Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Terulisekk píše:
@Fjodorka to bych brala!:D ta moje boloňačka proběhne louží a je to v čoudu:Dale ono jí to tak baví:D
To u nás nehrozí, protože moji psi mají odpor ke špíně, takže i louže obcházejí obloukem ![]()
Tak pokud je pes doma (hlavně ty menší plemena), tak je jim venku stejná zima jako vám… člověk na sebe taky hodí mikinu, bundu… proč by měl pejsek mrznout?
Když se pes hýbe, tak mu není zima, i když je bytový. Pes přeci není člověk, to nelze srovnávat… Jakmile jde o děti, tak je velký rozdíl mezi miminem a dospělým, ale mezi psem a člověkem rozdíl není? ![]()
Pes má úplně jinou termoregulaci, jiné prokrvení… Psu také nedáváme boty, protože je nosíme i my ![]()
@Fjodorka
to ta moje je prase:D… takže návrat z procházky znamená koupel.. takže koupeme dvakrát denně:/ (už rezignuji a umývám hlavně jen bříško a tlapky:D)
Že někdo oblíkne psa, protože je to módní výstřelek, to ještě beru. Ale že někdo oblíká psa, aby mu nebyla zima… To mi hlava nebere. Moje máma koupila psovi (jorkšír) nějakou „zimní bundu“, prý aby mu nebyla kosa od země. Že má ale na břiše jenom dva pásy se suchým zipem a jinak je tam furt nahej, to jí nějak nedošlo.
![]()
Mě zas hlava nebere, že někdo oblíká psa jako módní výstřelek. naopak krátkosrstého psa obléct v zimě třeba při teplotách pod nulou mi přijde smysluplný. pes se sice při pohybu zahřeje, ale opravdu všichni majitelé dopřávají psům ten pohyb na zahřátí? ve městech spousta psíků courá po sídlištích na flexině a chodí krokem..nevyblbnou se. a když ještě k tomu pes tráví dny ve vytopeném bytě a najednou hop ho na mráz, tak mi přijde dobrý chránit mu aspoń oblast ledvin(záda, ne břicho).
naneštěstí většina lidí moc nemyslí a oblíkají hustě osrstěné psy jen co trochu klesne teplota a lidem je venku chladno.
Bohužel, žijeme v době, kdy se původní, lovečtí nebo různě pracovně upotřebitelní psi ( přinašeči, honiči, barváři, stavěči, ohaři, pastevci… ) stěhují do vyhřátých bytů a člověk z nich za posledních třicet let udělal vyklepané choulostivé chudáky, kteří nosí svetry a kombinézy, jakmile zaleze slouníčko a teplota klesne pod 15°C…
Nějaký ten svetřík nebo mikinu pochopím u naháčů nebo nemocných či krátkosrstých psů bez podsady, kteří nebudou mít možnost se pohybem zahřát a budou někde postávat a čekat - ok, ale zdravý, otužilý pes v kondici s možností pohybu oblečení nepotřebuje.
Ahoj Luca26. Píšeš, že jsi ještě nikde nesehnala na svou čivavu nátělník, nebo tak. Prostě něco lehkého na oblečení. Našla jsem trička http://www.petamour.cz/18-tricka mrkni. Mají ale jen dvě… ![]()
Máme chlapečka, a ted mu je 8 měsícu tak přemýšloím o nějakém zimním oblečku…ale přes to teplo mi to přijde zbytečné…
Jsem jen rychle precetla. Prej debilita panicka, kdyz jsou velci hafani obleceni
. Tak jsne asi vsichni doma debilni a to mame v rodine nekolik veterinaru
. Jsem se zas pobavila.
Oblečky pro psy v létě mi připadají zbytečné, pejsek se tím akorát trápí a je mu větší horko, ale v zimě je to super, obzvlášť když je pejsek malinký a je blízko zemi ![]()
Ti malý pejskové by podle mě něco na tu zimu třeba měli mít, jinak mi to přijde hrozné…