Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lucad77 píše: Více
Praha i Brno. Já jedu do Prahy. Brno mělo termín až září. Ale doplácí se 600. Mne to za to stojí.
Byla jsem nedavno, pocity vselijake, hlavne mam celkem silny davivy reflex.
A musim rict, ze „pohoda“. Jako ano, zacatek neni uplne prijemny, člověk krka a a tak, ale fakt, cim vic si v klidu, tim mene neprijemne to je.
Me sestra radila zavrit oci, myslet na neco pekneho, v duchu si zpivat a hlavne porad dychat a prezila sem.
Zpetne byl strach mnohem mnohem horší nez finalni realita ![]()
Strikli mi jen neco uvolnujiciho do krku. Sice nabidli i prispani, ale ja tam nechtěla travit dalsi hodinu navíc, tak sem sla bez.
Priste uz budu vedet, za sebe muzu rict, ze v tomto případě je „nejhorsi smrt z vyděšení“.
To zvládneš.
@Mar__tanka1983 tak ta smrt z vyděšení je jak u koho. Byla jsem na gastroskopii i bronchoskopii a u obou vyšetřeních jsem rozhodnuta už nejít bez úplného uspání. Už jsem tak měla jednou gastro i kolono a bylo to super. Byl tam doktor z ARA, hadičkou přitekla bílá vodička do ruky a vzbudila jsem se, když ji doktor vytahoval z ruky. Jinak už nikdy. Běžná ordinace.
Gastro jedině u MUDr. Vlka v Prostějově, vyšetření dělá přes nos.
Za mě to byla úplná pohoda. Stříkli sprej do krku, zavedli a do pár minut hotovo. Dávicí reflex jsem neměla vůbec. Vyšetření úplně na pohodu, bolest žádná. Proti punkci štítné žlázy procházka růžovým sadem.
Nosem mi to přijde pocitově horší.
To by mě taky zajímaly názory jestli je to lepší nosem nebo pusou, až půjdete nosem jak tu někdo psal, napíšete sem? ![]()
A to uspání.. vždy jsem se šíleně bála s četla jsem že uspání nechává na těle následky nebo může nechat?
@apargia píše: Více
A na mají nějakou užší tu hadici?
Nějak si to neumím představit
Dej pak vědět, jaké to bylo
@Anonymní píše: Více
nikdy bych si dobrovolně nenechala šťourat do nosa
@stinga píše: Více
Jezdí k němu lidi i z větší dálky právě proto, že dělá vyšetření přes nos, tím pádem odpadá dávicí reflex, kterého se tolik lidí děsí, pokud někdo trvá na klasickém vyšetčení, tak mu prý vyhoví, koneckonců ono to prý přes nos u některých lidí ani nejde, ale to jsou výjimky.
@Anonymní píše: Více
tak zase je dobře, že si pacient může vybrat, pro mě by to prostě nosem nebylo, jsem na nos háklivá, a také jsem ho měla zlomený
Příjemné to není, ale rozhodně to nebolí. Na potlačení daviciho reflex se krk necim vystříká a pak už to jen občas trochu tlačí. Samozřejmě se člověku navaluje i během vyšetření, ale dost pomáhá hluboké dýchání a to vysvětlí personál.
Gastroskopie sama o sobě fakt nebolí. Jenomže mně se nepovedla, protože jsem nebyla schopna polknout. Snažila jsem se, hadici museli vyndat, zkoušeli to 4× a přes záklopku to nešlo. Mám jen strašně bolavý krk a ten kus, kam se dostali, ale musím do narkózy.