Jídelníček a pitný režim v 7 měsících

3905
19.2.19 09:38

@kajisss já mám 8mesicniho synka sice teda nemáme um ale kojim, jedine co dělám jinak tak na snídani má prsa, pak ovocnou presnidavku jako svacinku, k obědu bud kaše nebo zelenina + maso pr: špenát, ryze, kuřecí, po obědě dostane ještě prso aby se dopapal jak je libo a spinka, když se probere dostane svacu většinou ovoce nebo zeleninku, někdy i chlebiks lucinou dáváme už od 7mesicu, pak večeře a prso zase na dopapani a spinka :) pak už jen prso :) občas je ale hodně hladovej a i po svacinkach dáváme prso, mezi tím odpolko dávám krupky, piskot, kurku od chleba, zeleninu či ovoce na zuzlani :)

Pitný režim si nejsem jistá ale mě malej i přesto ze je kojenej vypije 210ml to má k zapijeni jídla vždy mezi jídlem chce bumbat :)

Příspěvek upraven 19.02.19 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
19.2.19 09:39

@kajisss vypije ještě dost UM, nemusí mít rozmanitější jídelníček. Zkus mu s tím bílým jogurtem rozmačkat banán, náš malý samotný taky nechce. S pitím radu nemám, já kojila a malý začal pořádně pít, až když jsem ho úplně odstavila. I tak vypije cca 500-700 ml denně, podle doktorky to stačí, další tekutiny má v jídle a dehydrovaný není. Ale co tedy nechápu, proč nedáváš víc druhů ovoce? Každý den banán, dokonce dvakrát, to moc dobré ani nebude :nevim:. V sedmi měsících už může daleko víc, já dávala hrušky, jablka, jahody,meruňky i nektariny. Samozřejmě to měl postupně zavedené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
19.2.19 09:42

Mam skoro 7 mesicni a avocado bych ji teda nedala ani nahodou.
Moje ma : mleko
jogurt s ovocem
masozelenina nebo bez masa
mleko
kase ryzova nebo kukuricna s ovocem
S pitim byl taky problem, ale zacala mi pit stavicky pro kojence, caj taky nechtela. Behem dne ma jeste kukuricny krupky do rucicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
19.2.19 09:59

@Aduš8 To jsem zapomněla dopsat, že on mi ovoce skoro nechce jíst. Vždy mu ho udělám v páře, rozmixuju, a dám do plnitelné kapsičky, a je to taková sázka do loterie, někdy to sní, někdy ne. Na lžičku ovoce nepozře vůbec A když mu to zkusím dát do ruky na žužlání, tak to zahazuje ve chvíli kdy zjistí, že to má nějakou chuť. Jediné ovoce které je jistota, je právě banán. Má ho půl v té kaši a půl k svačině. Takže banán na den. To je moc? Jinak už jsme zkusili jablka, hrušky, maliny, jahody, borůvky. Vždycky v nějaké kombinaci, jednodruhově to taky nejí.
@scentini avokádo je špatné? A jaké šťávičky pro kojence, prosím?
@Natálie27 to teda baští a pije krásně! Já vůbec nevím, jak na něj, nejraději by měl jen UM :( samozřejmě během dne taky nabízím křupky, různé ovoce, zeleninu, jen tak do ruky, ale jeho to nějak nezajímá, jakmile zjistí, že to má chuť, tak to letí a radši ožužlává nějakou hračku :D

Jinak roste, přibírá, to všechno bez problému, jen jsem nervózní z toho stereotypu, nevím jakou formou mu nabídnout něco jiného aby to přijal. A tedy ten pitný režim mě opravdu trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.2.19 10:02

@kajisss já nevím, osobně jsem toho názoru, že všeho moc škodí. Banán může stavit, může z něj mít zácpu. Obsahuje dost draslíku. Avokádo jsem dávala až kolem roka a taky jen sem tam. Já bych si z toho jídla až takovou hlavu nedělala, je mu teprve sedm měsíců. Jsou děti, které nepřijmou skoro nic i do roka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
19.2.19 10:09

@kajisss
Ahoj, když papá banán, tak mu zkus dát trošku jogurtu do rozmačkaného banánu a postupně přidávat, až sní samotný jogurt. Určitě bych k banánu přidala třeba jablíčko, piškoty, dětské sušenky apod., ať si postupně zvyká na nové chutě. Prostě bych nechala banán jako základ a postupně přidávat. Postupem času si určo zvykne a spapá i ten jogurt.
S pitím, jsou různé čajíky pro kojence, ale když i vzpomenu na moje, tak byli po skončení kojení na vodě, protože nic jiného nechtěli. Čaj ani omylem a to je drží dodnes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
19.2.19 10:12

@kajisss zkus něco namichat k banánu když je na nej zvyklej , já třeba nemohla naucit na brokolici a mrkev tak jsem to Michala s jeho oblíbenou presnidavkou a tu postupně ubirala :) takzvané jsem mu ošálila smysli pak už ani nevnimal ze tam presnidavka není a baštu jen samotnou mrkev a brokolici , nebo když nechtěl papat udělala jsem to žák ze manžel jedl malej na nej Koukal a papal taky jelikož si myslel ze papa to samé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.2.19 10:31

Mám téměř 7 měsíční, na radu doktorky to mame takhle: snídaně1 - kolem 5-5,30 se budí tak kojím, ale to už opravdu málo a jen v tu dobu, snídaně2 - kolem 7,30 dávám 150 ml UM, svačina- přednídávka +3 piškoty (ale experimentuje i s ovocem- zkoušela jsem žlutý meloun, maliny, jahody- vše mixuji s banánem, oběd- zelenina s masem-masa se snažím střídat, odpolední svačina 150ml UM a večeře kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
19.2.19 10:44

@kajisss myslim, ze pro tak male miminko neni avodaco vhodne. Jinak to ti neji ani kupovane presnidavky? Ty stavicky jsou od 4 mesicu a delaji je ruzne znacky, ja kupuji hipp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
19.2.19 13:32

Od kdy jsi zaváděla příkrmy? V sedmi měsících hodně dětí teprve s příkrmy začíná, takže pokud je nejedlik, tak já bych nahradila zase zpátky část toho jídla UM. Tím se ti vyřeší i ten pitný režim. Jinak co se týče avokáda, tak já v něm teda problém nevidím. Je zdravé a nebývá na něj alergie. Ale samozřejmě všeho s mírou. A v sedmi mesicich opravdu může ve stravě převládat pořád ještě mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
11.10.19 13:10

Holky a jak vám ty ratolesti téměř sedmimesicni v tom rezimovem dni spinkají, mate ještě tri spanky? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
11.10.19 15:52
@siringa píše:
Holky a jak vám ty ratolesti téměř sedmimesicni v tom rezimovem dni spinkají, mate ještě tri spanky? :P

Syn spi dvakrát až třikrát přes den i v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.10.19 21:54
@Hlaholice píše:
Syn spi dvakrát až třikrát přes den i v roce.

Taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.10.19 12:51

Paráda takže nerušit spánek, někdy mi v podvečer totiž nechce v kočárku usnout a já lítám jak diva, potom si u koupacky saje palce a uz je nevrla a ani masáž a blbiny se pak nedaj provozovat…nicméně zachvili posun casu tak musím vše posouvat nenapadne ať ji v zimě neoupu uz v 5 a pak by mi vstala ve 4😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.10.19 15:52
@siringa píše:
Paráda takže nerušit spánek, někdy mi v podvečer totiž nechce v kočárku usnout a já lítám jak diva, potom si u koupacky saje palce a uz je nevrla a ani masáž a blbiny se pak nedaj provozovat…nicméně zachvili posun casu tak musím vše posouvat nenapadne ať ji v zimě neoupu uz v 5 a pak by mi vstala ve 4😁

To jo, sice se dočkáme toho, že děti budou v osm spát, ale zato ráno nástup :roll: :cert: nemělo se to už teď rušit nějak? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí