Ochutnávání jídla ve 4 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ochutnávání jídla 4 měsíce
Ahoj holky, možná to řeším zbytečně, ale mě to pořád vrtá hlavou
Malá bude mít za týden 4 měsíce a je plně kojená. Jen vždycky když mě vidí jíst tak dělá, že by taky něco chtěla zkusit a tak mě napadlo, můžu dávat ochutnávat příkrmy vhodné pro 4 měsíční dítě nebo je to moc brzo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já malou taky kojím, má 5,5 měsíců a asi od 4,5 dávám odpoledne přesnídávku, takže si myslím, proč ne, i když doktoři říkají, že do 6 měsíců stačí jen kojit, ale co, hlavně, že ji chutná a kojím dál. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, právě, že mě taky každý řikal, že až od ukončeného 6 měsíce. Tak když s tím máš dobrou zkušennost tak já to zkusim taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka má dcerku stejně starou plně kojenou, začala s příkrmy teď. Podle její dr. je nový trend i u plně kojených děti začít s příkrmy od pátého měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky sní tak půlku, dnesla ale snědla celou, byla jsem překvapená, ale pak to všechno vyzvracela, protože se přecpala, ale hlavně že pořád chtěla
Takže teď už vím, že půlku, max 3/4 víc ne, ale nevím jakého máš jedlíka ty, malá ani tomu kojení přes den totiž moc nedává, zato večer by jedla o sto šest ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je ale normální, že děti, které vidí někoho jíst dělají, že chtějí taky. Být tebou tak počkám, pokud přibírá tak jak má, tak není důvod do ní cpát i něco dalšího než mléko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
to je ale normální, že děti, které vidí někoho jíst dělají, že chtějí taky. Být tebou tak počkám, pokud přibírá tak jak má, tak není důvod do ní cpát i něco dalšího než mléko
taky bych počkala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, píšu nesmysly! Nemá stejně staré dítě, má pětiměsíční ![]()
Počkala bych na pátý měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud přibírá tak bych na to nespěchala, syn se mi teda ve čtyřech měsících zakousl v nestřežené chvíli do chleba s lučinou, ale začínala jsem „až“ v pěti měsících, protože mám obříka kterému sunar nestačil. Tak jsem musela.
To že se ti natahuje po jídle znamená, že je prcek zvědavý a ne že má hlad. Mě se teď takhle třeba natahuje po všech kabelech a taky mu je nedávám jíst
![]()
- Citovat
- Upravit
S prikrmy se zacina, pokud dite zdvojnasobilo svoji porodni vahu nebo pokud jevi zajem o jidlo dospelych… Takze s vhodnymi prikrmy muzes zacit uz v tom ctvrtym mesici. Stejne ti vic jak par lzicek asi nesni, takze ji o mlicko neochudis.
Jakoze cekat na UDER pateho nebo sesteho mesice se mi zda pritazene za vlasy. Kazde ditko je jine. Jedno chce papat uz od cca toho ctvrteho mesice, druhe nebude chtit videt nic jen mlicko i v sedmym mesici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andýsek92 ahoj, ja som malemu davala sem tam nieco ochutnat od 4,5 mesiaca. nie moje jedlo, ale som si mrazila prikrmy, tak kusky z toho. ale prikrmovat som zacala az ked mal 5,5 mesiaca, dovtedy bol plne kojeny.
podla mna je zbytocne zacinat s prikrmami tak skoro- je to zbytocne vela roboty navyse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já k tomu přistupuju tak, že když dítě jeví zájem, tak je připravené - přirozený vývoj, příroda si sama řekne. Jak to asi vypadalo dřív, dítě bylo kojené, pak začlo koukat hladově na mámu, tak mu dala trošku ochutnat, zřejmě mu to předžvýkala. My teď víme, jaké potraviny jsou pro malá miminka vhodná, já dala druhorozenému ochutnat banán, ocucat jabko, namačkala kousek brambory, zkrátka co bylo po ruce, pak jsem koupila kaši, aby se naučil jíst ze lžičky, sem tam uvařila příkrm, v průběhu cca 2měsíců jsem zavedla nějaké tři příkrmy denně (ovoce, zelenina, kaše), ale bylo to hodně pozvolné, nikam jsme nemuseli spěchat, nemusela jsem si „zoufat“, že snědl jen tři lžičky kaše - zkrátka ochutnával, učil se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to právě nemyslela jako klasické příkrmy, ale jen uspokojit její potřebu zkoumání
a jak to děláte s umělým mlékem při kojení? já mám dost mléka, ale malá chce cucat občas co půl hodiny
ale fakt jen cucnout a já jsem z toho už unavená a otrávená. můžu jí místo toho dát flašku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andýsek92 UM bych nedávala, pokud si jen cucne, tak pije na žízeň, což je logické, začíná být hezky, tepleji, tak je větší žízeň, maximálně bych nabídla flašku s převařenou vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit