Obrácená děloha v 10. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
617
27.9.12 13:45

Nicki, jen se chci podělit se svým zážitkem…když jsem byla po druhé těhotná, tak mi můj lékař tvrdil, že jsem potratila, ale že mi děloha pořád roste…bála jsem se, že je to něco jiného…Ve 12.týdnu jsem jela do nemocnice na revizi. lékařka mi tam provedla kontrolní ultarzvuk.. Řekla mi, že tam nic není, ale pak ještě řekal počkejte, ještě něco zkusíme. Dala pod mou pánev takový váleček a najednou se mi děloha zvedla a ejhle, doktorka povídá,,maminko, tak vám gratuluji, máte dvouvaječná dvojčátka" 8o 8o 8o V tu chvíli jsem myslela, že se asi zblázdním…bohužel jedno miminko se ve čtvrtém m. neudrželo. Ale hlavně, že jsem udržela mého chlapečka… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
27.9.12 14:43

Ahoj, také mám zakloněnou dělohu (postavení výrazně v RVF - retroverziflexe), otěhotněla jsem pokaždé normálně a v podstatě ihned, předchozí dvě těhu sice nespěšné (ale z jiného důvodu). Z počátku byl problém s ultrazvukem - vždy jen vnitřní a dr. musel dlouho hledat a musela jsem mít podložený zadek, u minulého těhu mi nebyli schopni udělat utz přes břicho ani ve 14.tt. V tomto těhotenství už od 10.tt. ultrazvuk i přes břicho, ale i tak mi vždycky poznají, že ji mám zakloněnou (musí víc tlačit). Všichni dr., se kterými jsem o tom mluvila, mi řekli, že to nemám vůbec řešit, že se to při těhu vyrovná samo, jedna dr. mi dokonce řekla, že by ani neřešila to spaní na břiše…jo a bolestivou MS jsem taky nikdy neměla. Je to velice individuální. Teď jsem 15.tt a břicho žádné, tak myslím, že je to taky tou zakl. dělohou, snad se brzy vyrovná, ty záda mě občas taky pobolívají - hlavně po ránu ( v kříži a to mě nikdy nebolelo), ale jestli to má souvislost přímo s tou zakloněnou dělohou nevím. Taky jsem slyšela názor, že postavení dělohy je to stejné, jako když je někdo pravák či levák, nic abnormálního! Pokud někdo nemůže otěhotnět, tak příčina může být jinde, než v zakloněné děloze (podle mě, teda :think: )

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
27.9.12 14:52

Jo a když už jsme u té obrácené dělohy, kdo máte děti, cítili jste pohyby normálně a od kdy asi? Řeším, jestli to může mít vliv na toto :nevim: Děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky