Obvod hlavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
beruska7908
8.4.11 14:03
Semisek píše:
7 měsíců. Přijde mi to divný, ale zatím jsem byla srab se zeptat :oops:
Je to dr. s dlouhodobou praxí, která byla kdysi moje dr. a jinak je fakt dobrá.

no musis mit v ockovaku napsano kolik mel prcek pri porodu,pak se kontroluje tusim v sestinedeli, teda po sestinedeli,teda aspon nam to tka delali, pak ve 3mesicich a v 6ti mesicih a pak az v roce.i kdyby vynechala par prohlidek,tak ale v 6ti mesicih musi zmerit obvod,aby se zjistily nejake pripadne odchylky, na to se urco zeptej, neboj se, jde rpece o tveho mimiska :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16837
8.4.11 14:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
8.4.11 14:09
neli23 píše:
http://www.ojrech.cz/…dium/foh.htm

diky.jsme 25.percentil, pohodaaaaa :pankac: ale ja se grafama neridim, jen pokud by dite melo dlouhodobe nejaky problem nebo tak.

• Citovat
  • Upravit
16837
8.4.11 14:13

každé dítě roste jinak, jen jsem to vložila pro uklidnění… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
8.4.11 14:16

No měří délku človíčka a váží ho, hlavičku fakt ne. Jedině bych to přehlídla, ale to se mi nezdá. Do průkazky to nepíše. Minule se aspoň mrkla na fontanelu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
8.4.11 14:18

Na kontrolu jdeme v 8m tak se zeptám. Mám se zneklidňovat, že to neměří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
8.4.11 14:25

naše doktorka to taky neměří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
8.4.11 14:32

Já to zkusím změřit sama. Zatím jsem byla klidná, podle čepic nám hlavička roste. Ale asi to bude chtít fakt přesnější údaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
8.4.11 15:45
Semisek píše:
Na kontrolu jdeme v 8m tak se zeptám. Mám se zneklidňovat, že to neměří?

no ja nechci stresovat,ale aspon v tech pul roce by to zmerit mela. do prukazky ti to psat nemusi,ale aspon do karty k sobe ano. neplas, urco prckovi hlava roste,ale priste se ji na to zeptej, ja teda ji hlavicku merila taky ted sama,tak to zkus a uvidis.nam to tedy merila a i u ostatnich maminek vim, ze by se to delat melo pri kazde prohlidce,kterou mas v ockovaku.

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
8.4.11 15:47
neli23 píše:
naše doktorka to taky neměří :nevim:

no holky ja nevim,nechci tu neco rozpoutat, taky nejsem zastancem pediatrickych grafu a tabulek,ale obcas by se to merit melo.ja se teda na dost veci ptam :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
nepř. Alichi
8.4.11 16:02

Holky, tak hlavička by se měřit měla, tedy i naše dr. ji měřila - otázkou je jak, já jsem z toho měla pocit, že přeměřit to znovu, naměřím jiné číslo. :lol:
Tak jsme měli poslední údaj z kontroly v 18ti měsících a za necelé 2 měsíce bude mít tři roky a teď jsem to teda šla přeměřit - naměřila jsem maximálně plus 1 a půl centimetru (takže 49,5 cm). Už to roste pomaleji.
Tak určitě se připomenout, ale i spoléhat na svůj instinkt, přece vidíme, že dítko dělá pokroky a čepice jsou mu malé. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
8.4.11 16:06
nepř. Alichi píše:
Holky, tak hlavička by se měřit měla, tedy i naše dr. ji měřila - otázkou je jak, já jsem z toho měla pocit, že přeměřit to znovu, naměřím jiné číslo. :lol:
Tak jsme měli poslední údaj z kontroly v 18ti měsících a za necelé 2 měsíce bude mít tři roky a teď jsem to teda šla přeměřit - naměřila jsem maximálně plus 1 a půl centimetru (takže 49,5 cm). Už to roste pomaleji.
Tak určitě se připomenout, ale i spoléhat na svůj instinkt, přece vidíme, že dítko dělá pokroky a čepice jsou mu malé. :mrgreen:
:pankac:
  • Citovat
  • Upravit
2950
8.4.11 17:00

No tak máme 41,5cm. Což je asi lehce pod průměrem, ale to jsme i váhově. Takže snad dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
8.4.11 19:00
Semisek píše:
No tak máme 41,5cm. Což je asi lehce pod průměrem, ale to jsme i váhově. Takže snad dobrý.

tak se mrkni v grafu, na jakym jses percentilu, pokud je to kolem toho 10,tak pohoda,ale upzornuju te, ze nase mala podle vahy je taky podprumerna,pritom je schopna snist cely kure k obedu :mrgreen:
sleduj jestli se zvetsuje a uvidis.ale doktorku bych hnala :cert: pac obvod hlavicky se ted povazuje jaksi za standard.teda aspon u nas to tak bylo :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2950
8.4.11 21:36

No nevím přesně jak se mám v tom odkaze orientovat, ale když jsem to vzala podle věku tak mi vyšlo 10.
Jinak doma mám knížku, dle které jsme právě něco pod dolní hranicí. Ale my jsme prostě drobní (6,5kg).

Příspěvek upraven 08.04.11 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect