Jsem zapšklá a nepřející

Anonymní
26.4.22 19:23

jsem zapšklá a nepřející

Dobrý večer,
prvně bych se chtěla omluvit za anonym.
V životě se mi odehrálo pár věcí, které mě zžíraj, prakticky cokoliv do čeho jsem se kdy chtěla pustit skončilo fiaskem a okolo sebe vidím lidi, jak se jim daří, jsem závistivá, zapšklá a nepřející. Abyste mě trochu pochopili, jsem celoživotní pejskař a od mala mě baví chov, prakticky čehokoliv, jako malá jsem chovala rybičky, křečky… v dospělosti jsem si zřídila chovatelskou stanici a máme s manželem psy, jezdíme na výstavy atd, práce se psy mě baví, naplňuje, ovšem to okolo mě už zas tak nenaplňuje, nebudu psát o konkurenci a nepřejících jiných chs, ale o tom co se děje přímo nám. Takže první pes s PP měl špatné srdce, nedožil se ani půl roku, další fena ok, úspěšná na výstavách, zdravá, chovná, dala nám krásné dva vrhy, z prvního vrhu jsme si nechali fenu, utekla dírou v plotě jako štěně a srazilo ji auto (fatálně) chovná fena co nám dala dva vrhy dostala rakovinu kosti, umřela, máme po ní dceru z druhého vrhu, manžel si koupil psa, má špatný skus, takže nepoužitelný do chovu, na výstavy… další fena kastrovaná, protože se u ní objevila alergie, další fena si urvala vazy v koleni a poslední fena při prvním krytí dostala tak silný zánět dělohy, že musela podstoupit skoro v polovině březosti akutní kastraci. Jsem s nervama na pochodu, nedokážu ostatním přát štěňata, úspěchy, strašně bych chtěla ale nejde to, nejsem schopna zajet na výstavu a ostatním poblahopřát k úspěchům, pobavit se s ostatními, zasmát se… prostě to co bylo dřív nejde, začínají se mi i trhat vazby s ostatními a nevím jak z toho ven, teď se kamarádce narodil krásný početný vrh a já nebyla schopna přes zuby přecedit „hodně zdraví feně a štěňatům“ prostě to nešlo, nedaří se mi, ale vůbec, úplně se mi hroutí to co v životě strašně miluji a baví mě to a nevím co s tím, potřebovala jsem si ulevit. děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
26.4.22 19:30

Začni trénovat laskavost. Ideálně nejdřív na sobě, pak to půjde snáz i na blízkých lidech a pak i na zbytku světa. Zároveň se docela človku postupně usnadní život a trošku pročistí některé (ty důležité) vztahy.

Laskavost neznamená nechat si na sobě štípat dříví či se jinak nechat zneužívat.

mrkni sem

https://www.grada.cz/…-sobe-10465/

a mrkni tak sem

https://obchod.portal.cz/…psychologie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.4.22 19:43

To co budeš vysílat, tak to se k tobě bude i vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
26.4.22 19:45

Nemáte ty pejsky nějak přešlechtěné? To je divná náhoda 8o. Asi je normální, že je ti to líto, tolik péče a energie, co do toho dáváš. Jinak já mám zvířátka ráda, syn by chtěl výhledově psa, ale ty profesionální pejskaře moc nechápu. Ten pejsčí žargon se mi zdá tak nějak nepřijatelný, náckoidní. Promiň, ale vyznívá to tak, pro nezaujaté… Ale zase chápu, že je potřeba držet čisté rasy. Ale jinak jsem ráda, do toho moc nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.4.22 19:49
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
prvně bych se chtěla omluvit za anonym.
V životě se mi odehrálo pár věcí, které mě zžíraj, prakticky cokoliv do čeho jsem se kdy chtěla pustit skončilo fiaskem a okolo sebe vidím lidi, jak se jim daří, jsem závistivá, zapšklá a nepřející. Abyste mě trochu pochopili, jsem celoživotní pejskař a od mala mě baví chov, prakticky čehokoliv, jako malá jsem chovala rybičky, křečky… v dospělosti jsem si zřídila chovatelskou stanici a máme s manželem psy, jezdíme na výstavy atd, práce se psy mě baví, naplňuje, ovšem to okolo mě už zas tak nenaplňuje, nebudu psát o konkurenci a nepřejících jiných chs, ale o tom co se děje přímo nám. Takže první pes s PP měl špatné srdce, nedožil se ani půl roku, další fena ok, úspěšná na výstavách, zdravá, chovná, dala nám krásné dva vrhy, z prvního vrhu jsme si nechali fenu, utekla dírou v plotě jako štěně a srazilo ji auto (fatálně) chovná fena co nám dala dva vrhy dostala rakovinu kosti, umřela, máme po ní dceru z druhého vrhu, manžel si koupil psa, má špatný skus, takže nepoužitelný do chovu, na výstavy… další fena kastrovaná, protože se u ní objevila alergie, další fena si urvala vazy v koleni a poslední fena při prvním krytí dostala tak silný zánět dělohy, že musela podstoupit skoro v polovině březosti akutní kastraci. Jsem s nervama na pochodu, nedokážu ostatním přát štěňata, úspěchy, strašně bych chtěla ale nejde to, nejsem schopna zajet na výstavu a ostatním poblahopřát k úspěchům, pobavit se s ostatními, zasmát se… prostě to co bylo dřív nejde, začínají se mi i trhat vazby s ostatními a nevím jak z toho ven, teď se kamarádce narodil krásný početný vrh a já nebyla schopna přes zuby přecedit „hodně zdraví feně a štěňatům“ prostě to nešlo, nedaří se mi, ale vůbec, úplně se mi hroutí to co v životě strašně miluji a baví mě to a nevím co s tím, potřebovala jsem si ulevit. děkuji

Hele, chapu te, takova smula :hug: :hug: :hug: ale nebooooj, štenat jeste bude hodne, a vybornych…

Ted to rozdychej, pak dojdi poprat kamaradce, i s tim, ze nasledne zavisti probrecis cely vecer, ulevi se ti :hug: a pak to pomalu pujde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.4.22 19:50
@Takyjedna píše:
Nemáte ty pejsky nějak přešlechtěné? To je divná náhoda 8o. Asi je normální, že je ti to líto, tolik péče a energie, co do toho dáváš. Jinak já mám zvířátka ráda, syn by chtěl výhledově psa, ale ty profesionální pejskaře moc nechápu. Ten pejsčí žargon se mi zdá tak nějak nepřijatelný, náckoidní. Promiň, ale vyznívá to tak, pro nezaujaté… Ale zase chápu, že je potřeba držet čisté rasy. Ale jinak jsem ráda, do toho moc nevidím.

Zas je super, ze pani jede podle pravidel a nerozjela nejakou mnozirnu ‚rodinnych milačku bez PP‘. Klobouk dolu. Verim, ze se to zlomi, pani si to zaslouzi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 19:51

@Malineka to si říkám taky, ale nejde mi to se přetransformovat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 19:53

@Takyjedna ne nejsou přešlechtění, je to spíš starší plemeno, než vyloženě moderní, jak jsou ti s těma placatýma hubama atd, okolo sebe máme lidi co chovají stejné plemeno a vyloženě takovým hnojem jako my se nebrodí :roll:

• Citovat
  • Upravit
14631
26.4.22 20:00

Hele chápu tě… Znám to prostředí i situace, kdy si člověk říká kurňa za co, vím, jaké to je, když děláš první poslední v té nejlepší víře a matka příroda ti do toho vytrvale hází vidle :D Naštěstí teda vše jen zprostředkovaně od kamarádů, sama jsem jen tichý fanoušek, podpůrce a sběratelka nestandardních jedinců :D Co se zkusit na chvíli stáhnout? Vykašlat se na ambice a prostě jen být s psiskama, se stejně smýšlejícími přáteli, vrátit se zpátky na začátek, připomenout si, proč vlastně jsi do toho všeho chtěla jít a co byl tvůj cíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 20:02

@Takyjedna a ano jsem do toho hodně zapálená, při výběru plemene které máme jsem se hodně zajímala o historii a vyhledala si ve světě chov. stanice kde měli ještě původní krevní linie a koupila si z tama několik psů, takže máme velice kvalitní rodokmeny ze zahraničí ale prostě se mi to hroutí jak domeček z karet, ale takovej chov králíků na maso pro vlastní potřebu, tak tam to jede jak na drátkách, bez jakýchkoliv problémů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
849
26.4.22 20:05

Eštěně :) Co máte za plemeno? Je to pech, ale lidem se dějí i horší věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 20:09

@Michelle_M já vím co je můj cíl, mít kvalitní zvířata s takovým rodokmenem který v ČR není, mít psy, které když kdykoliv uvidí, tak okamžitě bude vědět odkud jsou, máme psy co mají krásný standard a nejsou vyloženě taková ta křižovatka všech krevních linií. Ano daří se mi, že když někam dojdem lidi nás poznají podle psů a hned ví kdo jsme, jsem hrdá že si mi podařilo vyjednat s chovateli ze zahraničí prodej psů k nám atd, protože je těžké dostat se ke kvalitním psům s dobrým rodokmenem, pokud člověk nemá kontakty, mě se to podařilo, jsem ochotna čekat na určitý vrh i několik let, třeba teď čekám na vrh po jedné feně už skoro dva roky, umím být trpělivá ale nedokážu se smířit s tím že mi to nepřináší to ovoce co jsem čekala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 20:10

@Daisy86 já nechci psát plemeno omlouvám se, není úplně tak rozšířené jako yorkšír, čivava a jiné moderní plemena a mohl by zde být někdo kdo by mě poznal a to bych nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 20:25

Chápu jak to pro tebe musí být frustrující. Zkus vydržet na ten vrh a třeba už se to zlomí. Každopádně bych neztrácela kontakty s přáteli, je to škoda a určitě by tě to v budoucnu mrzelo.
Vlastní zkušenost před 20 lety: měli jsme 6 psů s PP, z toho 1 fenu a uvažovali o chovatelské stanici a výhledově o štěňatech od té feny. Nejezdili jsme výstavy, ale závodně sportovali. Když hárala, nechávali jsme ji v garáži a jednou otec zapomněl zamknout, cizí pes skočil na kliku (a pak na fenu). Dostala u vet. injekci a rozjel se jí zánět dělohy…kastrace.
Na CHS už pak nikdy nedošlo.

• Citovat
  • Upravit
253
26.4.22 20:30

Nestálo by za to, zkusit na chvilku zaměřit pozornost na něco úplně nového? Třeba jen se něco nového naučit, chápu, že v tomto oboru si nemůžete dát jen tak pauzu a je potřeba pokračovat tak jak jedete, ale zkusit to třeba na „autopilota“ a dát mozku možnost se teď soustředit na něco jiného a vlastně si na chvilku odpočinout a zrestartovat. Teď už jste v takovém kolečku, že budete spíš vnímat negativní věci než se radovat z pozitivních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová