Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Raději jsem ani nečetla všechny reakce … oblékat psa? Proč ? Má zdravotní problém, bude někde dlouho sedět nebo postávat a čekat, je už starší, má problémy s bederní páteří nebo ledvinami … v tomhle případě to pochopím, nějaký svetřík, mikča ale jinak ?
smajl klepající si na čelo tu bohužel není. Sama jsem majitelkou chovného výstavního naháče, se kterým běhám i coursing za každého počasí a pes dostane svetr, když teplota klesá hodně pod patnáct stupňů pod nulou. Ono jde také o to, jestli si ze psa uděláte nasvalehého otužilého a zdravého jedince, nebo vyklepaného chudáka, který je oblečený v kombinéze když se sluníčko schová za mrak, takže asi takhle z mé strany. Ještě něco jiného to je u výstavních dlouhosrstých psů bez podsady - tak ano, ti nosí něco jako pláštěnku aby se na ně nenabalil sníh nebo nebyli promočení před vstupem do kruhu.
@Luca26 píše:
Jo u naháče to chápu, nebo když je venku -10 st.C a šli jsme někam dál..
Deset pod nulou není pro otužilého a zdravého naháče žádný problém, oproti jiným psům mají silnější kůži, která je chrání tak jako ty chlupaté.
Oblékám jenom v zimě, když mrzne. Jeden dostane bundu, druhý svetr. Každý vnímá zimu jinak.
Nějaké spešl oblečky ani nemáme. Za to, co provádějí, si to ani nezaslouží ![]()
Máme čivavu a krysaříka.
Já jsem jednou potkala dva vystajlované jorkšíry - bylo docela teplo, psi měli identickou mikinu s kapucí - ta byla olemovaná kožešinou a s nějakým bílým nápisem. Jeden pes byl v bleděmodré, druhý v růžové, ladila jim gumička ve „vlasech“. Bylo mi jich dost líto, já bych to teplo s kožichem a ještě mikinou nedala.
Já čivavu oblékám pouze v zimě, pokud je chladněji tak i přes podzim a jaro. Ale v létě ne. Je to zbytečné. V zimě je to určitě dobré. Nikdy jsem nepoužívala kombinézy, ale svetříky, oteplené bundičky a mikiny ano. Pejsek si na to zvykl a byl spokojený.
@Misuldy píše:
Já čivavu oblékám pouze v zimě, pokud je chladněji tak i přes podzim a jaro. Ale v létě ne. Je to zbytečné. V zimě je to určitě dobré. Nikdy jsem nepoužívala kombinézy, ale svetříky, oteplené bundičky a mikiny ano. Pejsek si na to zvykl a byl spokojený.
Já taky svoji čívu oblékám v zimě (ale jen když jdem dál) četla jsem hodně článků a psy jsou „rozmlsaní“ z tepla domova a pak lehko nastydnou…
No právě proto, že jsou rozmlsaní a nastydnout. My už jsme hooodně nachlazení byli a brali i antibiotika, tak pokud bylo chladno oblékali jsme. Teď zatím nemám koho oblékat a ve skříni mi zbylo hodně oblečků. Moje láska už je v psím nebi.
a nový pejsek je ještě moc malinký na ty oblečky co máme doma. Johaneska mi srazilo auto. ![]()
@Misuldy píše:
No právě proto, že jsou rozmlsaní a nastydnout. My už jsme hooodně nachlazení byli a brali i antibiotika, tak pokud bylo chladno oblékali jsme. Teď zatím nemám koho oblékat a ve skříni mi zbylo hodně oblečků. Moje láska už je v psím nebi.a nový pejsek je ještě moc malinký na ty oblečky co máme doma. Johaneska mi srazilo auto.
Tak to mě mrzí, ale i nový malý prďola určo doroste a bude to stejný mazlíček jako první ![]()
Mám čínskou chocholatou fenečku (labutěnku) - oblékám. Tráví hooodně času na zahradě a to i v zimě tak to má nepromokavý kabátek (je pohodlný, netlačí a neškrtí), když jdeme na procházku tak i klidně v -15ti bez oblečků protože pohybem se zahřeje.. Za zahradě ne - tam sem tam popojde ale moc toho nenalítá. Pak má svetr na chladnější počasí (-5) a pak pláštěnku i s nohavičkami a ta je úplně bez zateplení, když na to dojde dávám ji i na jaře / na podzim. Fenka má hodně dlouhou bílou srst bez podsady tak ji tím chráníme před bahnem, aby se nemusela v blátivém počasí každodenně koupat. Naše oblečky jsou všechny čistě účelové a pro parádu nemáme nic.. Pak mám ještě retrievry - ty oblékám taky - na výcvik a na hony (lovečtí psi) dostávají reflexní vestu ![]()
@tritri píše:
Mohu se zeptat? nevíte co je toto za rasu? taky do oblečků jak dělanýhttp://www.tvujpejsek.cz/…psa/d-70374/
RadkaOR - Ty chodíš ven neoblečená??? Třeba v zimě bez kabátu či bundy??? Můj pes na to byl zvyklý! A bez svetru nebo mikiny nevylezl ven. Ptž mu bez toho byla zima. Tak si ty kecy nechej ju? ![]()
Záleží na psovi, ale drtivá většina oblečení ven prostě nepotřebuje, pokud nejsou v zimě opravdu mrazy. Pak je jasný nějaký účelový oblek na ochranu před zimou. Případně nahá plemena. Zbytek je pouze o zchoulostivění psa jeho majitelem - když ho budu rvát na jaře a na podzim do oblečků, tak se nemůžu divit, že po pár sezonách bez nich pes klepe venku kosu.
Je to na každém jak si pejska naučí. A na co ho zvykne. Můj byl prostě naučený chodit v chladném, nebo deštivém počasí oblečený. Takže názory, že drtivá většina psů nepotřebuje obleček jsou trochu zcestné…
Co znám majitele čivav krátkosrstých , tak chodí oblečené všechny! Ať v pláštěnkách proti dešti, nebo svetřík proti chladu. Moje čivava nebyla žádný gaučák. Rád chodil ven i v zimě a na dlouhé procházky, ale bez oblečku ven jít nechtěl. Ano beru jako kravinu letní šatičky a podobný voloviny to je zbytečné… ![]()
@Misuldy píše:
RadkaOR - Ty chodíš ven neoblečená??? Třeba v zimě bez kabátu či bundy??? Můj pes na to byl zvyklý! A bez svetru nebo mikiny nevylezl ven. Ptž mu bez toho byla zima. Tak si ty kecy nechej ju?
@RadkaOR píše:
Já psy miluju, ale oblečky pro parádu ne! Psala jsem, že pokud je zima a potřebuje ho tak to chápu, ale modění ne. Já oblečená chodím, ale my jsme lidi a ty jsou holt bez srsti.