Obrat vnějšími hmaty Brno

326
15.6.15 19:38

Obrat vnějšími hmaty Brno

Ahoj, zjistili jsme, že se nám ta malá ještěrka otočila zpátky zadkem dolů.
Znáte někoho zkušeného, kdo v Brně provádí obrat vnějšími hmaty? Nechci císaře (ženy u nás v rodině s tím měly velké potíže) a riziko porodu zadečkem napřed je podle mě docela velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
15.6.15 19:43

Specializuje se na to Dr. Hruban ve fn brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.6.15 19:49

@Danča87 kamarádka na něm byla před cca dvěma měsíci v Bohunicích a úspěšně :-)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.6.15 20:00

@Danča87 ja jsem delala v nemocnici kocici hrbety a uspesne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15.6.15 20:04

@Danča87 jsou na to odborníci na v bohunicích. mě to nabízeli. Ale je tam hrozně moc faktoru. A nikdo ti nezaručí že se mimi zase neotočí zpátky. Jsou tam i rizika. Muže se zamotat do pupečníku. muže se začít odlučovat placenta. rizika koncem pánevním zase nejsou tak velká abych je nepodstoupila. Já jsem měla dceru koncem pánevím. ale protože měla málo plodové vody tak se o otáčení ani nepokoušeli. Nakonec jsem měla císaře a byla jsem dřív fit jak ženy co rodily přirozeně. Je to individuální a hrozně záleží na tom kdo bude rodit. At už konec pánevní nebo přirozeně nebo císaře. Zmatlat se dá vše. Asi bych si načetla možné rizika a koplikace u všeho a potom to v klidu probrala s doktory a rozhodla se. Já jsem to takto udělala.
to že v rodině jsou s císařem problémy není pravidle že ty je budeš mít taky. U nás v pridně nikdo nekojil a ejhle já ano. A taky mi všichni říkali nakup si lahvičky ty kojit nebudeš. Když si to člověk přepne v hlavě tak ano bude problém. Zkus myslet pozitivně, přeji hodně štěstí aby vše dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.6.15 20:12

U Milosrdných by to měl dělat Dr. Nagy. Opravdu zkušený a kvalitní porodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.6.15 20:13

Zrovna v Bohunicích jsem chtěla rodit, takže to je fajn. Probereme pro a proti s doktory a asi pak až budu dělat závěry. Jsem z toho jen vyklepnutá, protože mi to MUDr. řekla dnes. Z císaře mám vítr hlavně na základě zkušenosti z roku 2013 s akutním zánětem slepáku a velkými problémy s následným hojením jizvy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.6.15 20:15

Já to díky bohu nezažila a doufám, že u druhého ani nezažiju, ale neslyšela jsem na to od známých moc hezké věci. Je to dost nepříjemná, až bolestivá záležitost s nezaručeným výsledkem. Buď se to nemusí povést vůbec, nebo se mimčo může otočit zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.6.15 20:20

@KackaDoup jo kočičáky asi budu cvičit taky  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.6.15 20:22

@Lejaa uvidíme, ještě je trochu času a doufám, že se slečna umoudří sama. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.6.15 20:44

@Danča87 mala byla pricne, pak konec panevni anakonec jeste kolem 40 tydne hlava dolu.

• Citovat
  • Upravit
326
15.6.15 21:31

Jdu vytírat klečmo a to půjde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.6.15 22:03

@Danča87 jinak teda bolestivé to je hodně, kamarádka říkala… ale s tím asi počítáš

• Citovat
  • Upravit
1008
16.6.15 11:17

Já na to nešla, můj gynekolog mi to sám rozmluvil, když jsem se na to ptala. V minulosti to prý bylo i zakázané. To, že je tvé dítě KP má nějaký důvod, tak proč ho surově rvát hlavou dolů. :nevim: Jinak jsem rodila přirozeně KP na Obilňáku. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.6.15 11:28

Ahoj,
osobně s KP nemám zkušenost. Ale přikláním se k názorům, které nabádají k opatrnosti. To, že je dítě otočené může mít nějaký důvod, který dopředu nikdo neví. Přetáčení je akt relativně násilný se spoustou rizik. Asi bych se snažila mimi přesvědčit sama, přirozeně (cvičení, kočičí hřbety…). Pokud si nedá říct, volila bych mezi sekcí a pokusem porodit přirozeně (není to nemožné). Přínosy a možná rizika obojího je třeba posoudit s lékařem, kterému důvěřuješ. Je to individuální u každé ženy.
Tak hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky