Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jana.49 je to normální, jmenuje se to kolagum a děje se to, protože se ti zpět stahuje děloha.
Jasně, je to normální. Mě to trvalo skoro celé šestinedělí, někdo to má pár dnů a někdo prý vůbec, ale to je spíš výjimka, řekla bych.
@Jana.49 Co prosimte nervujes, je to uplne normalni, bud v klidu, telo se porste cisti! ![]()
Obnovuji diskuzi.
Jsem 3tt po druhé sekci. Jakou jste měli ke konci barvu ocistku? Já krvacim střídavě. Někdy vůbec, málo i více. Nic nezapacha. Spíše mě zaráží barva. Je to sytě červená, asi jak menstruační. Spíše jsem čekala tmavnuti.
Druhá věc, bolelo vás druhorodicky, zavinovani dělohy? Já u druhého nevím, co to je, až mě to znervoznuje
a to u první jsem se kroutila jak zizala.
Děkuji za rady
Očistky byli taky čistě červené a o děloze taky nic nevím vůbec nebolelo
Syte cervena krev. Na stridacku. Par dni nic a pak zas. Deloha bolell jen chvili prvnich par dni. O dost mene nez poprve
Syte cervena krev. Na stridacku. Par dni nic a pak zas. Deloha bolell jen chvili prvnich par dni. O dost mene nez poprve
Já jsem necelé 4 týdny po porodu a očistky už skoro žádné, jen když se utřu, tak se sem tam něco málo objeví. Barva byla taky jak u menstruace.
Já to měla se zavinováním dělohy právě naopak. U prvního jsem vůbec nevěděla, že se uvnitř něco děje, za to teď u druhého
. To bylo jako když mi začínaly kontrakce, hlavně u kojení. Naštěstí to trvalo jen 3 dny. Když jsem se na to ptala v porodnici doktora, tak říkal, že častěji se to vyskytuje právě u druhorodiček, tak jsem překvapená, že jste to měly u prvního.
Mě zavinování nijak zvlášť nebolelo ani po jedné sekci ze dvou. Spíš jsem o tom věděla tak, že při kojení ze mě chlejstla nárazově krev. Jinak pohoda. Po první sekci očistky cca 5 týdnů, podruhé jsem špinila déle. Ještě na kontrole po šestinedělí. Dle dr. to bylo ok.