Vaření pro roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Většinou jsem uvařila základ, pak odebrala dětem a dochutila oro nás. Pokud to bylo jídlo, které takto oddělit nešlo, vařila jsem zvlášť. Případně většinou vařím i polévky, tak míval ty.
Příspěvek upraven 18.02.19 v 20:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já korenila min pro všechny, ale já dávám koření minimum i tak. Pak sem odendala porci pro malého a zbytek jeste dochutila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medičkaa když dělám hodně kořeněné, třeba guláš, udělám základ, orestuji maso a malému to odeberu do malého hrnce a dám vařit zvlášť. Pak kořením teprve naše. Ale je pravda, že jsem si zvykla používat celkově míň koření a soli a někdy to není ani potřeba. Když dělám čínu, dělám to stejně. Ale dosolit si to může na talíři každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má rád špenát, lososa, kuře na paprice, rajskou, pečené kuře, všechny polévky, květák na mozeček… (dál už nevím, asi vše). To jsou jídla, která ani není třeba moc kořenit, jen trochu soli a tak. Když děláme kořeněná nebo více tučná, dávám mu obědy koupené, ale vždy si od nás trochu zobne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medičkaa Ahoj, já první dceři vařila dlouho odděleně, také mi naše strava nepřišla pro ní až tak pestrá,aby to jedla denně. Teď když mám už děti 2, je to takové půl na půl, my jíme i s manželem „lépe“ tak to jde, ale stejnak většinou aspoň 1 jídlo vařím extra.
Zkus se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spoustu rychlých receptů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 píše:
@Medičkaa když dělám hodně kořeněné, třeba guláš, udělám základ, orestuji maso a malému to odeberu do malého hrnce a dám vařit zvlášť. Pak kořením teprve naše. Ale je pravda, že jsem si zvykla používat celkově míň koření a soli a někdy to není ani potřeba. Když dělám čínu, dělám to stejně. Ale dosolit si to může na talíři každý.
tak to dělám podobně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji holce jsou dva roky a zacinam ji nase jidla poradne davat az ted. Driv obcas ochutnat. Porad jsem ji varila extra. Hlavne huste maso/zeleninove, pouze mirne osolené polévky, ty ma porad nejradeji. Pak treba dusene, pecene maso s bramborovou kasi. Ovocne knedliky. Jo, vetsina lidi uz v roce na to prdi, ja bych teda rocnimu miminu normální jidlo jeste nedavala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařím pro dceru stejně jako pro mě, ale já maximálně osolím nebo přidám bazalku, kmín, trochu pepře. Při hodně kořeněných jídlech bych asi pořád oddělovala, přece jen tomu málem bříšku to nemusí dělat dobře hodně pepře třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medičkaa Korenim minimalne a klasikou cervena paprika, pepr, kmin, z tech exotictejsich kurkuma, oregani. Jinak bylinky (rozmaryn, majoranka, tymian), Nic, co by rocni dite nemohlo, samozrwjme jsem tam toho nesypala tunu.
V soleni jsme se prizpusobili diteti a naucili se just nali slane nebo jsme sosolivali na taliri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medičkaa píše:
Jdu si pro radu. Všichni mi tvrdí že ročnímu dítěti můžu už dávat jíst to co jíme my. Já si ale s takovým vařením neumím moc poraditpartner rád vše hodně kořeněné a většinou u všeho sypu to koření rovnou do základu. Takže jak to děláte u vás? Omezili jste koření pro celou rodinu kvůli dítěti a kdo chce dochutí si na talíři? (to by chlap asi nepřežil) Nebo jí dítě prostě to co vy normálně kořeněné? Nebo vaříte dítěti zvlášť? Jde mi hlavně o omáčky a tak. A ještě klidně přihoďte typy na jídla co u vašich dětí frčí. Díky
Vařím jídlo, aby ho mohl jíst i syn. Pokud bych dělala guláš, rozdělila bych to do dvou kastrolů a jeden víc přikořenila. Moc nesolíme, ale osolit jde i na talíři. Ten můj to přežije, protože ví, že je v menšině a pálivé má rád sám. Saláty kořením dle chuti, syn dostane pokrájenou zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři 16 měsíců vařím zvlast nebo dávám sklenicky,starší deti jdou pomalu do puberty,chutě se mění,mají rády slané a kořeněné,ostré. A to tlaky vyrostly bez soli pomalu do dvou let. Nějaké odebrání základu nebo vytváření chuťových kompromisů se mi neosvedcilo,ve finále jídlo nechutnalo nikomu.
Nejmenší dcerka vetsinou sní svoji porci a potom ochutnava,co je pro ni od nás vhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dceři vařila bez soli do 16-18m, přisolovala jsem postupně. A až pomalu od toho 18-20m jedla s námi něco, co šlo oddělit, přisolit (omáčky…), nyní ve 2,5 už ji většinu s námi ale občas ji uvařím zvlášt. Já moc nemusím jídla z vařené zeleniny, tu já raději syrovou. A ona to ráda…brokolice s bramborem, dušená mrkev, filé na zelenině. 1-2× týdně ji uvařím ty její jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minimálně do roka a půl jsem vařila dítěti odděleně - maso, zelenina, příloha. Chtěla jsem, aby mělo zeleninu na talíři opravdu denně a s přirozenou chutí. Prakticky jsem nekořenila a malý strávník s tím neměl sebemenší problem. Samozřejmě, pokud se třeba peklo kuře, dostalo dítě to samé a my jako bonus jeho zeleninu
Třeba ale zapečené těstoviny se špenátem dítě dlouho odmitalo. Nějak si nedovedu představit dávat v tomto věku všechno stejné. Ale šikovné kuchařky to třeba zvládnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit