Obor hotelnictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
183
7.12.18 22:57

@růžový achát Fakt? Obchodku už jsem na 99% zavrhla, protože všude čtu, že je absolventů hodně a míst málo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
7.12.18 23:00

@Ananaska5 Jo buď lab. asistent za pár kaček.
Znám prostředí hotelu :-) Nepotřebuješ titul pokud jsi dost progresivní.
Tyhle kecy o VŠ jsou na prd, dneska už ty pohovory stavíme uplně jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
7.12.18 23:03

@GirlsNick Ty jsi personalistika? Jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
7.12.18 23:03
@Ananaska5 píše:
@Lalelale Díky ;), v 8. třídě jsem měla nejdřív měla samý 1, pak jednu 2. Asi podám přihlášku na laboratorního asistenta, pak jsem uvažovala o kosmetičce a masérce, ale ty jsem zavrhla, pak o obchodce a tý hotelovce, ale ty asi taky zavrhnu. Co by si mi kromě gymplu doporučila?

aniž bych chtěla kohokoliv urazit (dobrou masérku a kosmetičku aby člověk pohledal), tak kosmetičku i masérku můžeš dělat vždycky i s kurzem, na to nepotřebuješ školu. Pokud budeš talentovaná, tak si i dost vyděláš. Nicméně kosmetiček je jak mraků… masérka má zase docela těžkou práci. Moje kamarádka má masážní studio a je těžce za vodou, ale je hodně dobrá. Co se týče gymplu, člověk by měl vědět, co chce jednou dělat. Protože pokud nechceš na VŠ, gympl není to pravé. A stejně tak pokud se ti nezadaří VŠ dodělat. Pokud chceš dělat VŠ, tak je gympl určitě dobrá volba. Z tebou jmenovaného bych jinak sáhla po obchodce. Dej si ale velký pozor, jsou jak hodně dobré, tak hodně, hodně špatné. U obchodky musíš pečlivě vybírat. Já mám obchodku, následně jsem šla na VŠ a nyní pracuji v managementu. Kdyby mi ta VŠ nedejbože nevyšla, tak bych se s obchodkou uchytila nejspíš taky. Laboratorní asistent je obor, co mi neříká nic. Pokud tě láká zdravotnictví, tak určitě. Nechci rýpat, ale zvažuješ obchodku, hotelovku, masérku, gympl… úplně mi to nezní, že si jsi jistá tím, co chceš dělat? Já jen abys nevystudovala hodně specializovanou střední (třeba ta labka) a pak zjistila, že se ti práce ve zdravotnictví vůbec nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
1699
7.12.18 23:05

@Ananaska5 Personalistka úplně ne, ale dejme tomu, že se účastním 2.kol výběrových řízení a už se nám mnohokrát stalo, že jsme raději vzali nadějného a optimistického člověka s hotelovkou, než Mudr. Dr. Bc. bez špetky empatie.
Nevím co jsi za člověka, ale jdi hlavně dělat co Tě baví!! Personalisti to poznaj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
7.12.18 23:06

@Lalelale Chci jít na Masarykáč v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
7.12.18 23:10

@Ananaska5 tak jestli máš na to,aby.ses dostala a zvládla masarykac,tak zřejmě máš v planu vysokou,tak proč uvažujes o úplně jiných a rozdílných sš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
7.12.18 23:13

@renap Přihlášky se podávají na 2 školy tak vybírám, ale kosmetičku a masérku jsem vyloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15226
8.12.18 07:30

@Ananaska5 Evidentně zatím nevíš co by jsi chtěla jednou dělat, nemáš žádný vysněný obor, učíš se dobre… Jdi na gympl, budeš nejlépe připravena na VŠ a kdyby náhodou jsi na vejšku nešla, práci najdeš stejně jako z obchodkou nebo z hotelovkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
8.12.18 08:08

@Ananaska5 v elektrárně :mrgreen: ale díky maturitě může být jednou mistr :lol: @renap jo na praxi chodil manžel do cvičné kuchyně a i v závěrečné praktické zkoušce porcoval pečené kuře :mrgreen: :mrgreen: . Já když měla praxi tak tam právě z hotelovky chodili a nic moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
8.12.18 08:09

@Alušáček No jo, ale jakou práci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
8.12.18 08:11

@Markéta80 Jakou pozici přesně dělá v elektrárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
8.12.18 08:13

@Ananaska5 strojník, ale vždy po nějaké době se učí jde na přezkoušení takže ted už jen sedí u počítačů a rozhodně se nepředře :lol: Ale říkal že mistra může dělat jen někdo s maturitou a je úplně jedno jakou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15226
8.12.18 08:14
@Ananaska5 píše:
@Alušáček No jo, ale jakou práci. :roll:

Najít dobrou práci bylo vždycky těžké, musíš se snažit už při studiu, chodit na brigády, získávat i jiné schopnosti než je jen škola.. Podstatné je mít zaměstnavateli co nabídnout ne jen maturitní vysvědčení nebo titul z VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin