Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kallkapa píše:
My máme strop šedý. Stěny bílé a fialovo šedou tapetu. Stropy máme tři metry a pokoj 25 m čtverečních
No jo no to se to machruje
![]()
@nicolle24 píše:
No jo no to se to machruje![]()
![]()
Já chtěla jen říct, že né vždy je nutné mít strop bílý
. My ho chtěli třeba opticky „posunout níž“ ![]()
Záleží na tvém vkusu, který my neznáme. Dej, co se ti líbí.
Spousta inspirace můžeš najít v časopisu Můj dům, nebo na idnesu v sekci bydlení, či jen tak zadat do googlu -obývák- a uvidíš, kolik ti vyjede návrhů. Teď jsem to zkoušela a je tam toho spoustu.
My máme béžovou a jednu stěnu tmavě hnědou…světlej nábytek a za pár let přemalujem. Jsem alergická na oranžový zdi…nebo spíš meruňkový
Tapety a samolepky nemusim.
ona bílá v elegantnim interiéru je krásná…ale kdo má starej nábytek, starý okna a starý dveře a nestará se o to, tak tam ta bílá bude vypadat hnusně, to pak radši koupěj meruňkovou, aby to vypadalo líp…
@Izzz My máme novej dům a nábytek skoro žádnej
A meruňkovou nemusím ![]()
@Izzz píše:
My máme béžovou a jednu stěnu tmavě hnědou…světlej nábytek a za pár let přemalujem. Jsem alergická na oranžový zdi…nebo spíš meruňkovýTapety a samolepky nemusim.ona bílá v elegantnim interiéru je krásná…ale kdo má starej nábytek, starý okna a starý dveře a nestará se o to, tak tam ta bílá bude vypadat hnusně, to pak radši koupěj meruňkovou, aby to vypadalo líp…
Na oranžové stěny jsem taky alergická
. Ale když to nemusím mít doma, tak na návštěvě mi pupínky nenaskáčou
. Tapety ač používám nemám ráda v tom, že se mi rychle okoukají, tak furt předělávám ![]()
Jé, mě by to bavilo mít furt jiný, ale nesnášim tu práci a ten bordel kolem…takže já spíš furt tahám nábytek sem a tam…a stěhuju a stěhuju ![]()
@Izzz píše:
Jé, mě by to bavilo mít furt jiný, ale nesnášim tu práci a ten bordel kolem…takže já spíš furt tahám nábytek sem a tam…a stěhuju a stěhuju
Jé vždyť z toho není bordel skoro žádný.. teda pokud se nemaluje strop
To je pocákané všechno. Ale když maluji barvou nějaký pruh nebo jednu stěnu tak jenom odsunu nábytek u té zdi dám cca 30 ti centimetrovou folii kolem a je. Žádná práce, žádný bordel
. U tapet vůbec nic jen na zemi napatlám lepidlo z druhé strany a těpnu na zeď - za patnáct minut hotovo včetně otevření a zavření lepidla ![]()
Na stěhování nábytku mám taky úchylku
.
Nám se líbí zelená a bílá, 2 stěny máme zelené a dvě bílé, podlaha v obýváku je tmavě hnědá dlažba a sedačku jsme koupili bílo šedou příjde mi to takové ale studené, když tam příjdu
.
Jako dekorace jsem si vybrala na Vánoce nálepky jen se rozhodnou pro barvu http://www.artpraha.cz/…bubliny.html
Na ostatní nehleď a řiď se tím, co se líbí tobě. Inspirace najdeš hafo na tom Googlu a tam se přes fotky dostaneš na spoustu webů o bydlení… Já mám teda doma taky vše bílé, jen v obýváku na jedné stěně oživeno tapetou - dva odstíny svislých běžových pruhů (tmavší a světlejší) protkané jemným květinovým vzorem…jinak nábytek bílý nebo v bříze, sedačka v tmavě hnědé a podlaha šedý dub. Tu barevnost tam dodám jednoduše obrazy, květinami, knihami příp. nějakým koberečkem a nebo třeba i nějakou samolepkou, kde se mi to bude zdát smutné… a v takových odstínech mám celý byt…ale zase pro někoho by taková umírněnost nebyla.
A jestli se nemůžeš rozhodnout, tak jdi teď do té bílé příp. s nějakou tapetou částečně a až budeš mít nastěhováno uvidíš, jestli ti někde něco chybí, chceš to oživit a tak. Sice máš trochu víc práce s tím, že musíš zase nábytek zakrýt, ale přijde mi to lepší, než si teď vymalovat tak nějak od oka a podle toho, co ti kdo radí a pak si uvědomit, že když tam dáš své věci, tak to k tomu nesedí…
My máme jednu teď zelenou (tu delší s obývací stěnou) protější (s gaučem) máme různě široký pruhy (bílá, hnědá, bílá, zelená, bílá, hnědá, bílá, zelená…) a tu s oknem a protější máme bílou… vymejšlela jsem to já, maloval manžel a vypadá to hezky ![]()
Třeba někdo přidá fotky…mě by to zajímalo…podle některých popisů si to nedovedu moc představit
@Kallkapa píše:
Já chtěla jen říct, že né vždy je nutné mít strop bílý. My ho chtěli třeba opticky „posunout níž“
Jo já jsem to pochopila, jen tak trochu závidím
ty vysoké stropy a velké pokoje, to musí být bydleníčko
!!!
Mě se v poslední době velmi líbí bydlení v tomto stylu: http://www.novinky.cz/…cky-dum.html
i když chápu, že se tento styl nemusí líbit každému, ale pro mě velmi inspirativní
Příspěvek upraven 26.09.12 v 17:27
Když jsem bydlela v podnájmu s kamarádem, tak jsme jednu obývákovou stěnu vymalovali proužkovaně - různě hrubé proužky zelené, tmavě červené, bílé a růžové a bylo to naprosto úžasné. Milovala jsem ten pokoj. Bohužel můj nynější manžel mi takovou extravaganci nedovolí a ani by se to už nehodilo, protože máme menší obývák a víc zaplácaný nábytkem
Ale jinak jsou pro mě tyhle pruhy srdcová záležitost…Přidávám fotku, ani jsem netušila, že je mám ![]()