Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dotazek píše:
Zdravím holkyjsem týden po porodu a chtěla bych se zeptat jestli je normální, že mají očistky hrozný zápach?? co je normální a co už ne? já se v tom fakt nevyznám ale je mi z toho smradu zle
jsem prvorodička takže to neznám
díky za reakce
normalni to neni, sla bych na gynekologii, mohl by tam byt infekcni zanet. Nelenila bych.
@Anonymní píše:
Mam MĚSÍC po porodu (sekce) a stále se čistim a radši si zacpávám nos, bohužel je to normální
to teda NENI normalni, naopak mi po sekci rikali, at si tohle hlidam, kdyby se to objevilo. Pokud nemas dramaticky citlivy nos, tak ocistky v zadnem pripadne nemaji zapachat.
No holky ja nevim jak vy ale vetsina kamaradek co rodily tak rikaly ze ocistky zrovna nevoni a to vcetne me.Maji takovy divny zapach pro jistotu si treba k doktorovi zajdi ale tady to preci nemohou posoudit takhle na dalku
@agora neverim tomu ze to vas doktor rekl primo tak jak pisete, maximalne ze pokud to bude vetsi zapach me zase sestricky i doktorka potvrdily ze to zapacha at dodrzuju poradne cistotu aby se mi prave ten zanet neudelal.
@lenama18 píše:
No holky ja nevim jak vy ale vetsina kamaradek co rodily tak rikaly ze ocistky zrovna nevoni a to vcetne me.Maji takovy divny zapach pro jistotu si treba k doktorovi zajdi ale tady to preci nemohou posoudit takhle na dalku@agora neverim tomu ze to vas doktor rekl primo tak jak pisete, maximalne ze pokud to bude vetsi zapach me zase sestricky i doktorka potvrdily ze to zapacha at dodrzuju poradne cistotu aby se mi prave ten zanet neudelal.
@agora to urcite nevoni
ale jak jsem napsala tak po internetu zakladatelce tezko poradime co je normalni zapach a co uz fakt smrad.
No já jsem skoro měsíc po porodu a ocistky jsem necítila vůbec. normální to není, kor když si u toho musí zacpavat nos. okamzite k doktorovi.
Určitě k doktorovi, mě taky zapáchaly, asi ještě 14 dní po porodu a pak ze mě na WC vypadl fáčový tampon, který tam asi zapomněli. Dělali mi po porodu revizi dělohy, protože nevyšla celá placenta. Doktor pak říkal, že jsem měla hroznou kliku, že jsem nechytla otravu krve nebo alespoň zánět. Nijak mě to nebolelo a jako prvorodička jsem vlastně nevěděla, jak to má správně být.
Tak určitý zápach mají, ale pokud si u toho zacpáváš nos, nebo se ti chce zvracet, tak bych to pro jistotu nahlásila u lékaře.
Mela jsem cisarak. u ocistek se nicemu nediv, pockej jak se zacne menit barva, dost jsem se polehala, protoze to vypadalo jako hnis. ale opravdu po 6 tydnu uz vubec nic. ted cekam na prvni menstruaci:-)vydrz, bude lip. ![]()
Možná jsem se trošku blbě vyjádřila
když si dám čistou vložku a mám na ni krev, čichnu k tomu a nesmrdí to…tak samo když se utřu po toaletě tak na papíře to nesmrdí ale když mám vložku delší dobu nebo ji hodím do koše na záchodě tak po nějakém čase to strašně smrdí…takhle je to v pořádku??
@dotazek píše:
Možná jsem se trošku blbě vyjádřilakdyž si dám čistou vložku a mám na ni krev, čichnu k tomu a nesmrdí to…tak samo když se utřu po toaletě tak na papíře to nesmrdí ale když mám vložku delší dobu nebo ji hodím do koše na záchodě tak po nějakém čase to strašně smrdí…takhle je to v pořádku??
jasný, když se krev rozkládá smrdí ![]()
Ok
jsem prostě debil tak se ptám
jak potom poznat ale že je ten smrad normální a ten už ne že ![]()
Tj u normální menzes to vím, že to tak funguje jen mě zmátlo, že ty očistky mají jinačí " vůni "
fujtajbl
ale ono kdyby to byl zánět tak by to smrdělo asi i na papíře že jo? a ne až v koši ![]()
Jsem devátý den po porodu a dnes jsem zaregistrovala zápach, tak jsme jeli do porodnice na kontrolu a tam mi po vyšetření řekli, že je to v pořádku
.
Ale měla jsem obavy, jestli nemám zánět dělohy.
Řekli mi jen, že si mám dělat oplachy Betadinem a mazat Hemagelem.
Je normální aby očistky zapáchaly? ![]()