Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ananaska5 Střední hotelová je v dnešní době možná tak lepší servírka, pokud žiješ v nějakém lázeňském, nebo turistickém městě uplatnění jistě najdeš bez problémů..
@Alušáček Jsem z Plzně. Uplatnění bych našla jako co? (pracovní pozice)
Pokud budeš šikovná můžeš se klidně dostat i do vyšších míst s hotelovkou.
Např. F&B managerka, ale musíš být šikovná a nápaditá ![]()
@Ananaska5 nechci být zlá, ale z naší základky šli na hotelovku spíše ti hloupější… Hotelovka spíše znamená recepční nebo servírka. Manažerka hotelu má nejspíš obchodku/gympl a výšku… Pokud ti to známky a dovednosti dovolí, na hotelovku nechod.
@Lalelale Díky
, v 8. třídě jsem měla nejdřív měla samý 1, pak jednu 2. Asi podám přihlášku na laboratorního asistenta, pak jsem uvažovala o kosmetičce a masérce, ale ty jsem zavrhla, pak o obchodce a tý hotelovce, ale ty asi taky zavrhnu. Co by si mi kromě gymplu doporučila?
Všechny holky z hotelovky dělají, nebo spíš dělaly normální servírku. Já mám také hotelovku, za mě tento obor zbytečný. Dneska servírku může dělat kde kdo. Každý spíš z toho oboru prchá. Dá se ještě pracovat na recepci, ale z mé zkušenosti vezmou spíš zkušenější a hlavně jazyky. Jinak paradox je, že ve většině případů jsem pracovala s lidmi, kteří ani z oboru nebyli. Za mě zbytečné ![]()
@Lalelale dcera šla na hotelovku se samými jednickami a poté bez problémů vystudovala vysokou ekonomickou,je ing. Což se plno spolužákům z gymplu a obchodek nepovedlo. Akorát zpočátku měla doučování z matematiky,v tom byla pozadu oproti gymplakum,ale zvládla to v pohodě. Takže to není úplně škola na nic připadalo mi to i docela těžký. Mluvim tedy o státní hotelovce,ty soukromé nevím
@Ananaska5 tu školu znam, já jsme tam chodila na učební obor a manžel právě na hotelovku. Naučil se vařit až ode mne
A pamatuji si na praxi že když tam byl někdo z hotelovky tak téměř všichni strašný nemehla
V oboru manžel nikdy nedělal ![]()
@renap píše:
@Lalelale dcera šla na hotelovku se samými jednickami a poté bez problémů vystudovala vysokou ekonomickou,je ing. Což se plno spolužákům z gymplu a obchodek nepovedlo. Akorát zpočátku měla doučování z matematiky,v tom byla pozadu oproti gymplakum,ale zvládla to v pohodě. Takže to není úplně škola na nic připadalo mi to i docela těžký. Mluvim tedy o státní hotelovce,ty soukromé nevím
Tak pokud šla dál, tak je to přeci super. Já spíš psala, když někdo vyjde z hotelovky a nejde dál, jaké má uplatnění
@růžový achát No jo, ale kolik je takových míst? A co kdybych neudělala vysokou? ![]()
@Markéta80 tak hotelovka snad neslouží k tomu,aby se tam lidí učili varit,na to je obor kuchařka,ne.? Dcera tedy měla obor hotelnictvi a turismus jestli tam vůbec měli nějaký vaření už si nepamatuju,vařit se tam rozhodně nenaučila ![]()
@vejilka píše:
Tak pokud šla dál, tak je to přeci super. Já spíš psala, když někdo vyjde z hotelovky a nejde dál, jaké má uplatnění
Ja bych řekla,ze úplně stejny jako z jiný střední školy,kromě zdravky. Meli tam nějaký účetnictví,jazyky,nějaké základy managementu,ten nakonec šla studovat dál.
@růžový achát Fakt? Obchodku už jsem na 99% zavrhla, protože všude čtu, že je absolventů hodně a míst málo. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.