Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud disponuješ penězmi, tak si zaříď vlastní bydlení. To by ses fat vzdala vlastního dítěte ![]()
Kecáš. Makléřovi nemusís věšet na nos, jak je na tom tvá dcera zdravotně.
To je nesmysl, makléře ani majitele bytů nemůže nic takového zajímat.
Jen k tomu bydlení… nemyslím si, že by byla tvoje povinnost hlásit majiteli, ze máš postižené dítě. To bude asi spíš jenom záminka…
Ale chápu, že ne každý zvládne péči o postižené dítě, takže neodsuzují…Sama mám dítě se zdravotním hendikepem (díky bohu ne s mentálním pos.)a začátky byly opravdu náročné, ale zvládli jsme to.
Zajdi nejspíš na OSPOD a tam ti poradí…
Dokážu pochopit hromadu věci, i různý druhy vyčerpání a zoufalství, ale tohle nějak pochopit nedokážu. Ty ďas dceru do adopce kvůli bytu?? Nebo kvůli tomu ze to nedavas? Nebo proč vlastně? Tak na prohlídku jdi bez dcery ne? Tu hodinku ji snad prarodiče pohlídají ne?
co to jako má znamenat? a i kdyby, na 3,5 leté dítě s mentálním postižením budou jistě stát zástupy osvojitelů ![]()
Každopádně jestli si dcera trochu uvědomuje svoje okolí, tak ji teda strašně lituju
![]()
Nevím, jaké má tvá dcera postižení, ale problémy s bydlením pravděpodobně nejsou hlavní důvod, proč chceš dát dceru pryč. Nesoudím, nevím jak moc to máš těžké.
Mentálně postižené dítě se do adopce umísťuje těžce, tam by hrozil spíš dětský domov. Pak ještě existují internátní zařízení pro tyto děti, že by sis ji brala jen na víkendy.
@Anonymní píše:
Prvně napíšu, že je to pro mě velmi složité a citlivé téma, které řeším marně nějakou dobu.Mám 3,5 letou dceru s mentálním postižení, která vyžaduje speciální péči. Jsem sama, partner opustil a nezajímá se. Moje rodina mi na jednu stranu poskytla pomoc, ale na druhou mě za to krutě psychicky týrá.
Narážím na problém, že dokud budu mít dceru, tak nemám šanci získat vlastní bydlení. Ačkoli disponuji financemi, tak dcera je pro realitní makléře a majitelé bytů přítěž. Daleko větší než kdybych měla pět velkých psů.
Po dlouhých pokusech, marného snažení a chození od čerta k ďáblů mám už jenom jedno řešení.
Prosím proto o stručné rady, jak v takovém případě postupovat, co všechno je potřeba doložit a vyplnit. Jestli musím mít souhlas bývalého partnera, který je sice zapsán v RL, ale nemá zájem si dceru případně vzít. Ani jeho rodina. A jestli by musel dál platit alimenty.
Předem děkuji, je mi hrozně psychicky blbě.
A bylas už u toho psychiatra, jak se řešilo v předešlých diskusích?
Opravdu by ses měla nejdřív dát do pořádku sama a pak by bylo veseleji.
Vždyt jsi psala, že malá bude chodit do školky, někde mají i zařízení přes týden a na víkendy si děti berou rodiče domů, to by nešlo zařídit?
Tvoje diskuze stará 2 roky. A X
dalších. Kéž bys byla ten největší troll https://www.emimino.cz/…ogie-317613/
Chápu, že musíš být zoufalá a nešťastná. Zoufalí lidé, dělají zoufalé věci. Hlavně, když mají spoustu svých vlastních problémů.
Máš nějakou kamarádku? Že by ti pohlídala dcerku, když budeš obhlížet byt? To by pak mohlo být snadnější. Nechápu, proč by mělo být postižené dítě větší problém než zdravé dítě.
Zkus se srovnat sama, dojít si k psychologovi, někde se poradit, vypovídat. Nemyslím si, že by ti to pomohlo, kdybys ji dala pryč. Spíš bys byla za chvíli nešťastná ještě víc.
Pokud už bych opravdu nevěděla, zkusila bych spíš internátní školku nebo cokoliv jiného, kde bych si mohla brát dítě aspoň na víkendy k sobě. Třeba to je nesmysl, ale nevím, jaké postižení má tvá dcerka. O internátních školkách pro děti s různým postižením jsem už ale četla.
Nejvíc bych se bála toho, že postižené dítě nebude chtít nikdo adoptovat.
@Natálka26 píše:
Dokážu pochopit hromadu věci, i různý druhy vyčerpání a zoufalství, ale tohle nějak pochopit nedokážu. Ty ďas dceru do adopce kvůli bytu?? Nebo kvůli tomu ze to nedavas? Nebo proč vlastně? Tak na prohlídku jdi bez dcery ne? Tu hodinku ji snad prarodiče pohlídají ne?
Já už se ničemu nedivím. Věřím že kdyby šla dcera prodat, tak ji prodá aby mela na byt. Nehledě na to že žádného realitaka apod nezajímá stav osob, a existují instituce kam lze dceru dát, a na víkendy si ji brát domu..
Prvně napíšu, že je to pro mě velmi složité a citlivé téma, které řeším marně nějakou dobu.
Mám 3,5 letou dceru s mentálním postižení, která vyžaduje speciální péči. Jsem sama, partner opustil a nezajímá se. Moje rodina mi na jednu stranu poskytla pomoc, ale na druhou mě za to krutě psychicky týrá.
Narážím na problém, že dokud budu mít dceru, tak nemám šanci získat vlastní bydlení. Ačkoli disponuji financemi, tak dcera je pro realitní makléře a majitelé bytů přítěž. Daleko větší než kdybych měla pět velkých psů.
Po dlouhých pokusech, marného snažení a chození od čerta k ďáblů mám už jenom jedno řešení.
Prosím proto o stručné rady, jak v takovém případě postupovat, co všechno je potřeba doložit a vyplnit. Jestli musím mít souhlas bývalého partnera, který je sice zapsán v RL, ale nemá zájem si dceru případně vzít. Ani jeho rodina. A jestli by musel dál platit alimenty.
Předem děkuji, je mi hrozně psychicky blbě.