Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, od pátku večer má malý hroznou rýmu, letos začal chodit do školky a vždycky tam vydrží chodit tak dva tři dny a je nemocný…mám podezření, že ho zkrátka na ven učitelka neobleče…minule jsem mu připravila na ven mikinku i bundičku a čepici( venku bylo 8 stupňů) a malý měl špinavou jen mikinku od kříd
, bundička byla netknutá
, byl z toho nemocný 14 dní
!!!! Do školky šel zcela zdráv a po dvou dnech zase probědělé noci
, má šílenou rýmu, která mu začal v pátek večer( infekční by začala až druhý den, myslím, ne?), a pro změnu…upatlaná mikinka… ![]()
kolik je malýmu? Nemůže si to ohlídat sám?
Asi ti tu nepomůžem musíš promluvit s učitelkou ![]()
Naši kluci si to už ošefují ve školce sami ![]()
malému jsou tři roky…vždycyk mu řeknu, co všechno si má obléknout na ven…ale učitelky mě na začátku ujištovali, že si to ohlídají…
No na to, aby si to uhlídal sám, je podle mě ještě malinký. Rozhodně promluv s učitelkou.
Ve třech letech přeci není možné, aby si sám zapnul bundu na zip…navíc tam měla učitelka jen 6 dětí…no, uznávám, jsem prostě naprdlá
, a nejhorší je na tom to, že bych ráda byla slušná a nic nemusela kritizovat ![]()
DanMaj píše:
No na to, aby si to uhlídal sám, je podle mě ještě malinký. Rozhodně promluv s učitelkou.
když jsem se ze začátku ptala, koukala na mě jako na
…prý od toho tam jsou ![]()
No mě by to naštvalo taky. A nemusíš přece po ní křičet, jen se jí v klidu zeptat, jak je to s tím oblíkáním, … že malý na sobě v tomhle počasí bundu neměl a onemocněl, …
No, na to jsem se už ptala
…slušně
, bylo mi řečeno, že oblékou vše, co najdou v pytli na ven
, hold se obávám, že budu jen platit školné a malý si školky vůbec neužije ![]()
U nás má každá třída svoji „tetu“, jakoby školnici, pomáhá dětem s jídlem a oblékáním ven. Takže je tam kromě učitelky ještě jedna osoba. Vcelku můžu říct, že jsem spokojená. Jen jednou se stalo, že si vzal v odpoledním horku ven zateplené kalhoty, které byly na spodu skříňky připraveny na ochlazení ![]()
Jestli umi zapnout zip je prece uplne jedno… pobavila bych se s ucitelkou a pripadne ji rekla at ho oblece trochu vic. Ve 3 rokach si rozhodne nezapamatuje, kdyz mu rano reknes, ze ma mit tuhle mikinu, tenhle rolak a tuhle bundu. Ona by mela zkontrolovat vsechny deti, pozavazovat boty, zapnout bundy atd. Pokud ma jen 6 deti tak snad neni takova hruza si zapamatovat, ze Jenicek ma svetr navic a Marenka zase salu.
U nas to bylo tak, ze jsme v jedne policce nechavali vsechno obleceni co si melo ditko oblict na ven, pro deti ednoduche, proste na sebe nejak navlekli vse z dane police a ucitelka pak zkontrolovala jesi nekdo na neco nezapomel. Nemuzes se s ucitelkou nejak domluvit, ze mu v urcite prihradce nechas vse na ven at pak jen zkontroluje zda si vzal vse?
doriang píše:
Jestli umi zapnout zip je prece uplne jedno… pobavila bych se s ucitelkou a pripadne ji rekla at ho oblece trochu vic. Ve 3 rokach si rozhodne nezapamatuje, kdyz mu rano reknes, ze ma mit tuhle mikinu, tenhle rolak a tuhle bundu. Ona by mela zkontrolovat vsechny deti, pozavazovat boty, zapnout bundy atd. Pokud ma jen 6 deti tak snad neni takova hruza si zapamatovat, ze Jenicek ma svetr navic a Marenka zase salu.
U nas to bylo tak, ze jsme v jedne policce nechavali vsechno obleceni co si melo ditko oblict na ven, pro deti ednoduche, proste na sebe nejak navlekli vse z dane police a ucitelka pak zkontrolovala jesi nekdo na neco nezapomel. Nemuzes se s ucitelkou nejak domluvit, ze mu v urcite prihradce nechas vse na ven at pak jen zkontroluje zda si vzal vse?
to jsem se právě už domlouvala…
prý co dám do sáčku na ven, to bude venku mít
. Před chvílí mě psala kamarádka, ktera má syna, který chodí s naším do školky, že je taky nemocný a taky mu začlo v pátek večer…a pro změnu…taky rýma ![]()
To je tezke,ja mam uz predskolaka,presto se furt ptam,co mel oblecene na ven ve skolce a porad se divim,ze lital po zahrade jen v triku.Kdyz mu rikam,at si to oblika a proc ne,tak mi rekne,ze ale pani ucitelka rikala,ze bundu ne a ze ji mam nechat ve skrince,ze sviti slunce-a on ji prece musi poslechnout.
Jeli na vylet,rano 6stupnu,jen co zasvitilo,deti litaly v mikinach,i kdyz to neprekrocilo 11C..
Takze ono se to muze tahnout delsi dobu/i kdyz co chodil do minule skolky,vzdy si oblikal,co mel na ven,a nemocny nebyval.V nove skolce-a to jako starsi dite!,je uz nemocny podruhe..
mě přijde, že je schválně oblíkají málo, aby tam pak měli co nejmín dětí…a neměli takou starost ![]()
Vénu musím kontrolovat dodneška, takové věci jako oblečení jdou mimo něj..ve třech letech asi málokteré dítě (zvlášť kluk) takové věci dokáže ošéfovat samo.
Nicméně tu rýmu nemusí mít z toho, že byl málo oblečený..je normální, že po nástupu do školky začne nápor na imunitu a dítě je za začátku často nemocné.
S učitelkou bych promluvila, ale třeba to není tak úplně černobílé..