Ocd dotazy, rady

Anonymní
29.4.22 22:48

Ocd dotazy, rady

Dobrý večer
Je tady někdo, kdo má,,poruchu" OCD? Jak to zvládáte? Jak to řešíte? Já už si přijdu jako blázen.

Neustále kontrolování věcí, seřazování, brečení, špatná nálada, špatné myšlenky

Osobně u psychologa jsem nebyla. Měla jsem rozhovor online a přes emaily.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1213
29.4.22 23:21
@Anonymní píše:
Dobrý večer
Je tady někdo, kdo má,,poruchu" OCD? Jak to zvládáte? Jak to řešíte? Já už si přijdu jako blázen.

Ano, znám. Ale pomohla jsem si jenom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.4.22 23:24

No email ti nepomůže.

1. objednej se na psychiatrii a hledejte takovou medikaci, která ti sedne. Dost ti to zlepší život.

2. následně si najdi systematickou, dlouhodobou psychoterapii, aby si porozuměla kořenům své úzkosti a naučila se s ní zacházet.

Pro základní pochopení situace a něco svépomoci najdeš tady https://www.knihydobrovsky.cz/…anit-3629246

ale adekvání léčbu - tedy kombinaci vhodné medikace a psychoteraii to nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.22 01:01

Prosím anonym, nebo smazat. Děkuji.
Moje dítě má OCD. V nejtěžší fázi bylo nutné nasadit antidepresiva, aby vůbec dítě mohlo fungovat a chodit do školy. Plus psychoterapie, učit se zvládat situace, stanovovat si malé cíle a pomalými krůčky jich dosahovat.
Být tebou, najdu si odborníka a začnu pravidelně chodit na terapie. Jsou i na pojišťovnu, pokud nemáš peníze. Jen počítej s dlouhými objednacími lhůtami. Zvládnout OCD sám - no, člověk musí mít extra pevnou vůli. S odborníkem je to snazší. A taky záleží, jak moc těžkou formu nemoci máš.
Hodně sil! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.22 12:12

…mam ocd uz pres 30 let, mam tedy jeste bipolar. poruchu a mela jsem i tezke deprese, 2× hospitalizace, nejhorsi to bylo na materske, cim jsem starsi, tim je to lepsi, nejhur mi bylo mezi 20 - 30 l., jinak ja tedy beru dlouhodobe antidepresiva, ktere mi vzdy hodne pomohly, mam dobreho psychiatra v NUDZ, kam ctvrtletne dochazim.

• Citovat
  • Upravit
9139
30.4.22 19:20
@Anonymní píše:
Dobrý večer

Ahoj, též mám OCD, poslední dobou hrozně zhoršenou a strašné obsese… Mám ještě jiné diagnózy a jedna z nich je psychóza, která se u mě s OCD mísí, takže beru i několikery antipsychotika. Jinak určitě doporučuji psychiatra a AD - na OCD se třeba více dává sertralin, fluvoxamin, fluoxetin a u těžších stavů i klomipramin. Ale volba léku je samozřejmě na lékaři. Jinak jsem teď skoro každý den chodila do Národního ústavu duševního zdraví (NÚDZ) na rTMS (magnetická stimulace mozku), právě kvůli OCD, byla jsem tam 32-krát a vůbec mi to nepomohlo… Už jsem z toho zoufalá, ale stále věřím, že se s tím dá něco dělat. Proto určitě vyhledej psychiatra a psychoterapeuta, nevím, jak ti vyhovují sezení online, mně tedy moc neseděly, mám teď výbornou psycholožku, ke které docházím osobně… Moc ti držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.5.22 17:14

Ahoj, ja uz si taky prijdu jak blázen, už toho mám dost :( před lety jsem kontrolovala dveře jestli jsou zamčené, několikrát jsem se vracela to kontrolovat a sporák jestli je vypnutý, pak to nak odeznělo samo, vůbec jsem netušila že něco jak ocd existuje..Jenže teď po porodu jsem začala mít divne myslenky, každý den je utrpení, tak jsem googlila a vypadá to na ocd :roll: ted nic nekontroluju, jen mám ty blbí myšlenky pořád dokola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová