Obvod hlavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
beruska7908
8.4.11 21:46
Semisek píše:
No nevím přesně jak se mám v tom odkaze orientovat, ale když jsem to vzala podle věku tak mi vyšlo 10.
Jinak doma mám knížku, dle které jsme právě něco pod dolní hranicí. Ale my jsme prostě drobní.

no mas tam krivku, tak si najdi na jedne strane roky, na druhe kolik ma obvod a kde se protnou,tak mrkni na percentil, sleduj ji a zeptej se v poradne mudr.

• Citovat
  • Upravit
2950
8.4.11 21:52

Ale jo, na to jsem mrkla, to je mi celkem jasný (asi jsem ani neměla, trošku mně to vyděsilo, tam jsme taky dost nízko). jen jsem nějak nepochopila ty tabulky dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
8.4.11 22:01
Semisek píše:
Ale jo, na to jsem mrkla, to je mi celkem jasný (asi jsem ani neměla, trošku mně to vyděsilo, tam jsme taky dost nízko). jen jsem nějak nepochopila ty tabulky dole.

mmt jaky tabulky,ted zase nechapu ja :mrgreen: taky jsme pod 25 percentilem a do 2 let byla dokonce jen na 10 a pri narozeni mela jen 32 a jeste sisatou hlavu, pac mela kefalhematom,takze jsme byli snad na nule.ale roste.mmt mrknu na ten graf jeste jednou

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
8.4.11 22:07

tak uz vim, ja to predtim necetla az dolu. too vlevo je vek, nejdriv v mesicich a napravo je pravdepodobne prumerny obvod, tak si to zkontroluj. nejaka mala odchylka asi nevadi, ja uz tu psala, ze nejsem zastancem grafu a tabulek, kazde dite je jine. a jinak bud v klidu, nase mala mela v roce sotva 8 kilo,v 8,9 mesicih dostala rotavir. infekci, kapacky a zhubla na 6 kilo, chudinka mala.takze kliiiid.ted to dohani,ale pomalu, je drobnejsi,ale moje :hug:

• Citovat
  • Upravit
2950
8.4.11 22:15

No já jsem to asi před dvěma měsíci řešila se švagrovou, která má hodně supr dr. ta jí všechno poctivě zapisuje do té knížečky a byla jsem vyhukaná, ale pak mně to zase tak trošku přešlo. Přece jen podle bodýček a čepiček, které dědíme nemá tu hlavičku tak malou (možná to zní blbě :oops: )
Přikládám fotku - no nezdá se mi to nepoměr :think:
Ale příště se na to určitě poptám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
8.4.11 22:36
Semisek píše:
No já jsem to asi před dvěma měsíci řešila se švagrovou, která má hodně supr dr. ta jí všechno poctivě zapisuje do té knížečky a byla jsem vyhukaná, ale pak mně to zase tak trošku přešlo. Přece jen podle bodýček a čepiček, které dědíme nemá tu hlavičku tak malou (možná to zní blbě :oops: )
Přikládám fotku - no nezdá se mi to nepoměr :think:
Ale příště se na to určitě poptám :mavam:

JEJEJ, TAKOVA KRASNA KULATOUCKA HLAVICKA:-))))uplne v klidu…ja sem fotky nedavam, pac prispivam i jinde a nevim kdo me tu smiruje :mrgreen: ale moje mala ma teda oo hodne mensi hlavu a to ji budou 3 roky :-D :-D taky se ridim cepicema, bud v klidu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3440
8.4.11 22:40

ahoj maminy vy jste mne potesily nam kazdy rika ze mame malou hlavu v 8m mame 44cm obvod toje asi vporadku zejo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
8.4.11 22:47

No fotku jsem dala taky prvně - váhala jsem, ale přece jen pro představu je to někdy lepší než číslo :-)
Ivunka87 - my máme málo přes 7m a obvod 41,5 (kluk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
8.4.11 22:51

holky, kdybych ja blba neztratila ten ockovak :think: ale vim urcite, ze ve dvou letech mela jen kolem 45, 46,ted ma tak sotva 48, nemuzu sehnat ani hlemu na kolo :nevim: ale jestli je dite celkove drobnejsi,tak bych to nejak nehrotila a moje drobna je. ja mam zase halvu velkou jak meloun,tak nevim po kom je tak drobna.

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
8.4.11 22:52
Ivunka87 píše:
ahoj maminy vy jste mne potesily nam kazdy rika ze mame malou hlavu v 8m mame 44cm obvod toje asi vporadku zejo?

ahoj, jedna holcina sem davala odkaz na grafy,tak to zkontroluj,ale 44 jsme my meli az nekdy v roce a pul, tak bud v klidu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3440
9.4.11 13:28

berusko a ostatni mamci dekuji za uklidneni jsem rada ze nejsme sami :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
9.4.11 15:25
katysimi píše:
ahoj všichni,chci se jen zeptat mám 28m.starou dceru a zdá se mi že má menší hlavičku.Od 2 let máme pořád obvod 46cm.Ona je od mala taková drobnější 10,5kg a 87cm.Máte někdo stejný obvod?

Ahoj já mám 3letého Matěje jeho výška je 87cm-váha11kilogramů a obvod hlavyčky 46cm.Dr řekla normální. :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
9.4.11 17:44

No na kluka je to méně,ale celkově OK.Bylo by blbé kdyby byl malinký a měl velkou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.11 18:02
Semisek píše:
7 měsíců. Přijde mi to divný, ale zatím jsem byla srab se zeptat :oops:
Je to dr. s dlouhodobou praxí, která byla kdysi moje dr. a jinak je fakt dobrá.

Tak měj odvahu se zeptat, ono je to důležité, aby bylo vidět, že hlavička roste jak má.

Jinak k zakladatelce, záleží jak dítko přibírá, jestli holčička je drobnější a navíc šikovná, tak si nedělej starosti, uvidíš na tříleté.POkud s eti ale nebude něco zdát dřív, tak otravuj :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
9.4.11 22:30
Ivunka87 píše:
berusko a ostatni mamci dekuji za uklidneni jsem rada ze nejsme sami :srdce:

neni zac :kytka: dneska jsem zrovna byla kupovat v tescu helmu, pac byly levny a ja jako samozivitelka nemuzu tak utracet,ale byla pevna, zdala se mi i docela kvalitni a nejmensi velikost byla 48-53.no, co myslite, na hlave ji to klouzalo, byla ji mala!!! a toi jsou 3 roky,takze nemam sanci sehnat helmu,jedine na netu nebo na mmbazaru pres kamosky,takze si nedelejte vycitky. jak tu psala anonymni,na 18ti mesicni a 3 lete prohlidce vam mudry reknou, nas ta trileta teprve ceka,tak vi, ze ji hlava trochu vyrostla,ale taky je drobnejsi, i postavou,tak to zatim nehrotim.mamcy, sledujte a merte obcas samy a pokud aspon o par cm hlavicka roste, je to myslim ok. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML