehrne. Jasně, jsou to naše děti, tak se staráme. Ale zájem babiček potěší :think:.
Pokud je frekvence návštěv pro tebe moc častá, tak ji uprav, na to máš právo. Ale vzájemné citové projevy dětí a babiček jsou zcela v pořádku. A „vůně“ babičky? Pokud není silná kuřačka, chovatelka prasat nebo nějaká špindíra, tak si nic hrozného představit neumím. Já mám z dětství nejkrásnější zážitky díky babičce, budu je mít v srdci napořád :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
26.8.15 20:43

Obleceni dobry na doma. Malejm se vzdycky hodi pri hnojeni u obeda :mrgreen: me se taky nektere obleceni nelibilo, ale nasla jsem v nem tu praktickou stranku, takze to moje pekne mam jako nove :mrgreen:
Vis co je na detstvi to nejhezci? To kdyz prijedes k babicce, ktera se s tebou pomazli, uvari ti to super jidlo, ktery mamka ne, protoze je v tom treba moc cukru. To jak ti babicka vypravi, co delala kdyz byla taaakhle mala a ver mi, ze i kdyz tobe treba moc nevonijou, tak pro deti je to nezapomenutelna vune. Neuc je ohrnovat frnak nad starim. Ty budes taky jednou stara a budes svoje vnoucata chtit zmoulat od rana do vecera a kupovat jim ruzne kycovite blbustky.
Tvoje deti ti nikdo nevezme a ani nechce. Ty jsi mama, ale doprej obema stranam trosku toho poteseni ;)
A to ze se ti zda, jak maji radsi babicky nez tebe? Prijde doba kdy budou nenavidet celej svet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2880
26.8.15 21:03

Z mého pohledu je to nepochopitelne-jsem rada za každých par hodin, kdy si malou nekdo vezme ven nebo k sobe a mam klid.Mala ma ted rok a čtvrt a kolikrat se natahuje jen za babičkou, ale vubec to neberu tak, ze ji ma radsi-spis, je ji vzácná. Takze radu nemam-teda mozna jo, trochu bys mela ubrat, protoze zarlit na vlastní matku nebo mit deti jen pro sebe, je divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
26.8.15 21:05

Chtělo by to trochu zdravého mateřského sebevědomí ;)
Fakt se nemusíš bát, že by děti měly radši babičky, babičky jsou babičky a máma je prostě máma, jediná a nejlepší. To neznamená, že se děti nebudou k babičkám těšit a že třeba neřeknou, že chtějí být s nimi. Dobré vztahy dětí s babičkami jsou velké plus, věř tomu. Návštěvy se dají omezit domluvou (ale zamysli se nad tím, jestli návštěvy nechceš proto, že tě skutečně „obtěžují“, nebo kvůli strachu z příliš intenzivního vztahu babiček a tvých dětí…), nedaly by se třeba návštěvy obou babiček aspoň částečně sjednotit? Tak by žádná nebyla ochuzená a ty bys měla víc klidu. Co se týče dárků, babičkám to asi dělá radost a také chtějí udělat radost tobě. Nikdo tě nenutí, abys věci od nich dětem oblékala (třeba jen jednou, na ukázku), ale usmát se a poděkovat snad nikoho nezabije. Nebo navrhni, co by mohly třeba příště přinést místo oblečení. Moje babička taky našim dětem často kupovala oblečení, ale moc se netrefovala do velikosti, tak jsem jí řekla, že oblečení máme (i díky ní) dostatek, ale děti mají moc rády knihy.. a příště opravdu přinesla knížku. Je to o komunikaci a pozitivním přístupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.8.15 21:05

@mrs.gendy To je hezky napsane ;-) Babicky jidlo nejlepsi a vypraveni taky, ale kdyz jsem byla mensi…Ted mam decka a jen mi do vseho mluvi a furt co vse delam spatne :-( Jinak tchyne je hrozne hodna a na navstevy nechodi..Ale rada tam starsi davam protoze tam jsou s bratrankem…A bez moji mamky? Ani ranu..Pomaha mi a nestane se aby jsme se den nevidely ;-) Tak ze pro me babicky nejlepsi a to podotykam ze mam dve holky jednu 4 roky a druhou skoro tri mesice… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
26.8.15 21:06

No toto :roll: tvůj syn má babičky asi rád a chce s nima trávit čas, co je na tom špatného?? Když ti tak vadi návštěvy, tak řekni, že už máš plány a nebo ještě lépe můžeš prostě říct, že ti to nevyhovuje, pokud teda nejsi nějaká buchta :roll: píšeš, že máš malý mimčo, třeba si myslí, že ti pomáhají ;) Jinak se nad sebou zamysli, žárlit na to, že syn nemá rád pouze maminku je dost ujetý a nenormalni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.8.15 21:07

Jo a moje kamaradka tchyni nekde v horach a maminku v Dansku a neumis si predstavit jak mi zavidi ze si odpocinu aspon od te starsi dcery kdyz si ji nekdo vezme… :lol: Ma stejne stare kluky jako ja holcicky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
26.8.15 21:08

Anonymní, tvoje snacha ti to vrátí i s úrokama :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.15 21:22
@umea píše:
jeji stesti je stejne dulezite, jako stesti deti. Neexistuje duvod, aby matka byla nestastna na ukor spokojenosti babicek. A dite se stastnou matkou denne na tom bude lepe, nez se stastnou babickou 3× tydne.

A úplně nejšťastnější by to dítě bylo s matkou, která normálně rozvíjí jeho sociální vazby a nechová se jako Norma Batesová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
26.8.15 21:25
@umea píše:
jeji stesti je stejne dulezite, jako stesti deti. Neexistuje duvod, aby matka byla nestastna na ukor spokojenosti babicek. A dite se stastnou matkou denne na tom bude lepe, nez se stastnou babickou 3× tydne.

Ne na úkor spokojenosti babiček, ale na úkor spokojenosti dětí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
26.8.15 21:25

Taky mě přijde, že řešíš blbosti. Děti potřebují kontakt i s někým jiným než je maminka. Já jsem dokonce ráda, když přijede babička s dědou a dětem se věnují a já můžu na chvíli vypnout nebo si něco pouklízím bez asistence dvou škodílků.
S oblečením se s babičkou domluv. Nám babičky taky nakupují, ale je to po dohodě a je to vkusné a co potřebují.
A teda koupat děti po návštěvě babičky mi přijde na hlavu padlé, vždyť je to tvoje a manžela maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
26.8.15 21:36

A ještě mě v souvislosti s tím, co píše @mrs.gendy, napadá: Jaký jsi měla ty vztah se svými babičkami? Já bych třeba taky měla výhrady k lecčemu v přístupu mojí mámy nebo tchýně k dětem, ale když si vzpomenu, jak to s babičkama bylo bezvadný (i když moje máma určitě nebyla ze všeho nadšená ;) - o tohle bych naše děti prostě ochudit nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí