Oblékat psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2237
30.5.12 11:03

my měli 16.let pudlíka, měli jsme šusťákový overal, pak takový přehoz přes záda (šusťákový-zateplený) a na stáří jsme mu pořídili svetr. Vše měl jen z praktického hlediska, aby nebyl urousaný, mokrý, aby neprochladl. Nyní máme jorkšírku 5.měs. je to „divoženka“, donesli jsme si ji březnu, tak jsme ji pořídili svetřík, mám v plánu ji ušít přehoz přes záda (nepromokavá šusťákovina) a toť vše. Odmítám z ní dělat klauna, pes je pes a má jako pes vyadat ne jako když si dítě obleče plyšáka. Lituji, že už nebývají šusťákovky, které byly praktické a zapínaly se na zádech ne na bříšku, jak jsou všechny. Smějeme se, když vidím jorka (což je původem lovec myší) oblečeného v šatičkách, kanýrkách, riflíkách apod. (kdyby se někdo zamyslel, jak je ta tvrdá riflovina pro něj nepohodlná-tuhá-neohebná) a když jsem v časáku viděla plavky, tak to už bylo na Chocholouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
30.5.12 11:18
Plavky jo? No tak to musí být fak nádhera. Musí tyhle věci vymýšlet fakt chytrej člověk, je ale spousta lidí co to koulpí. Jen bych chtěla vidět kam se taková psí slečna bude codit koupat?
@Anulka píše:
my měli 16.let pudlíka, měli jsme šusťákový overal, pak takový přehoz přes záda (šusťákový-zateplený) a na stáří jsme mu pořídili svetr. Vše měl jen z praktického hlediska, aby nebyl urousaný, mokrý, aby neprochladl. Nyní máme jorkšírku 5.měs. je to „divoženka“, donesli jsme si ji březnu, tak jsme ji pořídili svetřík, mám v plánu ji ušít přehoz přes záda (nepromokavá šusťákovina) a toť vše. Odmítám z ní dělat klauna, pes je pes a má jako pes vyadat ne jako když si dítě obleče plyšáka. Lituji, že už nebývají šusťákovky, které byly praktické a zapínaly se na zádech ne na bříšku, jak jsou všechny. Smějeme se, když vidím jorka (což je původem lovec myší) oblečeného v šatičkách, kanýrkách, riflíkách apod. (kdyby se někdo zamyslel, jak je ta tvrdá riflovina pro něj nepohodlná-tuhá-neohebná) a když jsem v časáku viděla plavky, tak to už bylo na Chocholouška.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.5.12 12:26

jj plavky dvojdílné bylo to v časáku v Katce-byly tam ještě jiné „vychytávky“ dokonce i omyvatelná erotická pomůcka pro pejsky, krásné kočárky a až v závěru jsem přečetla, že je to pro psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.5.12 12:32

jedině na zimu, krutou zimu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
30.5.12 14:29

RadkaOR- Však já taky říkám, že pouze když je zima nebo chladno, ne na parádu!!! Nejsem idiot, abych psa navlíkala do triček, kraťásků,šatiček a jiných nesmyslů!!! Já mám pro psa mikiny, svetřík a pláštěnku. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1561
31.5.12 11:18
Já viděla v televizi lidi co je vozí v kočárkách a 10× denně převlíkají, to je teprve něco.
@Anulka píše:
jj plavky dvojdílné bylo to v časáku v Katce-byly tam ještě jiné „vychytávky“ dokonce i omyvatelná erotická pomůcka pro pejsky, krásné kočárky a až v závěru jsem přečetla, že je to pro psy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.6.13 09:24

Psa rozhodně oblékat!!!

Oblečky pro psy jsou dle mého názoru užitečné. Pokud máte psa, který je náchylnější a často nemocný, určitě doporučuji. Z vlastní zkušenosti vím, že je to dokonce někdy i potřeba a nejen v zimě. I na jaře a na podzim v deštích využíváme s mou vizslou pláštěnku. Původně jsem si myslela, že oblékat takto velkého psa je nesmysl, ale tři doktoři nám řekli, že ji oblékat musíme. Máme vyzkoušené oblečky značky Audrey's a jsme s nimi maximálně spokojeni. Dokonce zde šijí i na míru!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.6.13 09:30

Pes je náchylnější právě, když je oblékán.
Chronicky nemocní psi by se měli oblékat, ale zdravého maďara bych fakt neoblékala. Se pak majitelé nemohou divit, že je pes tak trochu chcípák, chytne každý psincový kašel apod…
My máme mimojiné i bíglici, hladkosrstá, 10 kilo, prostě prcek - a nikdy nebyla oblékaná a v mrazech jsme chodili na opravdu dlouhé procházky na několik hodin. Nikdy neměla ani rýmu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.6.13 09:38

Ja teda mam kolem sebe asi same normalne pejskare, co psy neoblekaji.

Neco jineho je maly jorksir nebo civava, kteri jsou u zeme, ale velke plemeno psa a jeste oblecene - nezlobte se na mne, ale velky pes v oblecku vypada jak debil. Nebo spis to o vypovida o debilite panicka, ten pes chudak za to nemuze..

Neco jineho, kdyz je pes stary a nemocny, ale nevidim duvod oblekat treba vizslu, sousedi maji dva a jsou normalne celou zimu venku.

• Citovat
  • Upravit
6971
4.6.13 09:40

Ahoj.. máme jorkšírka a boloňáčka, obě fenky. Oblékáme na zimu a do deště mají pláštěnku. (i v létě dáme oblečení, když se stane že je třeba jen 10 stupňů, lepší než pak chodit ven každou hodinu protože přistydli).. a spí s náma v posteli:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
4.6.13 09:40

Já dávám naší westici v dešti pláštěnku a ve velkém mraze a sněhu takový kabátek. Je to lepší, než jí potom celou zbavovat bláta nebo sněhových koulí, co se na ní lepí. Jinak extrémy jako kočárky a šatní skříň pro pejska fakt nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
4.6.13 09:43

@Fjodorka to bych brala!:D ta moje boloňačka proběhne louží a je to v čoudu:D :roll: ale ono jí to tak baví:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
4.6.13 09:47

My našeho oblékáme v zimě, když hrozí, že budeme dlouho někde stát a on nebude moct běhat. Třeba když se vracíme z procházky a čekáme čtvrt hodiny na zastávce na autobus a v něm pak strávíme další půlhodinu cestou domů - tak jak dojdem na tu zastávku, dostane kabátek, aby neprochladl. Nehodlám ho nechat klepat se zimou jen proto, aby si o mě někdo nemyslel, že nejsem normální.
Dědulovi, když s námi za mlada chodil v zimě na běžky, jsme taky dávali kabátek, aby mu na srsti na břiše a v podpaží nenamrzal sníh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
4.6.13 09:51
@aničkakytička píše:
@lleennttiillkkaa včera sem seděla v čekárně na veterině a měli i nosítko, něco jako manduca pro čoklíky :)))

Fakt? To by mě zajímalo, kde se taková věc dá koupit a jak to přesně vypadá. Už jsme párkrát byli v situaci, kdy by se nám hodilo psa kousek bezpečně poponést a mít přitom volné ruce. Hledala jsem na netu, jestli něco takového je, ale našla jsem jen klasické tašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
4.6.13 10:00

My fenku taky neoblíkáme, ale nestává se nám, aby někam přišla uběhaná a musela stát na mrazu. Na procházky chodíme v jakémkoliv počasí a pak domů, aby uschnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný