Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U nás frčí dvojice: medvědi od kolína, Bob a Bobek a Ája a Maxipes, Spejbl a Hurvínek, Pejsek a kočička, jen Křemílek s Vochomůrkou se nějak nechytli a Pat a Mat jsou „mamlasové“ (taky jsem to tak v dětství měla), ale oblíbení. A taky Ládínek Smolík. A hlavní hrdinové celovečerních pohádek (Leontýnka z Ať žijí duchové!, Popelka Libuška Šafránková…). A Zahrada (máme DVD i na CD). Takže zhruba to co já kdysi. Moji favoriti byla ještě Bludička (Víla Ágne, housenka Mayvys a zlá bedna Edna) a taky malá čarodějnice. A ktomu spousta audio pohádek, teď vedou Děti z Bulerbynu a Kniha džunglí. A věc, kterou jsem já jako dítě neměla: Skopičinky malíře Libora Vojkůvky, nádherný fantazijní příběh, hraný s animacemi.
Z „mezinárodních“ tak Felix, Elmo a Bohoušek ze Sesamme Street a začínáme pouštět Byl jednou jeden život.
Další umělohmotný shit co se na nás valí z Minimaxu a spol. kritizujem a děti to nebere (darované DVD s Kittynou skončilo jako podložka na malování v dětském koutku našeho fitka).
Je toho dnes spousta a při cenách kvalitní dětské produkce je to pohoda.
U Amálky na celé čáře vítězí Krteček a jenho kamarádi - pak dlooooho nic a pak Víla Amálka ![]()
Jura007 píše:
Kamčo dobrýýýý…![]()
![]()
Já se na to ptám hlavně proto, že sám užcítím, že jsem vědomostně „out“… Přijedu ke kamarádovi do Adamova a jeho tříletá dcerka začne vytahovat pohádky… Tak u Krtečka a Pošťáka Pata se ještě chytám, ale dál už moc ne… Ještě že nemají Jetix, MiniMax ani podobný kanál, to bych bylúplně tam co Baťa s dřevákama…
Jí si totiž úpořád představuji jak asi vypadá chlap s emimina
tak až nějakého uvidim s krtkem lítat po městě tak se k tobě budu hlásit ![]()
U nás teda letí krtek. A vítězí na celé čáře už asi půl roku. Sedí u něj ani pomalu nedýchá… jen poslední dobou všechno komentuje, opakuje co mu z pusy vypadne a dopředu prozrazuje konec dílu.
Dalším hitem je cvrček a taky štěňátko. Je to na jednom dvd, takže asi proto ti dva. No a jinak taky Dášeňka od Čapka.
Taky nemáme televizi, takže ty moderní pohádky doma neznáme.
A já měla oblíbeného krtka, Rákosníčka, Křemílka a Vochomůrku a Co se děje v trávě.
Ale v jejím věku asi toho krtka a cokoli poštěl Magion nebo Vega. ![]()
Vzpomínáte někdo na Mecháčkova dobrodružství? Jestli se to teda jmenovalo přesně takhle… housenka Agnes, zlá televizní čarodějnice Edna… ![]()
u nás frčel hodně krteček ted jsme přesedlaly na JEN POČKEJ ZAJÍCI ![]()
mojí oblíbenou pohádkou byly krkonošské pohádky Trautemberk neměl chybu ![]()
Kamča.dalmatinka píše:Jura007 píše:Jí si totiž úpořád představuji jak asi vypadá chlap s emimina
Kamčo dobrýýýý…![]()
![]()
Já se na to ptám hlavně proto, že sám užcítím, že jsem vědomostně „out“… Přijedu ke kamarádovi do Adamova a jeho tříletá dcerka začne vytahovat pohádky… Tak u Krtečka a Pošťáka Pata se ještě chytám, ale dál už moc ne… Ještě že nemají Jetix, MiniMax ani podobný kanál, to bych bylúplně tam co Baťa s dřevákama…
tak až nějakého uvidim s krtkem lítat po městě tak se k tobě budu hlásit
koukám že to vypadá blbě,samozřejmě sem myslela tu hračku krtka ![]()
Kamča.dalmatinka píše:Jura007 píše:Jí si totiž úpořád představuji jak asi vypadá chlap s emimina
Kamčo dobrýýýý…![]()
![]()
tak až nějakého uvidim s krtkem lítat po městě tak se k tobě budu hlásit
koukám že to vypadá blbě,samozřejmě sem myslela tu hračku krtka ![]()
Abra píše:
mojí oblíbenou pohádkou byly krkonošské pohádky Trautemberk neměl chybu
Jo jo, na to jsem si právě před chvílí vzpomněla ve sprše, že tohle jsem měla a mám pořád moc ráda. Jinak já jsem zase měla ráda Anči - ta byla správně držkatá…
. Jako já.
![]()
Jo tak Krkonossky pohadky zeru do dneska ![]()
A koukam,ze si nekdo vzpomnel na Agnes a Mejvis - tak se to urcite nepise
,nikdy nikdo nevi,o jake pohadce mluvim
![]()
eemii já si na ní taky pamatuju dávali to bud v magionu nebo ve veze
a ta víla byla tlustoučká s malýma křidýlkama a televize děsně zamračená taky se mi to líbilo ![]()
raduno jj Anči byla super taky jsem ji fandila jediná rozumná…prostě ženská ![]()
no ale kdybych měla říct na co kouká moje dvanáctiletá dcera tak to neumím ani vyslovit asi bych si zlomila jazyk
je to něco na animaxu a vím jen že je to od japonců tak to ted naše verča žere
…já jí jen vždycky říkám že zase kouká na ty japončíky…hihi joo tak jeden seriál se jmenuje Naruto…jsem se ji zeptala to další neumím ani pomalu napsat
![]()
Jé, pamětníci, manžel si vzpomněl, že se díval i na tohle:
http://www.youtube.com/watch?…
Já se přiznám, že tyhle dva vidím poprvé…
.