Ocet na barvené vlasy

614
16.7.14 08:59

Ocet na vlasy

Ahoj holky,

včera jsem se byla barvit z bílé blond na tmavě hnědou - vlasy jsem měla od blond zničený tak jsem se rozhlodla pro takovou změnu.. Kadeřnice mi řekla že vlasy nemít min. 2 dny a pak že si mám vlasy namočit do octa s vodou, aby se mi zacelily a ta barva se pak nebude tak rychle vymývat.. Máte s tím někdo zkušenosti?? A taky se mi třepí konečky, byla jsem minulý měsíc krátít a byly zas tak roztřepené a lámavé že mi zase kus ustřihla.. Vlasy žehlím, ale používám kvalitní ochranu kerastase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
16.7.14 09:04

@Kessynkaa Ano octová lázeň je uplně běžná..dávali jsme na praxi po každém mytí..s těmi konečky to je těžké..od té blond to může být tak zrychtované, že to bude ještě chvíli trvat než se ti nebudou třepit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.7.14 09:06
@Leniczka23 píše:
@Kessynkaa Ano octová lázeň je uplně běžná..dávali jsme na praxi po každém mytí..s těmi konečky to je těžké..od té blond to může být tak zrychtované, že to bude ještě chvíli trvat než se ti nebudou třepit..

Děkuju, mohla by jsi mi posím napsat přesný postup/návod jak se ta octová lázeň provádí? Já se jí na to sice ptala, ale moc jsem to nepobrala… Hlavně nevím jestli se dělá po mytí nebo před, jeslti se to pak ještě oplachuje, kolik toho octa a kolik vody atd… a nebudou ty vlasy pak smrdět??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.7.14 09:14

Míchá se 1:9,takže jeden díl octa a devět dílů vody..ta voda co nejstudenější, ale abys to zase přežila..:-D po umytí na závěr přeliješ přes vlasy a neoplachuje se..smrdět to nebude neboj, taky jsem se bála, až ti vlasy uschnou tak se vypaří i zápach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
16.7.14 09:20

@Kessynkaa Ahoj :) to s těmi konečky moc dobře znám. Dřív jsem to nechtěla slyšet, ale bohužel u mě se potvrdilo to, že žehlička je fakt svině :cert: žehlila jsem téměř denně a opravdu kvalitní žehličkou. Ale věř mi i ta největší kvalita dá vlasům fakt strašně zabrat. Takže jsem to na doporučení kadeřnice ze dne na den utla a foukala jen přes kulatý kartáč. Vlasy se uzdravily, konečky přestaly tak brutálně třepit a navíc si vlasy za ten rok už zvykly tak, že teď jen vyfoukám přes ruku a jsou krásně rovné. Ani už tu žehlící potvoru nepotřebuju. A to mám od přírody úplný prstýnky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.7.14 09:29

@Leniczka23 Děkuju :kytka:

@Bekyn píše:
@Kessynkaa Ahoj :) to s těmi konečky moc dobře znám. Dřív jsem to nechtěla slyšet, ale bohužel u mě se potvrdilo to, že žehlička je fakt svině :cert: žehlila jsem téměř denně a opravdu kvalitní žehličkou. Ale věř mi i ta největší kvalita dá vlasům fakt strašně zabrat. Takže jsem to na doporučení kadeřnice ze dne na den utla a foukala jen přes kulatý kartáč. Vlasy se uzdravily, konečky přestaly tak brutálně třepit a navíc si vlasy za ten rok už zvykly tak, že teď jen vyfoukám přes ruku a jsou krásně rovné. Ani už tu žehlící potvoru nepotřebuju. A to mám od přírody úplný prstýnky…

Tak já sama vím, že mi ty vlasy ničí žehlička, ale já mám vlasy teď už krátký, sotva po ramena a kudrnaté to vypadá fakt blbě, takže pro mě je žehlička jediné řešení.. Teď jsem si objednala masku gestil wonder, slyšela jsem že dělá zázraky a ještě jakési tekuté kristaly, to prý taky pomáhá na roztřepené konečky… a jaký kulatý kartáč? Já právě moc nefoukám, vlasy jsem si nechala vždy volně uschnout a pak vyžehlit, takže s foukáním přes kulatý kartáče nemám žádné zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
16.7.14 09:38

