Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak se seber a odstehuj se někam, kde je víc volných bytu. Tady te přece nic nedrží. Chápu, že už jsi ze situace vyčerpaná, ale chápu i rodice, kterým se do bytu na stará kolena nastěhovala dcera s postiženym dítětem. Tenkrát si psala, že to má být jen na přechodnou dobu.
@MrsNorris píše:
Jestli tomu dobře rozumím, tak od stejné zakladatelky byla i tahle diskuze z předevčíra.Důvody, proč dceru nezvládá, tam uvedla: „furt leze sem a tam“, „řve“, „dělá bordel“, „kvůli ní na mě rodiče ječí“, „před chvílí spadla ze schodů“.
Nic o tom, že by ji tříletá dcera mlátila
Jakkoliv asi bude péče o dítě s PAS obecně náročnější, myslím, že v tom tady není hlavní problém.
podle mě bude hlavním problémem to, že zakladatelka sama o sobě není úplně, jak to říct „standartní“ a když k tomu připočteš náročnejší dítko a šáhlý rodiče, je to smrtící kombinace. Nicméně tady bude asi každá rada drahá, pokud si to správně pamatuju z dřívějších diskuzí, nic nešlo, všechno bylo špatně a marný…
@Janli Nevíš, jak zvýšit svoje šance? Někdo říká chodit jakoby s kamarádem…
A buďme upřímné, vy říkáte odstěhovat, ale já nemám kam. Mám se s dítětem odstěhovat někam na ulici a z ulice pak hledat bydlení? Jo tak takhle se to dělá. Tak až budu v tv tak vám veřejně poděkuji.
Buďme upřímné po druhé, ruku na srdce, kdo z vás by ženě jako já ten byt pronajal? Co jsem tak zahlédla, tak tu byla diskuze, kde spousta z vás uvedla, že samoživitelku ne. Radši někoho jiného. A mně se jako divíte, že nemůžu sehnat bydlení, když byste ho samy nedaly? Představte si, že stejně uvažují i ti, u kterých se na to bydlení ptám…
@Anonymní píše:
@Janli Nevíš, jak zvýšit svoje šance? Někdo říká chodit jakoby s kamarádem…A buďme upřímné, vy říkáte odstěhovat, ale já nemám kam. Mám se s dítětem odstěhovat někam na ulici a z ulice pak hledat bydlení? Jo tak takhle se to dělá. Tak až budu v tv tak vám veřejně poděkuji.
Buďme upřímné po druhé, ruku na srdce, kdo z vás by ženě jako já ten byt pronajal? Co jsem tak zahlédla, tak tu byla diskuze, kde spousta z vás uvedla, že samoživitelku ne. Radši někoho jiného. A mně se jako divíte, že nemůžu sehnat bydlení, když byste ho samy nedaly? Představte si, že stejně uvažují i ti, u kterých se na to bydlení ptám…
Bylas na Magistrate zeptat se na soc. bydleni?
@Bubla Bůčková píše:
Izyno?!?!?!?
ty jsi dobrá
mně to nedocvaklo, že je to ona - no tak v tomto případě by holčičce bylo opravdu nejlíp, kdyby šla do adopce, do děcáku, kamkoliv - jen ne žít v této psychicky narušené rodině
@Anonymní píše:
@Janli Nevíš, jak zvýšit svoje šance? Někdo říká chodit jakoby s kamarádem…
Jo, domluv se s kamarádem, ale důvěryhodným, prosím tě… abyste si ten byt jako pronajali společně. Nájemní smlouva bude na tebe a on bude zapsaný jako spolubydlící. Nebo, pokud to projde přes majitele, ho do té smlouvy vůbec nezapisovat. Zajdi na městský úřad, podej si žádost o městský sociální byt a zajdi na ospod, jestli by ti nepomohli najít bydlení, třeba i v azyláku než se dáš dohromady.
Zkus azylak, pokud dítě nezvládas, co nějaká odlehčovací sluzba? Týdenní stacionář třeba, brala by sis ji jen na víkendy. Nesoudím tě za to, pracovala jsem s dětmi s postižením a musí to být masakr :/
Pokud ale cítíš, že bys dítěti třeba mohla ublížit, tak klokánek, kontaktují ospod a pokud budeš souhlasit, nahlásí dítě k adopci. Ale obávám se, že tvoje dcera nemá moc šancí.
Zkusila bych fakt tu odlehčovací službu, mezitím hledat bydlení, zažádat o ten městský byt.
Ten stacionář neni špatný nápad, bratr taky chvíli byl, do školky bratra nikde nechtěli a mamka nas musela živit, jezdil domu na víkendy, mamka se dala dokupy a bracha byl pak zase doma. Je to těžké
Tady je zas soudců ![]()
Ono nejde jen o to, že jí tříletý autista asi ještě nezmlátí. Kamarádka má syna s Aspergerem. Stěžovala si třeba, že její dítě absolutně nereaguje na konejšení v náručí jako jiné děti. Zdravé dítě třeba zlobí, ale pak se na mámu usměje a je vše zapomenuto. Tohle bohužel u těch postižených často chybí. Což věřím, že může být ubíjející a ten vztah se tam pak prostě nevytvoří, zejména pokud i matka je trochu „jiná“. Kamarádce dost chyběla sociální inteligence, podle mě toho Aspergera má taky. To je pak vražedná kombinace a řekla bych, že tohle bude podobný případ.
@Tarjei píše:
@jezz1e ano, takovej lezak Te taky neobejme. A co?
Hele, já myslím, že to nemůžeš brát tak, že ty to zvládáš, tak ostatní prostě MUSÍ taky. Nemusí. Nejsme všichni silní a vyrovnaní jedinci, zvlášt´ Izi se svými problémy a “boží” rodinou… Ona nemá v nikom a ničem žádnou oporu, je na to sama, to by byl hardcore i pro mě…
@Tarjei
@Janli píše:
Hele, já myslím, že to nemůžeš brát tak, že ty to zvládáš, tak ostatní prostě MUSÍ taky. Nemusí. Nejsme všichni silní a vyrovnaní jedinci, zvlášt´ Izi se svými problémy a “boží” rodinou… Ona nemá v nikom a ničem žádnou oporu, je na to sama, to by byl hardcore i pro mě…
ano, nejen že je na to sama, ale ještě jí solidně dodávají její rodiče, maminka je asi také zralá na nějakou diagnózu, a Izině pořád něco vyčítají, lamentují, hysterčí - to není vhodné prostředí pro klidnou výchovu postiženého dítěte - ta rodina je nemocná, psychotická celá
figuruje tam také nedostatek financí, prostě Izi má naloženo víc, než zvládne a já se jí vůbec nedivím
@stinga no, ja mam krom autisty jeste mladsi dite s adhd a dysfazkou a nejstarsi je zdravej. Jsem rozvedena ale kazdej druhej vikend jsou deti u svyho otce. Ziju s detma sama. Zaklad je nebat se bejt samostatna. A zbavit se toxickejch kontaktu.