Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tarjei píše:
@stinga no, ja mam krom autisty jeste mladsi dite s adhd a dysfazkou a nejstarsi je zdravej. Jsem rozvedena ale kazdej druhej vikend jsou deti u svyho otce. Ziju s detma sama. Zaklad je nebat se bejt samostatna. A zbavit se toxickejch kontaktu.
ona na to nemá finance - a bohužel asi ani odvahu - ona také není úplně standardní vyrovnaná žena - tam budou také nějaké autistické problémy - zřejmě to v rodině dědí
@stinga dekuju za pochvalu, se nesnazim prsit, jen ilustracne, ze clovek zvladne fakt hodne, no..a u autismu je dulezita vizualizace, struktura…muze to hodne pomoct.
Jo a taky je dulezity rozeznat, na co uz se vybodnout ![]()
@Tarjei myslím, že ty dokážeš doma vytvořit klidnou atmosféru, i když děti zlobí ![]()
ale u zakladatelky je blázinec celkově a furt, její maminka je hysterická osoba, otec zřejmě roky soužití s ní je už také nějaký semletý, Izy sama je nevyrovnaná
četla jsi i její staré diskuse?
@stinga no, na tom něco bude, já jsem sice trhlá ale věci nerada hrotím…a nikdo mě netrápí, já bych s každým vyběhla ![]()
Koukla jsem jen tak zběžně, ještě si počtu.
Myslím, že popis rodiny zakladatelky nebude objektivní. Četla jsem si včera několik těch starých vláken a zejména směrem k její matce je ten vztah a optika, jakým ho hodnotí, velice zvláštní.
Je tam moment, kde vyjmenuje negativní vlastnosti, kterými ji jiní v průběhu těch diskuzí označovali, ale přisoudí je matce.
Já to tady neříkám moc často, ale tady by opravdu měla přijít odborná pomoc. Zakladatelka není v pořádku a myslím, že nebyla ani předtím, než se dítě narodilo.
@Tarjei asi největší problém je ta rodina. Navíc i pro to dítě je nejhorší žít v křiku. Pokud rodiče neustále řeší že dítě ječí a ona ví že dítě nejde uklidnit jako jiné běžné dítě tak je v nervech. Už od rána řeší co zase bude. Možná sociálka by pomohla. Tam je jediná záchrana odejít, hned by měla víc klidu a věřím že i dítě by bylo víc v klidu
Musí to být o to náročné, nejenom řešit nemocné dítě ale ještě rodiče ![]()
Dítě potřebuje speciální přístup který zjevně nemá, místo toho žije ve stresujícím prostředí. Podle mě jediná rozumná možnost, pokud se jej nechceš opravdu vzdát (do pěstounské péče půjde umístit bez problému) je péči o ně sdílet s nějakou organizací, stacionářem, Chovánkem, Klokánkem, Fodem nebo podobně. Dítko tam může být třeba týden, měsíc… a ty uvidíš jestli se podaří vyřešit další problémy.
Co takhle zajít na OSPOD a požádat o pěstounskou péči. Vylič jim tam svou situaci jistě ti pomůžou. Holčička je už na adopci velká ale pestounstvi by vyjít mohlo
. Dáš jí šanci na normální život. Asi bys ji mohla i vídat.
@Markéta80 píše:
@Tarjei asi největší problém je ta rodina. Navíc i pro to dítě je nejhorší žít v křiku. Pokud rodiče neustále řeší že dítě ječí a ona ví že dítě nejde uklidnit jako jiné běžné dítě tak je v nervech. Už od rána řeší co zase bude. Možná sociálka by pomohla. Tam je jediná záchrana odejít, hned by měla víc klidu a věřím že i dítě by bylo víc v kliduMusí to být o to náročné, nejenom řešit nemocné dítě ale ještě rodiče
Asi by nejlepší bylo fakt dojít na OSPOD, že se chce dítěte vzdát. Možná by měla kliku na nějakou nevyhořelou úřednici, která by s ní trochu pracovala a pomohla jí zařídit třeba stacionář, než se zhroutí úplně.
@Markéta80 píše:
@Tarjei asi největší problém je ta rodina. Navíc i pro to dítě je nejhorší žít v křiku. Pokud rodiče neustále řeší že dítě ječí a ona ví že dítě nejde uklidnit jako jiné běžné dítě tak je v nervech. Už od rána řeší co zase bude. Možná sociálka by pomohla. Tam je jediná záchrana odejít, hned by měla víc klidu a věřím že i dítě by bylo víc v kliduMusí to být o to náročné, nejenom řešit nemocné dítě ale ještě rodiče
tak nejak.
Ale ja osobne nechapu tu odevzdanost osudu. Ta situace ma reseni, Izumi to proste resit nebude.
@warita Izumi může být vydeptana rodiči. Pokud do ni cpou, že dítěti bude lépe jinde, vysmívají se jí, že nesežene byt… Je sama na hodně náročné dítě, nema podporu.
Mně je líto i jí. Přijde mi, že bude dohnána celou tou situaci někam, kde být nechce a neumí to řešit, protože se spoleha na rodiče, což je chyba a klidně to tak rodičům může vyhovovat. Podobná situace, jako jsou ženy, které psychicky týrá manžel. Stalo se to kamarádce a z psychicky vyrovnané holky byla troska a ona to nechtěla vidět. Bylo to jako s tou žábou, co se postupně vaří. Ona v tom žila a nevnímala to. On ji přesvědčil, že na nic jiného nemá. Naštěstí jsme ji z toho dostali - kamarádi a rodina, ale trvalo to chvíli.
Podle mě by bylo pro zakladelku nejlepší, aby holčičku zkusila umístit někam, kde o ni nepřijde, sehnala pomoc pro sebe a dala se dohromady. Hlavně by se sama měla dostat z toho toxického prostředí.
Anonym kvůli kamarádce.
Když někdo přemýšlí celé 3 roky o tom, že se dítěte zbaví, tak by to udělat měl. Ani si nechci představovat, jak se k nechtěnému dítěti chovají. Šupej na OSPOD. Včera bylo pozdě. ![]()
Tak jsem si precetla ty ostatni diskuze. Jestli je zakladatelka fakt Izumi, mela by mi napsat. Za prvy ja mela dedu a mati Aspergera, takze cca vim, jak funguji. Izumi myslim je Asperger. Za druhy bych ji mohla vysvetlit, jak se s takovym deckem zachazi. Byla bych schopna za ni i doject. Hlavne nechapu, proc treba nevyuziva sluzeb Rany pece, treba by rodicum leccos vysvetlili. Na druhou stranu, ma prispevek na peci, dite chodi do specky, uz ji mohl ledaskdo poradit. Ale oni ti Aspergeri jsou casto socialne pekelne neobratni. Zkratka je to na ni. Ja jsem vcelku vseho schopna
..a jestli chce neco opravdu vyresit, muzu ji zkusit nejak pomoct.
Příspěvek upraven 20.10.20 v 09:04
@Tarjei
Jestli to myslí vážně a nechce se jen vykecat, tak by měla kapnout božskou a aspoň do SZ se přiznat. Ať se konečně něco změní. Kvůli té holce aspoň.