@Kessynkaa Nechala bych si na Tvém místě udělat ten brazilský keratin. Jestli nemáš vlasy samou kudrlinku tak Ti je narovna, budeš je mít lesklé a konečky zacelené. Sama jsem ho nezkoušela, ale známá je kadeřnice tak jsem to viděla u ní a další známá si nechávala dělat, vlasy měla opravdu lesklé, rovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.7.14 09:53
@Elen8 píše:
@Kessynkaa Nechala bych si na Tvém místě udělat ten brazilský keratin. Jestli nemáš vlasy samou kudrlinku tak Ti je narovna, budeš je mít lesklé a konečky zacelené. Sama jsem ho nezkoušela, ale známá je kadeřnice tak jsem to viděla u ní a další známá si nechávala dělat, vlasy měla opravdu lesklé, rovné.

No já se na to chtěla jednou obědnat, ale ta kadeřnice mi řekla že mi to prý vlasy nenarovná, pokud je mám kudrnaé.. že budou jen vypadat zdravěvi, tak nevím jestli to má cenu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
16.7.14 10:03

Na roztřepené konečky ti nepomůže Gestil, krystaly, ani svěcená voda. Jen nůžky. Žehlička je jeden z největších zabijáků vlasů, tak se rozhodni, jestli chceš mít vlasy vlnité, ale zdravé a dlouhé nebo suché, zničené, krátké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
16.7.14 10:10

@Kessynkaa fakt záleží jak hodně je máš no… projdi na netu fotogalerie kadeřnic a můžeš porovnat. Mají tam fotky před a po tak jestli tam bude mít nějaká stejně vlnité vlasy a jak jí to narovnalo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
16.7.14 10:11

Ahoj,

můžu jenom s dotazem - k čemu je dobré to oplachování vlasů octovou vodou?
vůbec jsem o tom nikdy neslyšela ani nezkoušela… :nevim:

@Kessynkaa

co já bych dala za dlouhé kudrnaté vlasy!!! ;)
já mám vlasy krátký a jak hřebíky. Žehličku tedy nepoužívám (ani nemusím, že…), ale denně si je musím upravit kulmou - klasickou teplovzdušnou, a ještě hooodně nalakovat (ale používám laky speciální z kadeřnictví), abych aspoň trochu vypadala normálně jako člověk :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.7.14 10:20
@Gerberka píše:
Ahoj,

můžu jenom s dotazem - k čemu je dobré to oplachování vlasů octovou vodou?
vůbec jsem o tom nikdy neslyšela ani nezkoušela… :nevim:

@Kessynkaa

co já bych dala za dlouhé kudrnaté vlasy!!! ;)
já mám vlasy krátký a jak hřebíky. Žehličku tedy nepoužívám (ani nemusím, že…), ale denně si je musím upravit kulmou - klasickou teplovzdušnou, a ještě hooodně nalakovat (ale používám laky speciální z kadeřnictví), abych aspoň trochu vypadala normálně jako člověk :D

Joo tož dlouhé kudrnaté vlasy je můj sen, ale mám je krátké a to vypadá fakt hrozně… :( a s takovou se požadované délky ani nedočkám…
Mě řekla, že ta octová lázeň zacelý vlas a nebude se mi tak rychle vymívat barva.. Co je na tom pravdy nevím a k čemu je to ještě dobrý taky nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.7.14 10:23

@Kessynkaa Ještě mně napadlo, když žehlíš každý den, nenabízela ti kadeřnice prmanentní vyžehlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.7.14 10:23

Ta octová lázeň mě zaujala. Dává se jen na konce vlasů či i na pokožku hlavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.7.14 10:25
@Leniczka23 píše:
@Kessynkaa Ještě mně napadlo, když žehlíš každý den, nenabízela ti kadeřnice prmanentní vyžehlení?

Neee, tahle kadeřnice je rapodně proti žehlení.. Odešla jsem z tama s kudranatou hlavou.. Hned sem musela doma žehlit.. kdyby to aspoň trochu vypadalo k světu tak to nechám volně, ale stydím se za to… :( Slyšela jsem o tom, ale prý je to jen na 3 měsíce, tak nevím co je větší zásah jestli žehlička nebo něco chemickýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí