Jak dát starší dítě do adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
224
18.10.20 22:09

To je fakt strašné, chudák ta malá.
Mohla bys, prosím, trošku nastínit její diagnózu?
Co je jí tak strašného, že se jí chceš vzdát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.10.20 22:12

Dite ma autizmus, pokud se teda neco od polsedka nezmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.10.20 22:13

@warita jako autismus neni sranda ale da se hodne zvladnout naucit to dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.10.20 22:14

No takze taky autista. Tak asi trosku tusim. Tri roky jsou jen zacatek.

Příspěvek upraven 18.10.20 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
18.10.20 22:14

Nejsi jenom přečerpaná? Dej ji někomu na 7-14 dní a uvidíš, že ti bude smutno :) klidně ji pohlídám. Třeba potřebuješ odpočinout. Mit postižené dítě není prdel, chápu. Mám takhle bratra, mamka to taky neměla lehké a neměla nikoho, kdo by ji pomohl :( o depresích mi navyprávěla mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
18.10.20 22:15

Já tedy docela věřím, že nemůže sehnat byt - sama pronajímám a samoživitelku bych neriskovala, pokud bych měla jiné zájemce. Ale věřím, že při dostatečné aktivitě by se dalo sehnat nějaké sociální bydlení. Samozřejmě podle předchozích diskuzí to bude spíš jen zástupný problém. Ale asi bych si netroufla odsuzovat někoho, kdo nezvládá péči o postižené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.10.20 22:17

Já chápu, že jsi za ty roky totálně semletá a hledáš cestu ven. Nikdo z nás si nedovede představit v čem žiješ. Je mi to moc líto. Všechno se dá řešit. Zajdi na ospod, vysvětli jim svůj problém. Určitě půjde pro holčičku dočasně zařídit ústav, pěstouny nebo jinou dočasnou péči tak, aby jsi s holčičkou neztratila kontakt. Zatím si najdeš bydlení, zařídíš život a ze všeho se aspoň trochu vzpamatuješ. Pak si můžeš zase dítě pomalu vrátit do svého života. Nenechávej to dál, tak jak to je. Zhroutíš se sama nebo to skončí ještě hůř. Nesoudím tě, sama jsem měla kamarádku, která musela dát dítě do ústavu, nezvládala to. Brala si ho, když to šlo. Kdo nezažije, nepochopí.

• Citovat
  • Upravit
21593
18.10.20 22:20
@Tarjei píše:
@warita jako autismus neni sranda ale da se hodne zvladnout naucit to dite.

nemam osobni zkusenost, predpokladam ze to bude narocne.

Jeji situace je trochu jina od te tve. Tvuj syn mel tatinka, predpokladam, ze se alespon trochu staral. A taky predpokladam, ze nemas psycho rodice, kteri te deptaji na kazdem kroku a delaji z tebe nesvepravnou osobu. Otazka samozrejme je, nakolik jeji rodice treba maji pravdu… do jiste miry. Izumi bohuzel pusobi lehce z jineho sveta. Ale tezko rict, nakolik je to vysledek systematickeho deptani rodici a nakolik to je vrozene.

At uz tak nebo tak, dovedu si predstavit, ze ma nervy v kyblu a depresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
18.10.20 22:22

Tady bude bohužel jiný problém, než diagnóza dítěte a bydlení. Mám kamarádku se dvěma autistickyma detma a casto je vic v pohode, nez ja se trema skoro zdravyma detma. Mam jinou kamaradku, co pracuje ve specialni skolce a že všech rodičů je tam jen jedna paní, co to nedává. Já chápu, že to musí být šílený, ale určitě ne tak, aby člověk dál dítě úplně pryč. Myslím, že ten stacionar může být vhodnější řešení pro matku, co své dítě miluje, jen si potřebuje odpočinout. Rozhodně nechci zakladatelku odsuzovat, nevím, jak to doma má, ale přemýšlet o adopci mi přijde opravdu nepřijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
18.10.20 22:22

.

Možná by zakladatelce pomohlo, kdyby se mohla setkat s nějakými rodiči stejně nemocného dítěte.

Nevím proč, ale celé to na mě divně působí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
18.10.20 22:47
@Berry77 píše:
V tom případě nemá žádná samoživitelka byt v pronájmu, hmmm :think:

Nevim jak kde, ale tady seženou byt lehčeji lidé na dávkách, kterým platí byt sociálka, než běžná samozivitelka s dítětem, co je bez partnera i když pracuje.Neco o tom vím, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.10.20 23:13
@Berry77 píše:
V tom případě nemá žádná samoživitelka byt v pronájmu, hmmm :think:

Neříkám, že žádná, jen je pro ně hodně těžký byt sehnat a zakladatelka bude v žebříčku potenciálních nájemníků až za rodinou s bernardýnem a krokodýlem chovaným ve vaně. Vzhledem k tomu, že jsem z oboru, vím co říkám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.20 23:23

Kdysi jsem na ČT viděla dokument Děti úplňku, o dětech s těžkým autismem. Hluboce to se mnou otřáslo, ty osudy rodin. Jestli je to dítě agresivní, tak ho ani do žádného ústavu pravděpodobně nevezmou. Dívala jsem se proto, že syn chodí do školy s klukem, co má aspergerův syndrom. Ale ten je docela ok, má asistentku, kamarády. Ale ten dokument, nemohla jsem z toho pak spát :,(

• Citovat
  • Upravit
9148
19.10.20 01:10
@Anonymní píše:
Kdysi jsem na ČT viděla dokument Děti úplňku, o dětech s těžkým autismem. Hluboce to se mnou otřáslo, ty osudy rodin. Jestli je to dítě agresivní, tak ho ani do žádného ústavu pravděpodobně nevezmou. Dívala jsem se proto, že syn chodí do školy s klukem, co má aspergerův syndrom. Ale ten je docela ok, má asistentku, kamarády. Ale ten dokument, nemohla jsem z toho pak spát :,(

Diteti jsou tri a pul jenom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
19.10.20 01:18

Jestli tomu dobře rozumím, tak od stejné zakladatelky byla i tahle diskuze z předevčíra.

Důvody, proč dceru nezvládá, tam uvedla: „furt leze sem a tam“, „řve“, „dělá bordel“, „kvůli ní na mě rodiče ječí“, „před chvílí spadla ze schodů“.

Nic o tom, že by ji tříletá dcera mlátila :roll:
Jakkoliv asi bude péče o dítě s PAS obecně náročnější, myslím, že v tom tady není hlavní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová