Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky…nemate nekdo zkusenosti se svedenim v sestinedeli? ocistky uz mi temer konci…spis je to hnedy vytok a sem tam trochu krve, ale hrozne to pri vylouceni svedi…siti uz se mi hoji krasne, zjistila jsem ze je lepsi to nicim nemazat a nechat…ale tohle se neda vydrzet…neni naky lek volne prodejny v lekarne, ktery by na to pomohl? dekuju!!! ![]()
@moonnicka nesvědí Tě spíš ta jizva, jak se to hojí, tak je to běžné ![]()
@moonnicka ono to svědí právě proto že se to hojí
. to máš jako s každým jiným zranením prostě jakmile se hojí tak svědí
. Hodně se sprchuj a pokuď je to nesnesitelný tak zajdi na gyndu třeba ti na to něco dá ![]()
Já třeba po prvním porodu měla mykozu a to na ně normálně netrpím. A teď po třetím jsem taky myslela, že se zblázním a jizva to nebyla. Doktorka mě už tenkrát doporučila Lactofeel a mě zabral.
@moonnicka: já bych řekla, že Tě svědí, štípe anebo tahá ta jizva (pokud tam máš navíc ještě stehy?)… měla jsem to taky tak. Dneska mi vypadly asi jedny z posledních stehů a svědění je téměř pryč
… ono se to hojí. Více jsem se sprchovala, když mě to svědilo/štípalo a taky jsem si to potírala heřmánkem…
Jinak já od 3.dne od porodu používám na mytí Herbalon (z dubové kůry a je přímo na poranění po porodu) a teda to mi pomáhá skvěle. Dokonce mi to zklidňovalo i poraněné bradavky po kojení ![]()
Nn jizva to neni..nesvedi me to normalne, ale jakmile ze me vyjdou ocistky, tak svedi vse ceho se to dotkne, takze to vypada na mykozu spis…znama gynekolozka mi doporucila dnes Rosalgin, tak zkusim. Dekuji za odpovedi ![]()
Zdravim mam dotaz sem mesic po porodu ocistky uz byli spis nazloutly a dnes opet krvavy hlen je to normalno???
@izzinka: co vím, tak se to v průběhu šestinedělí opravdu může znovu vrátit, ale pokud je to moc a kusy, řešila bych to s gynekologem
Mně se taky běžně stalo, že pár dní už byl klid a pak se zase očistky vrátily. Není na tom nic divného ![]()
Ahoj, je možné použít Tea tree oil na vložku? Na zklidnění lehkého svědění?