Ochutnáváni jídla do třech měsíců věku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.19 15:44

Pediatr nám před 14 dny co jsme se týden nemohli zbavit průjmu řekl abych ji dala mrkev :) nebo banan

• Citovat
  • Upravit
1351
20.2.19 15:44

Hele, je to tvoje dítě. Ono na pár lžiček určitě neumře. Spíš je otázka, jestli to prckovi něco dá…no a když mu to neškodí (zácpa)… spíš je to asi zbytečně brzo.
Strýc, podle vyprávění babičky, dostal někdy kolem šesti nešel svíčkovou s knedlíkem (děda byl prostě trochu svéráz) a v cajku. Naše druhá dostala před čtvrtým měsícem přesnídávku, skončila jsem neplánovaně ve špitále a nic jinýho do ní chlap za celý den nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.2.19 15:46

Jsem bio matka :mrgreen: a nedelala bych to. Mam hodne zravy holky, ale ani ne 3 mesicni bych nedala. Ja vyrostla na feminaru :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
20.2.19 15:48
@Anonymní píše:
Pediatr nám před 14 dny co jsme se týden nemohli zbavit průjmu řekl abych ji dala mrkev :) nebo banan

Tak proč jí vaříš něco jiného? Brokolici a brambory? To má ten průjem stále?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
20.2.19 15:54
@Anonymní píše:
Pediatr nám před 14 dny co jsme se týden nemohli zbavit průjmu řekl abych ji dala mrkev :) nebo banan

A to už jsi jí dával jíst tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
20.2.19 15:57

Taky nechápu ten důvod proč… kde se ta myšlenka vzala. To se nemůžeš dočkat? Nebo co chceš slyšet? Já nevím, mě to teda přijde ujete. Syn měl teda o jídlo zájem a byl na um, ale začala jsem až s ukoncenym čtvrtým měsícem a jedl mi dost. Ale tohle? Nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.2.19 15:58
@Anonymní píše:

Jo, ale rozhodně nemyslel, že začneš přikrmovat ne ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
20.2.19 16:09

Já s tím nespěchám. Malej má 6m a až teď začíná papkat příkrmy. Kolem toho 5m jsem mu začala dávat „na hraní“ oškrábnutý kousek kořenové zeleniny, aby si začal zvykat na jiné chutě než MM. Nejvíc se paradoxně tvářil na celer a petržel…to ožužlával rád. Zato o mrkev vůbec nejevil zájem. :mrgreen:
No a já vyrostla na kozím mléce a zelenině. Máma s tím začala dost brzo, protože jsem odmítala MM a neuměla si jinak poradit, ale kdo ví, jestli ty potravinové alergie, co mám, nemám právě proto, že trávící systém na to ještě nebyl připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.2.19 16:15

A proc ji vubec neco varis? :think: Ani bych nemusela mit nic nacteno, co se ma a co ne, staci si predstavit takhle maly mimino a davani prikrmu mi proste prijde uplne mimo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
20.2.19 16:21
@Anonymní píše:
Je někdo kdo dával ochutnavat před ukončením třetím měsícem? Občas malé uvarim třeba kousek brokolice, brambory, mrkve a dam ji dvakrát do pusy. Jinak chci podotknout že od narozeni je na UM
Vím že by se to asi nemělo ale pardon na čem jsme vyrůstali my?
Anonym aby mě tady biomatky neukamenovali

Blbej příspěvek. :roll: Co je prosím termín biomatka? A proč to sem vůbec píšeš? Dávej svému dítěti,co chceš ty a nemusíš se bát,že tě někdo ukamenuje. Já už si to moc nepamatuju,ale tuším,že od 3.měsíce se nekojeným dětem stejně pomalu začínají dávat příkrmy,pokud se nemýlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.2.19 18:11

Sice jsem nedávala, ale v tebou popsaném postupu nevidím nic závadného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
25.2.19 06:38

Za mě tedy bych jídlo dítěti pod 4.měsíce nedala, proč? Já tedy obě holky kojila a začala jsem u jedné až koncem 6.měsíce, u druhé koncem 5.měsíce a dříve bych nezačala.
Miminko má v mléce vše co potřebuje. Je to zbytečné takhle spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.2.19 08:13

@lucynka25 Tak paní psala, že jí doktorka doporučila mrkev nebo banán na průjem. Ale asi nemyslela příkrmy. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.19 08:33

No tak uvidíš jestli to bude v pohodě nebo ti za pár let poděkuje že jsi jí rozhodila trávicí systém nebo rozjela nějakou potravinou intoleranci… Mě je teda „jenom“ 30 a vyrůstala jsem na MM, od půl roku začaly příkrmy… Tobě je kolik? Narodila ses v době kamenné a rodiče ti dávali olizovat okousané kosti z T-Rexe nebo jak mám chápat větu „na čem jsme vyrůstali my“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
25.2.19 10:47

Nedělala bych to. Trávicí systém na to není připravený, také bych se bála, aby se mi dítě nezačalo jídlem dusit a je to navíc podle mě úplně zbytečné. Bála bych se i alergické reakce. Nechápu nač ten spěch. Ještě si těch přikrmů užiješ až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí