Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy,
včera jsem byla na kontrole u doktora, jsem prý cca v 10.týdnu těhotenství.
Ale při vyšetření zjistil, že mám obrácenou dělohu. To jsem u prvního dítěte neměla.
Já blbec jsem se ho vůbec na nic nevyptala, a absolutně nevím, co to znamená. Můžete mi to některá vysvětlit? Znamená to snad, že budu rodit císařem?
Děkuju vám za odpovědi, Nicki
Ahoj,neznamená to téměř nic,možná snad obtíže při snažení,kdy mají spermije delší cestu,což tebe už trápit nemusí
Já jsem měla zakloněnou dělohu vždycky,mám dvě zdravý děti a porody bez problémů.Dr mi doporučoval první měsíce těhu spát na břiše,že se děloha může otočit.V mém případě se tak nestalo.Přeji hodně štěstí ![]()
Ahoj,já jí mám také obrácenou,jen mi doktorka řekla,že mi bude nejspíš déle trvat otěhotnět a že to půjde jen ve speciélních polohách
Jsem teď v 7tt.Jinak mi taky doporučila spánek na břiše,ale tak já neusnu.Jinak mi snad říkala,že v cca 12tt se nějakým způsobem způsobem začne otáček až začne růst bříško,ale to já už začínám mít teď,je sice pravda,že jsem začala o něco více jíst,tak nevím jestli to není tím,ale před otěhotněním jsem vážila 48 kg a teď jsem na 52 kg,tak je ve hvězdách zda mi roste pupík kvůli mimi nebo jídlu
Jinak otázka „císaře“ se mi taky honí hlavou ![]()
Ahoj,
taky mám obrácenou dělohu. Otěhotněla jsem, sice ne hned, ale podařilo se ![]()
Mám ji hodně zakloněnou a když jsem otěhotněla, bylo díky tomu miminko hůř vidět na utz. Ale do 16. týdne se to spravilo a děloha se částečně předklonila ![]()
Rodila jsem rychle a přirozenou cestou
O tom, že by zakloněná děloha byla k indikací k císaři jsem nikdy neslyšela. Tak se nebojte
Přeji vám klidné a pohodové těhu.
Neznamena to nic, ja jí mam otočenou taky a absolutně žadný problem
Taky mám obrácenoudělohu,obrátila se mi po prvním těhu. Teď jsem otěhotněla jsem po třech měsících a porod Štěpulky byl překotný,málem jsme nestihli porodku a to jí máme pět minut autem. ![]()
Jen mudr říkal,že bych kvůli té obrácené děloze mohla mít bolestivější MS a měl pravdu.
Obrácená děloha mi evokuje něco, co je obrácené naruby, tohle je prostě jen zakloněná. Normálně má být nad močovým měchýřem, sklaplá jakoby směrem dopředu. Když je zakloněná, je nastojato nebo až dozadu.
Já ji mám taky (teda teď už ne, když roste s plodem, narovná se), otěhotněla jsem úplně bez problémů (dokonce neplánovgavaně:)) a během prvních týdnů se „sklapla“ tam, kam měla. Mamka i babička to mají taky a obě mají po dvou dětech bez jakýchkoliv problémů.
Ahoj já jsem teď ve 12.týdnu těhotenství a doktor mi též řekl,že mám dělohu obrácenou,napravil jí zpět-docela nepříjemný a pak řekl,že když půjdu spát mám ležet na břiše,nebo když se jen vleže budu dívat na telku taky…to samý platí při sexu…jinak ta obrácená pánev může údajně způsobit,že se embryo usadí v jednom místě a jak se zvětšuje nemá dost místa pro růst a to může vést k potratu,ale prý to není moc vysoký procento,většinou se to dá do kupi.
Tak snad jsem trošku pomohla ![]()
ahoj prosím mam holku a má obrácenou dělohu a kdiš máme pohlavní vtyk tak jí to bolí a vůbec jí to nevzrušuje prosím mohla bis mi pradit?? prosíííím ![]()
Ahojky, mam dotaz. Mam obrácenou dělohu a snažíme se rok o miminko. Gynekolog mi rekl, at se milujeme zezadu, ale pritel ma problem se zezadu udelat co ted??? Mam pocit, ze nikdy nebudu moci otehotnet normalni cestou… Ma nektera z vas podobne problemy??? Dekuji
kamoska to tiez mala, po sexe lezala vzdy 20 minut na bruchu, teraz je uz v piatom mesiaci ![]()
Vorlovka píše:
Ahojky, mam dotaz. Mam obrácenou dělohu a snažíme se rok o miminko. Gynekolog mi rekl, at se milujeme zezadu, ale pritel ma problem se zezadu udelat co ted??? Mam pocit, ze nikdy nebudu moci otehotnet normalni cestou… Ma nektera z vas podobne problemy??? Dekuji
Já mám taky obrácenou dělohu, dr. mi taky radil polohu zezadu, ale v měsíci, kdy se nám to povedlo, jsme to tak nedělali ani jednou,… a co třeba lžička?… to je sice taky zezadu, ale je to prý docela dráždivé, třeba se to příteli povede,… jinak doporučuji se hned po styku překulit na břicho a chvíli tak ležet…
Dekuji za odpoved. Zkousim po aktu si lehnou na bricho a alespon pul hodiny na nem lezet, ale mam pocit, ze je to k nicemu, kdyz se pritel neudela zezadu. On u toho musi lezet a nebo aby mel propnute nohy, coz u polohy zezadu nejde…
Problémy s otěhotněním jsem neměla, otěhotněla jsem ihned při prvním nebo druhém sexu po vynechání antikoncepce. Zato v těhotenství teda problémy mám
Mám problémy s močením, kdy se mi chce, ale nemůžu, musím hodně tlačit přes překážku. Bolí mě v zádech, miminko mi tam tlačí na nervy. Četla jsem někde, že se to prý skoro vě většině přípádů srovná do konce 1. trimestru. Boužel se tak nestalo a je to čím dál tím horší. Dost by mě zajímalo čím to je, že vy jste takové problémy neměly. Rozhodně si nepřipadám jako nějaká fňukna.