Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla Bůčková přesně ta mne napadla ![]()
Nevadí tě že bude vyrůstat v ústavu a nikam se neposune. Tam se jí nikdo nebude mít čas věnovat
A nejspíš běžný DD jí ani nevezme.
No… bydlení je jistě jen záminka. Ať už vědoma, nebo ne. Určitě tě nikdo neodsoudí za to, že nezvládáš péči o postižené dítě. Ale dobre zvaz, jak to chceš řešit. Takové dítě má téměř nulovou šanci na adopci. Existují stacionare, mohla by sis ji brát jen na víkendy, svátky.. nebylo by to řešení?
@Bubla Bůčková píše:
Tvoje diskuze stará 2 roky. A X![]()
![]()
dalších. Kéž bys byla ten největší troll https://www.emimino.cz/…ogie-317613/
No tvl ![]()
@Anonymní píše:
Prvně napíšu, že je to pro mě velmi složité a citlivé téma, které řeším marně nějakou dobu.Mám 3,5 letou dceru s mentálním postižení, která vyžaduje speciální péči. Jsem sama, partner opustil a nezajímá se. Moje rodina mi na jednu stranu poskytla pomoc, ale na druhou mě za to krutě psychicky týrá.
Narážím na problém, že dokud budu mít dceru, tak nemám šanci získat vlastní bydlení. Ačkoli disponuji financemi, tak dcera je pro realitní makléře a majitelé bytů přítěž. Daleko větší než kdybych měla pět velkých psů.
Po dlouhých pokusech, marného snažení a chození od čerta k ďáblů mám už jenom jedno řešení.
Prosím proto o stručné rady, jak v takovém případě postupovat, co všechno je potřeba doložit a vyplnit. Jestli musím mít souhlas bývalého partnera, který je sice zapsán v RL, ale nemá zájem si dceru případně vzít. Ani jeho rodina. A jestli by musel dál platit alimenty.
Předem děkuji, je mi hrozně psychicky blbě.
Ale pokud máš obavy, že bys dceru časem třeba týrala, ubližovala jí anebo i něco horšího, tak neplatí to, co jsem psala a řekni to takhle na Ospodu.
Každý nezvládne všechno…
Jsou i pěstouni, kteří si berou do péče hlavně postižené děti, třeba by jí tam bylo lépe…
Z tebe fakt vidím rudě. Holka je zaostala tak maximálně kvůli vaší výborný péči v úžasným prostředí. Už v minulý diskuzi, jestli mi to neuteklo, si nenapsala, co že ji to má vlastně být a kdo dal tuto diagnózu. Jestli žít s vámi nebo v děcáku je opravdu z deště pod okap. Co ta bude mít jednou za život.
@Bubla Bůčková Že je to pořád ta samá, dnes tu má po delší době už druhou diskuzi? Snad se někdo jen hrozně baví na náš účet
. Hrozne tohle to.
Ještě bych s tíhou a bolestí v srdci pochopila, kdyby si nevědela, že čekáš vážně postižené dítě a po porodu by ti to doktor řekl. Je rozdíl vzdát se po porodu postiženého dítěte ke kterému nemáš blízký vztah a máš rozhozené hormony, ale toto?? Najdi si v nejbližší době dobrého psychiatra, pomůže ti jedině on.
Nemůžeš, nebo nechápu a nikdy nepochopím jak by mohla dát matka pryč dítě s kterým je 24h každý den. Vžij se do její/jeho situace. Jsi jediný člověk kterého má, komu věří jsi pro něj to jediné co má.
Ty ses rozhodla pořídit si dítě, ty si mu dala šanci na život a teď ho chceš dát pryč?? Opravdu musíš být nemocná a chce to okamžitou léčbu. Všechno se dá vyřešit. Nedělej to, úplně svoje dítě zničíš. ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Izyno?!?!?!?
Taky mě to hned napadlo. To už jsou jí 3? To letí.
Je mi z toho fakt smutno
A Jestli má tohle být fór, tak se ti to nepovedlo! Jestli tohle píšeš prostě jen tak, že se zrovna nudíš, tak tebe měla mamka raději polknout! ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Z tebe fakt vidím rudě. Holka je zaostala tak maximálně kvůli vaší výborný péči v úžasným prostředí. Už v minulý diskuzi, jestli mi to neuteklo, si nenapsala, co že ji to má vlastně být a kdo dal tuto diagnózu. Jestli žít s vámi nebo v děcáku je opravdu z deště pod okap. Co ta bude mít jednou za život.
Vidim to prvne. Jak procitam ty minule diskuse, tak ona to dite nema rada od zacatku. Jestli je to pravda, tak je chyba, ze si driv neuvedomila, ze deti nema rada a obtezuji ji zivot.
@Petula306 píše:
@pikola tak té její holčičce by možná jinde bylo lépe.
No asi i jo. Ona není schopna se o ně postarat, vymlouvá se že nesežene kvůli dítěti byt ![]()
Ale teď prakticky. Co tomu řeknou tvoji rodiče, hlavně tvoje matka? Nebo je to snad její nápad?
Vem tu holku, najdi si třeba se jen garsonku, tý malý speciální školku a sobě práci a dej si život do pořádku, hlavně jdi z toho toxického prostředí, které vás obě, tebe i tu malou(která si to nezaslouží, nevybrala si tenhle život) akorát ničí. Dělej už něco a přestaň vymýšlet tyhle blbiny s adopcema. I v jedný místnosti se záchodem a kuchyňským koutem vám bude stokrát líp.
To, že realitním makléřům vadí děti jsem se dozvěděla přímo od jisté realitní makléřky. Ta mi na rovinu sdělila, že lidi jako já háže rovnou do koše. Bez partnera. Moc rizikové.
Dcera má diagnózu lékařský potvrzenou. Má uznán i příspěvek na péči.
Chodí do školky, ale jen na omezenou dobu. Nesnese cestování na velikou vzdálenost.
Rodiče hodinku dceru nepohlídají. Jezdíme na prohlídky bytů všichni. A když se nevydaří, tak se mi krutě vysmějí a zdeptají, že mi to říkali, že nemám žádnou šanci.
Dceru zrovna moc rádi nemají. Obtěžuje je.
Navíc už nemám sílu a upřímně děkuji za váš výsměch.