Obstřiky patní ostruhy

136
25.5.21 08:24

Obstřiky patní ostruhy

Ahoj, pomohli Vám obstřiky na patní ostruhy? Někdo mi říkal, že jsou hodně bolestivé. A jaká je cena? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
25.5.21 08:53

Ostruha je úmorná, bolestivá a každému pomůže něco jiného. Někomu téměř nic.
Začala bych ultrazvukem nebo magnetem. Potom existují ozářky. Ale dělají se na málo místech a je to vesměs o dojíždění. Je jich několik. Často se řeší urputné bolesti injekci. Dělá je ortoped. Jsou zdarma. Bohužel bolí - ale dá se to vydržet. Vlastně jecto mžik oproti tomu, když ostruha zlobí týdny či měsíce.
A hlavně je důležité změnit boty, při kterých to bolí. Existují i vložky do bot, aby byla pata v měkkém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
25.5.21 08:56

Mně pomohl laser. Teda už po magnetu to bylo lepší, ale laser byl 100%. A pak vložky do bot a podpatěnky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.21 09:21

Absolvovala jsem ultrazvuk (bez efektu) a pak jsem šla rovnou na ozařování. Pan doktor mi tam říkal, že když se ozařování udělá do šesti měsíců od prvních problémů, tak zabere na 90%. Pak se ta účinnost snižuje. Když tam přijde někdo, kdo zkouší předtím několik let všechno možné a ozařování má jako poslední možnost, tak ta účinnost už je malá. Vím, že jsi se ptala na obstřiky, já přidávám jen tento postřeh (že jde také o čas). Mně to zabralo a mám pokoj už několik let.

• Citovat
  • Upravit
406
25.5.21 09:45

Na patní ostruhu jsem trpěla v těhoteství a pak hlavně po (teď se mi to taky vrací, ale není to taková katastrofa) Chodila jsem na rehabky, kde mi dělali utrazvuk a ukazovali jak správně chodit + vložky do bot. Ale co mi nejvíc pomohlo je cvičení - začala jsem chodit cvičit a patní ostruhy zmizely. Jak se po zimě méně hýbu, tak se to vrací zpět, ale doufám, že to zase brzo zmizí, pokud se začnu zase víc hýbat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
25.5.21 10:09

@Blankaspl a na jaký laser jste byla? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
25.5.21 10:12

Děkuji Vám za odpovede. Ja je mám už více jak rok.. každým dnem horší a horší mám za sebou léčby s bylinkami, maste, konopni, kostival, 7× na ultrazvuku 6× rehabilitace, brala jsem i hekllou lavu ale to pomůže jen na chvíli.. jsem zoufalá ráno tak 5 min mi trvá vstát z postele do práce chodím půlhodiny dřív aby jsem došla…večer cítím takovou bolest, že se mi chce brečet a mám pocit že přijde den že nevstanu s nohami vůbec. Zítra mě čeká orotpedka a budeme řešit co dál. Říkala že buď operace nebo obstřiky a právě raději by jsem šla nejdřív do obstřiku ale mám z nich strach.
To musím pak zůstat doma pár dní? Nebo? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
25.5.21 10:18
@Mag1996 píše:
@Blankaspl a na jaký laser jste byla? Děkuji

Chodila jsem na Bulovku (Praha). Jaký konkrétní laser, to fakt nevím. Ještě jsem chodila na vodu, ale to velký vliv asi nemělo, jen to bylo hodně příjemné a neplatila jsem to, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
25.5.21 10:29

@Blankaspl chápu děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
25.5.21 16:25

Obstřik mi pomohl, už je to asi 10 let a nikdy mě to od té doby nebolelo.
Ale ten obstřik bolel neskutečně. Udělalo si mi špatně v čekárně, ještě jsem frajerka jela autem, takže řízení zpět.
Nedalo se na to vůbec stoupnout, jak dlouho už si bohužel nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.7.23 18:36

Já do toho nesla, i když mi to doporučoval lékař. Zabraly až magnety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.23 21:28

Dnes jsem byla na obstriku u ortopeda, žádná příjemná záležitost to fakt nebyla, dva dny mám mít nohu v klidu a ledivat, tak doufám, že přijde brzy úleva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
9.10.23 21:40

@Lenny78154 obstriky mám 2× a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.10.23 22:09

Bolí hlavně když rostou

Mám ostruhy patní i u achylovky. Míval jsem velké potíže. Je to chrupavkovitý výrůstek a usazují se do něj krystaly kyseliny močové. V mém případě. Ty pak způsobily zánět a zas to porostlo. Bolí to když rostou. Byl jsem objednaný i na ozařování, ale nechal jsem si vysvětlit, že ozařování jen zabije nervy kolem té ostruhy, ale zánět nezmizí. Mi osobně pomohla rada jedné bábi. Prý to měla od své bábi - namočit nohy do solného roztoku. Musí to být nasycený roztok, kdy se už sůl v teplé vodě dále nerozpouští. Tak 3 kilo na malý čtvercový lavor co se do něj tak akorát vejdou chodidla, nerozpuštěná sůl může zůstat na dně. Podle mne to funguje na principu reverzní osmozy. Minerály se vytahují z těla do slané vody. Nořil jsem chodidla poprvé 3 měsíce denně tak půl až hodinu. Už jsem myslel, že to bude k ničemu, ale v mém případě pak výsledek stál za to. Mám od problémů pokoj. Také je třeba omezit potraviny generující močovinu. Asi po osmi letech mě pata začala trochu pobolívat a na 2 týdny jsem si kůru zopakoval a zas je klid. Kdybych to nezažil, nevěřil bych. Jeden mládenec mě s tím poslal do háje, protože se mu při tom bolest hodně zvětšila. Asi jak se ta ostruha čistí, tak se bordel dostane i do tkání kolem a tělo to musí nějak vyloučit. Nebo alternativa, měsíční dovolená u Mrtvého moře. Přeji mnoho kilometrů bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.2.26 16:25
@jataky píše: Více

Skutečně mi to též pomohlo, jen jsem zde vycházel z podobného receptu, kde se uvádí teplota dle mých zkušeností taková, která je vyšší, prostě to co noha snese.(Potom stačí i čas 15 minut ponořené paty, tuhle kůru jsem doma večer absolvoval ob den 10×.
Ale, již zhruba po čtvrté kůře jsem cítil úlevu, bolest se mírnila a při desáté kůře, již byla bolest nepatrná, ale i tak doporučuji si tuto kůru přidat, ještě několikrát.
Než jsem tenhle recept našel vyzkoušel jsem všechny dostupné babské rady, tvaroh, cibuli,,ultrazvuk a jiné.
Je mi 78 let a dnes chodím perfektně i na delší í tůry, také jsem si vyřezal l do všech mých bot z polyuretanu jednoduché vložky. Polyuretan se krásně přizpůsobil, takže moje celkové náklady byly asi 10 Kč za 1kg soli.
Josef
PS:jinak počáteční bolest byla neskutečná, nemohl jsem ujít i několik metrů, budu rád když se kdokoli ozve, protože stále nemohu uvěřit tomu, že mohu chodit tak dobře.
Josef
watec@centrum.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová