Oblékání ve školce....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
3.10.10 13:55

Vénu musím kontrolovat dodneška, takové věci jako oblečení jdou mimo něj..ve třech letech asi málokteré dítě (zvlášť kluk) takové věci dokáže ošéfovat samo.
Nicméně tu rýmu nemusí mít z toho, že byl málo oblečený..je normální, že po nástupu do školky začne nápor na imunitu a dítě je za začátku často nemocné.
S učitelkou bych promluvila, ale třeba to není tak úplně černobílé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
3.10.10 14:00
Judycum píše:
Vénu musím kontrolovat dodneška, takové věci jako oblečení jdou mimo něj..ve třech letech asi málokteré dítě (zvlášť kluk) takové věci dokáže ošéfovat samo.
Nicméně tu rýmu nemusí mít z toho, že byl málo oblečený..je normální, že po nástupu do školky začne nápor na imunitu a dítě je za začátku často nemocné.
S učitelkou bych promluvila, ale třeba to není tak úplně černobílé..

to jsem si ze začátku říkala taky, i když malý je dost imunní( hodně chodíme do kolektivu), ale po opakovaném zážitku s bundou, si to už nemyslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
3.10.10 14:01
vililik píše:
mě přijde, že je schválně oblíkají málo, aby tam pak měli co nejmín dětí…a neměli takou starost :(

Ty jo, to je zajímavá teorie, to mě ještě nenapadlo :lol:

Jinak Adík lítá taky jentak a nikdo ho nehlídá, co si oblékne, jak jsem zjistila.
A Evelí je taková hodně zodpovědná, takže ta přesně ví, co si má oblíct a to si obleče. Dokonce nedbá učitelky a oblékne si to, co jí zakoduju do hlavičky :lol: ale ona je holt taková, naštěstí v tomhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
3.10.10 14:54

Tohle mě přijde hrozný, že učitelka neohlídá děti ve školce s oblečením. Když jdu na procházku s páťáky tak vždy kouknu a naženu je zpátky pro bundy a to jim je min. 10 let a ne 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.10.10 16:00

Ahojky

nechi se zastávat učitelek to rozhodně ne!Ale co když vina není v oblíkání,ale prostě kolektiv dělá svoje?Nejsou blbý aby v 8st. nedávaly bundu :roll: nemocnost nově nastupujících dětí je obrovská :cry: My loni byli víc doma než ve školce :zed:

My měli ve školce schůzku a učitelka nám důrazně řekla,že všechny věci podepsaný pokavaď si je dítě nepozná.že děti to vyhází ze skříněk a je v tom strašnej binec.Pak nemůžou všechno najít :nevim:

Tak opravdu bych všechny věci podepsala a jěště jednou učitelce domluvila.Já u nás nezažila aby je neoblíkali 8-o Spíš je navlečou a pak na zahradě svlíkaj :wink:

Nebo bych zkusila dávat mikinu na zip a dávat jí do bundy aby si to mohl navlíknout najednou :pankac:

A že měl špinavou jen mikču od kříd,nemohl mít budnu rozeplou a když se pak honily tak jí někde odhodil?Myslím,že když už jsi to učitelce několikrát řekla,že by si kort na vás dávala pozor a bundu mu dala :wink:

Ať je malý brzy fit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.10.10 16:10

Ahoj.Zrovna teď jsem to řešila ve školce.Kluk mi přišel domů v mokrých a zabahněných teplákách.I když měl spoustu věcí na ven i spoustu na převlečení dovnitř.Věci na ven netknuté.Venku zima a on lítal v mokrých tenkých tepláčkách. :pocitac: A nejvíc mě vytočilo to,že mi ho nebyly učitelky schopné ohlídat,aby se převlékl do čistých a suchých tepláčků,když šel dovnitř. :pocitac: A je to 14 dní,co marodil. :mrgreen: A i když to nemám v povaze,tak jsem jim šla říct,že si přeji,aby ho ohlídaly.A že si přeju,aby mu laskavě dávaly ty věci,které jsem tam nechala na zahradu. :mrgreen: Jsou mu 4 a je fakt samostatný,ale znáte děti.Na spoustu věcí zapomenou a nebo si obléknou punčochy špatně.Nebo vůbec,když se mu to nedaří. :-D Nic jiného mámě nezbyde,než se ozvat a připomenout,protože to je vždycky klasika.Nástup do školky,nemoce,a už to jede.A tady jde bohužel o zdraví dítěte. :twisted: A navíc.Je jasný,že to je prcek,který prostě neví,že už je venku zima. :-D Neví, že si má vzít punčošky. :mrgreen: Takže bych ten dozor popohnala.Ono to občas trošku neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
3.10.10 17:20

Tak my také nastoupili teď v uáží do školky, a mám okno přímo na zahradu školky, takže mám přehled a je to fakt na palici, jednou byly venku a neměla převlečené věci na ven, ale tenké legínky co nosí ve školce, podruhé byly děti bez čepiček - a ne že by bylo nějaký teplo, foukal dost velkej vítr… a bonus byl, když po nemoci nastoupila a já koukám na zahradu a ona tam běhá ve svetříku, sundanou bundu - tak to jsem se neudržela a normálně tam vlítla, mi tam nebude lítat ve svetru když i já unesla bundu, navíc po NEMOCI to beru fakt za nezodpovědnost… a od kamarádek vím že je to i jinde, fakt to nějak nezvládají pohlídat (a to já jsem taky učitelka MŠ, úplně se stydím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
3.10.10 18:46

Vililik:

Holka taky, než začala chodit do školky, byla OK, chodily jsme do dětského kolektivu, do dětských koutků a heren a navštěvovali se. Říkala jsem si, pohodička, školku přežijem bez ztráty kytičky. Ó jak jsem se mýlila :( chodí od loňska, jednou měla angínu a rýmu s kašlem každej měsíc. Letos už to snad bude lepší. - To jen tak na okraj, aby si někdo nemyslel, že odolné dítě před školní docházkou znamená odolné dítě při školní docházce.

Jinak si ale taky myslím, že by to měla učitelka, obzvlášť u tříleťáků a obzvlášť kluků ohlídat, takže bych jí to řekla,,, úplně v klidu, prostě jen, že si přeješ, aby VŠE, co má v pytlíku, měl při vycházce na sobě,,,,,, dyk bundu si případně může sundat vždycky a uvázat třeba kolem pasu /ale něco podobného teď už asi nehrozí/.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
3.10.10 19:14

Jo tak přesně ten pocit mám taky, že chcou at je co nejvíc dětí nemocných. Moje sestra má okna od bytu taky přímo do zahrady do školky a volala mě at se jdu podívat co mají děcka na sobě v té zimě. Tak děti některé jen v tričkách! a zbytek v mikinách, čepici neměl na hlavě nikdo. Ale paní učitelky oblečené v bundách! A je fakt, že asi 7 dětí po tom onemocnělo, náš malý taky. Když jsem se syna potom zeptala, proč si nedal bundu tak že jim paní učitelky řekly, že je tam teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.10.10 19:16

Tak u nás je situace opačná a vždy raději oblečou víc.Občas chodim kontrolovat za křoví :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
3.10.10 19:27

asi mi nic jiného nezbyde, než jít na " kontrolu" potají taky…takhle my řeknou, že oblečený venku je a nic s tím nezmůžu…je to na palici, fakt :zed: !!!Jezdím jako vedoucí na dětské tábory, tam máme 30 a více dětí a neexistuje, že bysme je nezkontrolovali, jak jsou oblečení…ach jo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
3.10.10 20:30

Samiana, no tak to je fakt maso 8-o

Syn mi vzdycky odkyva, co si ma vzit na zahradu. Ale co ma ve skutecnosti poznam jen nekdy podle spinaveho obleceni. Ted bylo docela chladno, tak jsem mu nakazala vzit si bundu. Nemel ji, aspon to tvrdil. Takze jsem mu napsala vzkaz pro pani ucitelku (u nas jedou papirky, protoze mu s oblikanim muze pomahat pak jina ucitelka, tak aby doslo k predani informaci), aby dohledla na to, ze si vezme bundu. Bunda pak byla trochu spinava, coz mi jako dukaz staci. Me treba depta, ze syn v tech 10°C sedi na pisku. Ucitelky ho proste nechaji. Tak jen doufam, ze to neni nejaky zamer :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.10.10 22:21
vililik píše:
mě přijde, že je schválně oblíkají málo, aby tam pak měli co nejmín dětí…a neměli takou starost :(

Tak na nás si nepřijdou, úči zákeřný! Na začátku září ujíždíme k moři a pak jsme ještě dlouho imunní proti všemu místnímu chrchlavému. Takže ihned plavem a bruslíme a na malou rýmu prdíme…
Mnohem víc než o pořádném oblíkání je to to o odolnosti, leckdo nastydne zababuchán od hlavy k patě a učitelky v té správné školce nejsou jen oblíkačky a kontolovačky. Já bych fakt raději spoléhala na sebe a nehandrkovala se, stěžující si matka=znevýhodněné dítě, to je bez debat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová