Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, děje se mi taková nepříjemná věc a chtěla bych se Vás zeptat na radu co byste dělali na mém místě.
Před nějakou dobou jsem šla domů z výletu a potkala na náměstí ženu, která pravděpodobně bere drogy a urážela mě, dokonce i napadla. V tu chvíli jsem už zareagovala a slušně ji poslala do háje.
Tím se vše odstartovalo… Od té doby ji pravidelně potkávám v centru a nebo čím dál častěji u nás na sídlišti. Občas jen celou noc křičí a nemůžu večer v klidu usnout a nebo ji někdy potkám. Někdy jen projde kolem, jindy mě uráží. Policajti ji tu dobře znají, ale nechají ji se tu jen tak poflakovat…
Kvůli ni mám strach chodit sama po ulici a jsem paranoidní. Bojím se čeho všeho je schopna. Nevím jestli ji mám dát najevo převahu a nebo si ji dál nevšímat a nereagovat.
Bere drogy. Vůbec si ji nevšímejte. Nevíte, co se jí děje v mozku: koho vidí, s kým mluví, na koho se zlobí. Je to nešťastný člověk. Je to blázen. Policie s ní nemůže nic dělat, když nikomu neublížila. Léčit ji také nejde, protože už je neléčitelná. Nejlépe, když je takovýto nešťastný člověk v duchu politován.
@poučená
Snažím se si ji vůbec nevšímat, nereagovat, jenže to je někdy těžké když je od Vás na metr blízko a nevíte co by mohla udělat.
@Tyna889 píše:
@poučená
Snažím se si ji vůbec nevšímat, nereagovat, jenže to je někdy těžké když je od Vás na metr blízko a nevíte co by mohla udělat.
To se jí nejde vyhnout? Přejít přes ulici na opačný chodník?
Rozhodně se s ní nikdy nepouštějte absolutně vůbec do řeči, a už vůbec ne do konfliktu. Ona všechno vnímá zkresleně a nikdo neví jak.
Třeba se můžete poradit s nějakými sousedy v okolí. Ta paní bydlí někde v bytě poblíž vás, anebo je to bezdomovkyně?
Takhle jednou policie u nás na sídlišti odvezli zdrogovaného člověka, ale on lezl po soše a viděl v ní nebezpečné zvíře a na lidi dorážel. Odvezli ho autem, ale zase ho někde pak vypustili, kde nebyli lidi. Evidentně to byl bezdomovec. Je to nyní takováto společenská zoufalost.
Nevšímej si ji, kup si pepřový spray a když tě bude chtít napadnout, tak ji to stříkni do obličeje. Ten spray ale musíš nosit připravený v ruce, v kabelce ti nebude nic platný.
@Tecumseh píše:
Nevšímej si ji, kup si pepřový spray a když tě bude chtít napadnout, tak ji to stříkni do obličeje. Ten spray ale musíš nosit připravený v ruce, v kabelce ti nebude nic platný.
Já myslím, že ji nechce napadnout. Možná ji ani nevnímá, že jen tak křičí k nějakým svým vidinám.
Mám takovou vzpomínku z minulosti, že jezdívala na stejné trase tramvaje v době, kdy já se vracívala z práce domů, jedna stará žena. Ona na celou tramvaj, hlasitě si s někým, kdo tam evidentně nebyl, tak si s ním povídala, hádala se s ním a hrozně s ním nesouhlasila. Když jsem to zažila prvně, byla jsem z toho vyplašená, ale časem jsem ji pak v duchu litovala. Někdy jsem v tramvaji zažila též takové z cesty chování různých lidí, s někým se obvykle hádali, hlasitě, ale nikdo si jich nevšímal a oni nikoho nenapadli, i když to bylo o strach. Prostě nevyřešené lidské problémy a drogy.
Nos u sebe peprak, jestli bere drogy tak vidí věci co ty nevidíš… Může si tě vykreslovat jako někoho jinyho, hlavně se sní vůbec nebav. Naprosto tě chápu že je to pro tebe nepříjemné a bojíš se… Mě stačil jeden výlet do Prahy, a ještě sakra dlouho mě tam nikdo neuvidí. ![]()
@mackA159 píše:
Nos u sebe peprak, jestli bere drogy tak vidí věci co ty nevidíš… Může si tě vykreslovat jako někoho jinyho, hlavně se sní vůbec nebav. Naprosto tě chápu že je to pro tebe nepříjemné a bojíš se… Mě stačil jeden výlet do Prahy, a ještě sakra dlouho mě tam nikdo neuvidí.
Zas tak strašný to tu nemáme
Za deset let života tady jsem se s takovýmhle obtěžováním nesetkala, a to, prosím pěkně, žiju v Bohnicích kousek od léčebny ![]()
Anonym - bydliště.
@Tyna889 Kup si pepřak a až zase bude otravovat postřikem ji…
@poučená Samozřejmě, že se ji jde vyhnout, ale tahle taktika se neosvědčila. Když vidí, že přecházím na druhou stranu, naopak ji to vyprovokuje a je agresivní.
@poučená Tohle je také nejspíš bezdomovkyně, většinou se takhle potuluje celý den i v noci.
Nechápu, že takoví lidé, včetně toho pána jak zmiňujete se mohou svobodně pohybovat po ulici když jsou nebezpeční sobě i ostatním.
@Tecumseh Dnes jsem si ho konečně s sebou vzala, akorát se bojím ho použít, tím, že na ni můžu kdykoli narazit znovu a mohla by se mi chtít mstít…
@poučená Podobnou paní jsem kdysi také potkala. Promlouvala sama k sobě, stěžovala si na dnešní svět a občas zničehonic hlasitě tleskla.
Já bych tyhle individua zavřela pod zámek. Až někomu ublíží, pak se bude něco řešit
@Tyna889 píše:
@poučená
Kontaktujte nejbližší centrum pro bezdomovce nebo drogově závislé a požádejte je, aby za ní vyslali terénního pracovníka. Popište situaci a řekněte, že potřebuje pomoct. Zaměří se na ní a začnou s ní pracovat.