Oblékat psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1980
27.5.12 13:08

Raději jsem ani nečetla všechny reakce … oblékat psa? Proč ? Má zdravotní problém, bude někde dlouho sedět nebo postávat a čekat, je už starší, má problémy s bederní páteří nebo ledvinami … v tomhle případě to pochopím, nějaký svetřík, mikča ale jinak ? :roll: smajl klepající si na čelo tu bohužel není. Sama jsem majitelkou chovného výstavního naháče, se kterým běhám i coursing za každého počasí a pes dostane svetr, když teplota klesá hodně pod patnáct stupňů pod nulou. Ono jde také o to, jestli si ze psa uděláte nasvalehého otužilého a zdravého jedince, nebo vyklepaného chudáka, který je oblečený v kombinéze když se sluníčko schová za mrak, takže asi takhle z mé strany. Ještě něco jiného to je u výstavních dlouhosrstých psů bez podsady - tak ano, ti nosí něco jako pláštěnku aby se na ně nenabalil sníh nebo nebyli promočení před vstupem do kruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
27.5.12 13:15
@Luca26 píše:
Jo u naháče to chápu, nebo když je venku -10 st.C a šli jsme někam dál..

Deset pod nulou není pro otužilého a zdravého naháče žádný problém, oproti jiným psům mají silnější kůži, která je chrání tak jako ty chlupaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.5.12 13:18

Oblékám jenom v zimě, když mrzne. Jeden dostane bundu, druhý svetr. Každý vnímá zimu jinak.
Nějaké spešl oblečky ani nemáme. Za to, co provádějí, si to ani nezaslouží :-P
Máme čivavu a krysaříka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
27.5.12 13:24

Já jsem jednou potkala dva vystajlované jorkšíry - bylo docela teplo, psi měli identickou mikinu s kapucí - ta byla olemovaná kožešinou a s nějakým bílým nápisem. Jeden pes byl v bleděmodré, druhý v růžové, ladila jim gumička ve „vlasech“. Bylo mi jich dost líto, já bych to teplo s kožichem a ještě mikinou nedala.

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
27.5.12 15:09

Já čivavu oblékám pouze v zimě, pokud je chladněji tak i přes podzim a jaro. Ale v létě ne. Je to zbytečné. V zimě je to určitě dobré. Nikdy jsem nepoužívala kombinézy, ale svetříky, oteplené bundičky a mikiny ano. Pejsek si na to zvykl a byl spokojený.

• Citovat
  • Upravit
195
27.5.12 20:13
@Misuldy píše:
Já čivavu oblékám pouze v zimě, pokud je chladněji tak i přes podzim a jaro. Ale v létě ne. Je to zbytečné. V zimě je to určitě dobré. Nikdy jsem nepoužívala kombinézy, ale svetříky, oteplené bundičky a mikiny ano. Pejsek si na to zvykl a byl spokojený.

Já taky svoji čívu oblékám v zimě (ale jen když jdem dál) četla jsem hodně článků a psy jsou „rozmlsaní“ z tepla domova a pak lehko nastydnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
27.5.12 20:56

No právě proto, že jsou rozmlsaní a nastydnout. My už jsme hooodně nachlazení byli a brali i antibiotika, tak pokud bylo chladno oblékali jsme. Teď zatím nemám koho oblékat a ve skříni mi zbylo hodně oblečků. Moje láska už je v psím nebi. :,( a nový pejsek je ještě moc malinký na ty oblečky co máme doma. Johaneska mi srazilo auto. :,(

• Citovat
  • Upravit
195
27.5.12 22:38
@Misuldy píše:
No právě proto, že jsou rozmlsaní a nastydnout. My už jsme hooodně nachlazení byli a brali i antibiotika, tak pokud bylo chladno oblékali jsme. Teď zatím nemám koho oblékat a ve skříni mi zbylo hodně oblečků. Moje láska už je v psím nebi. :,( a nový pejsek je ještě moc malinký na ty oblečky co máme doma. Johaneska mi srazilo auto. :,(

Tak to mě mrzí, ale i nový malý prďola určo doroste a bude to stejný mazlíček jako první :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
28.5.12 08:53

Mám čínskou chocholatou fenečku (labutěnku) - oblékám. Tráví hooodně času na zahradě a to i v zimě tak to má nepromokavý kabátek (je pohodlný, netlačí a neškrtí), když jdeme na procházku tak i klidně v -15ti bez oblečků protože pohybem se zahřeje.. Za zahradě ne - tam sem tam popojde ale moc toho nenalítá. Pak má svetr na chladnější počasí (-5) a pak pláštěnku i s nohavičkami a ta je úplně bez zateplení, když na to dojde dávám ji i na jaře / na podzim. Fenka má hodně dlouhou bílou srst bez podsady tak ji tím chráníme před bahnem, aby se nemusela v blátivém počasí každodenně koupat. Naše oblečky jsou všechny čistě účelové a pro parádu nemáme nic.. Pak mám ještě retrievry - ty oblékám taky - na výcvik a na hony (lovečtí psi) dostávají reflexní vestu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
29.5.12 10:28
Chudáčci pejsci, lidi už fakt neví co by. Ať si to vezmou na sebe.
@tritri píše:
Mohu se zeptat? nevíte co je toto za rasu? taky do oblečků jak dělaný :-)http://www.tvujpejsek.cz/…psa/d-70374/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
29.5.12 11:48

RadkaOR - Ty chodíš ven neoblečená??? Třeba v zimě bez kabátu či bundy??? Můj pes na to byl zvyklý! A bez svetru nebo mikiny nevylezl ven. Ptž mu bez toho byla zima. Tak si ty kecy nechej ju? :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Naima
29.5.12 11:52

Záleží na psovi, ale drtivá většina oblečení ven prostě nepotřebuje, pokud nejsou v zimě opravdu mrazy. Pak je jasný nějaký účelový oblek na ochranu před zimou. Případně nahá plemena. Zbytek je pouze o zchoulostivění psa jeho majitelem - když ho budu rvát na jaře a na podzim do oblečků, tak se nemůžu divit, že po pár sezonách bez nich pes klepe venku kosu.

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
29.5.12 13:28

Je to na každém jak si pejska naučí. A na co ho zvykne. Můj byl prostě naučený chodit v chladném, nebo deštivém počasí oblečený. Takže názory, že drtivá většina psů nepotřebuje obleček jsou trochu zcestné… :roll: Co znám majitele čivav krátkosrstých , tak chodí oblečené všechny! Ať v pláštěnkách proti dešti, nebo svetřík proti chladu. Moje čivava nebyla žádný gaučák. Rád chodil ven i v zimě a na dlouhé procházky, ale bez oblečku ven jít nechtěl. Ano beru jako kravinu letní šatičky a podobný voloviny to je zbytečné… :think:

• Citovat
  • Upravit
1561
30.5.12 10:47
Já psy miluju, ale oblečky pro parádu ne! Psala jsem, že pokud je zima a potřebuje ho tak to chápu, ale modění ne. Já oblečená chodím, ale my jsme lidi a ty jsou holt bez srsti.
@Misuldy píše:
RadkaOR - Ty chodíš ven neoblečená??? Třeba v zimě bez kabátu či bundy??? Můj pes na to byl zvyklý! A bez svetru nebo mikiny nevylezl ven. Ptž mu bez toho byla zima. Tak si ty kecy nechej ju? :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
30.5.12 10:51
Je to každýho věc když si psa oblíká jako barbinku, ale prostě mi připadá ten pes jako chudáček. a že mám keci, to snad můžu ne? Máme pudlici, kterou teda neoblíkám, ale pokud by to na zimu mít musela tak proč ne? Ale nikdy bych jí nedala oblečení jen tak, styděla bych se jít s ní ven. Je to pejsek a ne panenka na hraní.
@RadkaOR píše:
Já psy miluju, ale oblečky pro parádu ne! Psala jsem, že pokud je zima a potřebuje ho tak to chápu, ale modění ne. Já oblečená chodím, ale my jsme lidi a ty jsou holt bez srsti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný