Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jani: ten tobrex jsou antibiotika…bylo mi receno ze se muzou kapat jen sedm dni a ne opakovane!! ![]()
jinak jeste jednou diky…budem kapat a kapat a kapat ![]()
a uvidim co na pristi tyden rekne mudra
jo a spimë se zavrenyma ockama ![]()
Miki,tak to jsem nevěděla.Jsem si myslela,že to není ATB
Mám je ještě doma,hned se jdu podívat.My jsme je taky vždy kapali pár dní a očko bylo v pořádku.
Tak my s tímhle zápasily cca od narození až zhruba do 3 měsíců. Ale nebylo to zas až tak moc, že by měla malá oči zalepené. Jen stále očko (trpěla jen na levém)slzelo a objevoval se tam ten hnis.
Kapali jsme septonex a vytírala jsem borovou vodou (a to vytírání probíhalo nškolikrát denně, téměř pokaždé, kdy se jí tam ten hnis objevil) . Bor. vodu jsme používali na doporučení Dr.a i lékárnice, takže neřekla bych že už se nedoporučuje
(Ale dejte si bacha, chtějte oční borovou vodu). Né jako když já řekla jen borovou vodu a až doma si všimla, že mi dali nějakou na léčení ran, která se do očí dávat nesmí!!! ![]()
Ahoj, my to měli také a docela dlouho. Jedno očíčko se dalo do pořádku dřív a s tím druhým jsme bojovali. Nakonec jsme kapali 3× denně septonex a jinak utírali oční borovou vodou a tímto postupem se vyléčilo docela rychle a už se to nevrátilo ![]()
Ještě jsme měli kapičky ocuflash, ale ty nám nepomohli.
Ahoj, my to měli také a docela dlouho. Jedno očíčko se dalo do pořádku dřív a s tím druhým jsme bojovali. Nakonec jsme kapali 3× denně septonex a jinak utírali oční borovou vodou a tímto postupem se vyléčilo docela rychle a už se to nevrátilo ![]()
Ještě jsme měli kapičky ocuflash, ale ty nám nepomohli.
měli jsme stejný problém,vykapávala jsem opthalmo-septonexem a oční lékařka mi ukázala jak masírovat kanálky,trvalo to dlouho,ale pomohlo to,asi bych zašla na oční,tam ti ukážou jak masírovat,myslím,že to Elišce pomohlo víc jak ty kapky
jeanette.26 píše:
dokonce se zmínila o nějakém syndromu otevřeněho oka, protože jsem jí řekla, že malá, když spí, tak mívala jakoby pootevřené oči, no a prý to bylo taky trochu i tím způsobeno, protože, když spala a měla je otevřené a nemrkala, tak prý se to tam vysušuje a z toho může být ten hnis, takže, nespí ti s otevřenýma očima???
Ty brďo!!! To jsem nikdy neslyšela!!! To je dobrý!!! Naše malá spí s otevřenýma očima. Pokud ještě někdy budeme muset na oční (a já pevně doufám, že ne!!), tak se o tom zmíním. To mě fakt dostalo!!! Tady se člověk dozví věcí. … Ale jak ji přinutit, aby měla oči při spaní zavřené? ![]()
Jaký je rozdíl mezi Opthalmo septonexem a borovou vodou?
Chtěla jsem jednou borovou vodu v lékárně-dostala jsem opthalmo septonex,ale podle toho co píšete,by měl mezi tím být rozdíl?????
vcera jsem byla v lekarne…a je to tak ze borova voda jaka byvala namichana v pullitrovych sklinkach uz neni! ted se prodava tzv. Ophtal - je to drazsi ale uplne to stejny…slouzi to k vyplachum oci a odstraneni necistot, je to proste a dobre voda urcena do oci.
Opthalmo septonex - ma v sobe nejaky slozky desinfekcni a lecivy!
dneska uz mame ocka zase dobry…to je jako na houpacce! stacilo zacit kapat septonex a vecer jsem ji to teda vyplachla hermankem.
Adélka na to taky trpěla. Měla to v pravým oku dost hrozný, někdy po probuzení až takový zelený lepkavý hleny. Čistila jsemjí očička Ophtalem, skoro při každým přebalování a kapaly jsme Opthalmo Septonexem. Na noc nám doktorka napsala mastičku Opthalmo Framykoin a dostávala to před spaním jako by pod víčko. Párkrát se jí to vrátilo, ale teď už je to asi měsíc dobrý - ťuk ťuk.
U nás teda borovou oční vodu pořád dělají, míchají jí přímo v lékárně, je na ní vždycky doba přípravy a použitelnost (asi 2 měsíce) a stojí 20 Kč. Jednou mi taky dali v jiné lékárně ten ophtal a byl mnohem dražší a složení měl stejný jako ta míchaná oční voda. Asi je to jak v které lékárně.
Miki, a nebála ses toho heřmánku? Já bych měla trošku strach jím vyplachovat oči. ![]()
my doma pouzivame hermanek jako lek na vse…ale prece jen sem se vcera ptala v lekarne…a tam mi rekli ze pokud nema alergii tak to muze pomoct…no tak alergii nema…odpoledne jsem to zkusila prve ji tim otrit tvaricky…zadna reakce…tak jsme vecer zkusili ocicka..a asi to zabira..ma to dneska fakt pekny!
Ahoj, Kubík měl taky problémy s okem - kapala jsem mu Opht.septonexem a pořád se to vracelo.
Pak jsem na netu vyčetla,že pomáha kapat MM - tak jsem si odstříkala do skleničky - vyvyřila jakousi skleničku do kapek - a kapala mu to do oka…a pomohlo to!!!
Prý je to dobré i na rýmu…ale to nemám vyzkoušené… ![]()
Taky prispeju s nasi zkusenosti… male teklo oko… vylozene hnis! v podornici mi rikali ze to bude dobre… nase Mudra taky… jednou se nam to ale nezdalo jeli jsme na pohotovost.. dostali jsme ant, ktere po tydnu nepomohli… pak na ocni… ster a specilani antibiotika… taky nezabrali novy ster… zjistilo se ze je tak nejaky vir na ktere zadne ant pro deti nezabiraji tak jsme museli dostat pro dospele aby se to nedostalo nikam jinak do tela protoze je to infekcni! po tydnu jsme meli pokoj — jeste jednou nam na ocnim udelali stery a mame klid!
septonex neleci …