Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@prcekniky píše:
Virus fatálně oslabený - neschopný přežití. Pouze tělo reaguje na oslabený virus a tvoří si obranné látky.
Akorát ta reakce je někdy taková, že zdravého člověka poškodí. Někdy i trvale.
Já kdysi očkovala i nepovinné. Když známý zkolaboval po očkování proti tetanu, tak jsem si říkala, že je to náhoda. Další známý ochrnul druhý den po očkování proti chřipce, třetí nemohl po stejném očkování několik měsíců hýbat polovinou těla. Taky náhody
. Probralo mě, až když mělo potíže moje vlastní dítě.
@beeerush píše:
A mohla bys tedy poradit, jak se mají matky vzdělávat, když o tom nevědí ani lékaři? Dostupná literatura jako Strunecká atd.(doba jedová apod.) pro mě neni relevantní zdroj k sebevzdělávání se. Otázka zní, kde člověk, který je zcela mimo obor biochemie, laik, můžu získat pravdivé informace o očkování???
Proč pro tebe Strunecká není relevantním zdrojem?
A jak by sis ty informace představovala?
(Nerýpám, ptám se naprosto vážně.)
Lékaři nevědí. Často říkají, že neviděli dítě s následky po očkování. Jenže co si myslet, když:
Dítě nikdy nemělo zánět středního ucha, ani žádné problémy spojované s pneumokoky. Ale pneumokok je prezentován jako hrozba. Proto ho rodiče nechají v 8 a 12 měsících zaočkovat Prevenarem. V následujícím roce má dítě každé tři týdny zánět středního ucha. Ve 2 letech má být přeočkování Prevenarem, rodiče ho odmítnou. Počet zánětů klesne na zhruba 3× za rok.
Doktorka spojitost s vakcínou odmítá. Přestože i v příbalovém letáku výrobce uvádí: „U imunizovaných subjektů bylo pozorováno zvýšení výskytu zánětu středního ucha o 33 % (95% CI:-1,80), vyvolaného séroskupinami, neobsaženými ve vakcíně.“
@Jankap píše:
Akorát ta reakce je někdy taková, že zdravého člověka poškodí. Někdy i trvale.Já kdysi očkovala i nepovinné. Když známý zkolaboval po očkování proti tetanu, tak jsem si říkala, že je to náhoda. Další známý ochrnul druhý den po očkování proti chřipce, třetí nemohl po stejném očkování několik měsíců hýbat polovinou těla. Taky náhody. Probralo mě, až když mělo potíže moje vlastní dítě.
To ano, rekace bývají nepěkné. Já jsem jen reagovala na názor, který nesdílím, a to že dítě se nakazí od viru, který se vpravuje při očkování
To je fakt blbost. Jinak názory na očkování, co se týče rekcí se různí. Já osobně bych očkovala, ale neberu nikomu jeho názor a nikoho neodsuzuju
![]()
@prcekniky píše:
Já jsem jen reagovala na názor, který nesdílím, a to že dítě se nakazí od viru, který se vpravuje při očkováníTo je fakt blbost.
Tak někdo o tom mluvil, že to úplně vyloučené není. Ale fakt ti nejsem schopná říct, o co šlo, protože zrovna tahle informace pro mě nebyla tak zajímavá, abych si jí poznamenala.
@Jankap
Pro mě jsou knížky z knihkupectví asi stejně důveryhodné jako reklama na očkování v televizi. S tim, že lékaři sami nevědí, leckdy je jim to i jedno, naprosto souhlasim. Jen začínám být alergická na reakce, že se matky nevzdělávají. Z komerční literatury se ani vzdělávat nechci a na to, abych se vzdělávala z odborné literatury nejsem (asi stejně jako většina matek)dost erudovaná (nehledě na fakt, že se k podkladům a studiím očkovacích vakcín veřejnost stejně nedostane). Proto ta otázka, jak si to vzdělávání představuješ? Já dítě naočkovat nechala, je pravda, že mě třeba teď mrzí, že jsem jí nechala naočkovat brzo. Vzhledem k tomu, že nechodíme na procházky do obchoďáku, ale do přírody je z hlediska statistiky minimální pravděpodobnost nákazy např. černým kašlem, nicméně si nedovedu představit, že bych jí nenechala naočkovat vůbec. Jsem zastáncem očkování později než dle doporučeného očkovacího kalendáře, ale je to laický názor, nikoli odborný, spíš jde o můj pocit jako matky. A samozřejmě, že u jednostlivců se nežádoucí účinky očkování vyskytují, to ani nikdo nepopírá (kromě některých lékařů), ale zase bych vycházela ze statistik, které jsou v poměru očkování - neočkování pozitivní. To máš asi jako s paralenem, 95% společnosti ho hojně užívá a určité procento lidí na něj má alergické reakce.
@beeerush
Tak to nevím, jaký ti nabídnout zdroj informací. S těmi argumenty ohledně komerce a reklamy máš svým způsobem pravdu.
Pro mě osobně jsou nejdůležitější poznatky z mé homeopatické praxe. Vidím, jaké problémy mají po očkování lidé, které znám, moje děti, jak jsem reagovala já. Pak vidím, co s problémy udělá homeopatická léčba, jak se očkováním i homeo léčbou mění úroveň zdraví, jaký je u těch lidí průběh běžných nemocí před a po, jak to ovlivňuje chronické problémy. Jenže to jsou informace, které pro tebe logicky také nejsou relevantní, protože nejsi homeopat.
Tak přeju, abys dobrý zdroj našla ![]()
@prcekniky píše:
Virus fatálně oslabený - neschopný přežití.
Mělo by tam být „teoreticky neschopný přežití“.
Přenos vakcinačního viru byl dokumentován u sourozenců dětí očkovaných vakcínou kmene Urabe Am9, které měly postvakcinační příušnice.
@Lucka Australie píše:
Jasne, ze je. U ditete ockovaneho muze vypuknout nemoc na kterou bylo ockovane, protoze vakcina je vlasne vyrobena z nemoci na ktere se dite ockuje, tak si myslim, ze logicky to dava smysl, ze muze nakazit dite neockovane. Deti neockovane nemuzou prenes zadne nemoci, protoze je nemeli vpichnute do tela.Mam spoustu znamych ktere nechali deti ockovat a chytli vsechno mozne a mam take spoustu znamych s neockovanyma detma a ty jsou zdravejsi, nemarodi tak casto jako ockovany, skoro bych rekla, ze vubec.
Ale to je kazdeho vec jak hodne se o tom vzdela, jen me zarazi jedna vec, spousta ceskych maminek nechava ockovat sve deti aniz by se informovala nekde jinde o tom co vubec davaji do ockovani, protoze ani nejaci lekari o tom vubec nevedi, jen veri v to co jim stat napovida.
a to je klasicky priklad toho, ze logika je sice hezka vec, ale lze ji pouzit jen v pripade, pokud mam relevantni vstupni zdroje…
v tomto pripade chybi zcela zakladni povedomi o principu ockovani
ale lze to i zobecnit - v medicine totiz nikdy dostatek udaju pro to, abychom mohli usuzovat jen logikou, lidske telo je prilis slozite - proto je treba trvat na medicine zalozene na dukazech (nikoli domenkach a predpokladech) a EDIT - dokonce ani na osobnich zkusenostech.
@Lucka Australie píše:
Jasne, ze je. U ditete ockovaneho muze vypuknout nemoc na kterou bylo ockovane, protoze vakcina je vlasne vyrobena z nemoci na ktere se dite ockuje, tak si myslim, ze logicky to dava smysl, ze muze nakazit dite neockovane. Deti neockovane nemuzou prenes zadne nemoci, protoze je nemeli vpichnute do tela.Mam spoustu znamych ktere nechali deti ockovat a chytli vsechno mozne a mam take spoustu znamych s neockovanyma detma a ty jsou zdravejsi, nemarodi tak casto jako ockovany, skoro bych rekla, ze vubec.
Ale to je kazdeho vec jak hodne se o tom vzdela, jen me zarazi jedna vec, spousta ceskych maminek nechava ockovat sve deti aniz by se informovala nekde jinde o tom co vubec davaji do ockovani, protoze ani nejaci lekari o tom vubec nevedi, jen veri v to co jim stat napovida.
Začni studovat primárně sama, než vypustíš něco takového!
Slyšela jsi třeba o acelulárních, rekominantních atd.. vakcínách? To bych teda chtěla vidět, jak někoho nakazí…
Ne každý má čas a vědomosti na to, aby se v očkování vyznal a studoval si. I lékaři nemají ve všem jasno, protože to prostě nelze mít, i vakcinologové mění názory na základě postupujícího poznání (např že Paralen po očkování preventivně nebrat).
Jasno mají pouze ortodoxní odpůrci očkování… jejich jistotu jim fakt závidím.
A než se do mě nějaká orotdoxní naveze - tak nastudováno mám, studuju dále, jasno v očkování stále nemám, očkuju odloženě.
@BellinkaX píše:Ne každý má čas a vědomosti na to, aby se v očkování vyznal a studoval si. I lékaři nemají ve všem jasno, protože to prostě nelze mít, i vakcinologové mění názory na základě postupujícího poznání (např že Paralen po očkování preventivně nebrat).
A než se do mě nějaká orotdoxní naveze - tak nastudováno mám, studuju dále, jasno v očkování stále nemám, očkuju odloženě.
Jasno mají pouze ortodoxní odpůrci očkování… jejich jistotu jim fakt závidím.
S tim naprosto souhlasím. Taky závidím těm, kteří mají jasno.
A ještě poznámka k těm homeopatikům, nikomu neberu, že jemu to zabírá, ne nadarmo se říká, že víra tvá tě uzdraví a možná, že ti, kteří tomu věří jsou na tom líp, ale z chem. hlediska je to jen voda a cukr…
Hlavne, ze se o ockovani vdelavas a vis, ze hlinik a rtut se bezne pouziva ve vakcinacich a zustava to po vpichnuti do tela v detskem mozecku a kostech
a to, ze autismus je z okovani to uz se taky vi. Ceske stranky jsou celkem limitovane, ale jestli umis trosku anglicky na googlu najdes hode informaci. mam jeden clanek z ceske nemocnice kde je 800 doktoru a jen 20 je ockovanych a na zaver clanku se pise, ze jen chudi a nevdelani lidi se nechavaji ockovat. kouknu jestli to jeste mam a kdyz tak ti to poslu jestli mas zajem.
Tak si to lide take muzou zduvodnit, ale nejdulezitejsi je cemu veris ty sama je to tve dite a ty se nakonec udelas to rozhodnuti za nej.
@Lucka Australie píše:
Hlavne, ze se o ockovani vdelavas a vis, ze hlinik a rtut se bezne pouziva ve vakcinacich a zustava to po vpichnuti do tela v detskem mozecku a kostecha to, ze autismus je z okovani to uz se taky vi. Ceske stranky jsou celkem limitovane, ale jestli umis trosku anglicky na googlu najdes hode informaci. mam jeden clanek z ceske nemocnice kde je 800 doktoru a jen 20 je ockovanych a na zaver clanku se pise, ze jen chudi a nevdelani lidi se nechavaji ockovat. kouknu jestli to jeste mam a kdyz tak ti to poslu jestli mas zajem.
Jestli má zvýšený výskyt autismu v populaci spojitost s očkováním prokázáno dosud nebylo. Souvisí to i s rozvojem medicíny (psychiatrie apod.) Já rozhodně nejsem zastáncem komerčního očkovní, i když mezi ně určitě patří i hexa, ale pro základní očkování jsem. A ty škodlivé látky byly ve vakcínách za nás taky…
@beeerush píše:
Jestli má zvýšený výskyt autismu v populaci spojitost s očkováním prokázáno dosud nebylo.
Ne nebylo, jen ty poruchy autistického spektra občas vylézají na povrch po očkování. Kdyby tyhle děti nebyly naočkované, tak se porucha autistického spektra vůbec nemusela projevit! Může být porucha autistického spektra důsledkem zánětu mozku? Pokud ano, tak je to jasná příčina - neobvyklý neutišitelný křik (encefalický pláč) je totiž jeden z nežádoucích účinků uvedených v příbalovém letáku vakcíny!
Co může být důsledkem virových encefalitid (tj. to se ví, když nejde o očkování) - agresivní chování, emoční nestabilita, poruchy spánku, dysfázie, snížení koncentrace, zhoršení paměti, tremor, dysestezie, dráždivost světlem a hlukem, a jiné neurologické poruchy. Jinak řečeno virová encefalitida zřejmě může mít za následek nějakou poruchu autistického spektra, ale pokud jde o vakcíny, tak tam je zánět mozku asi bezpečná záležitost, protože způsobení poruchy autistického spektra v důsledku očkování „nebylo prokázáno“. ![]()
![]()
Příspěvek upraven 08.04.13 v 13:09
A teď koukám - v nežádoucích účincích vakcín (tetanus, záškrt, černý kašel…) je uvedena encefalopatie = poškození mozku. Takže zřejmě bylo prokázáno, že vakcína může poškodit mozek!
Příspěvek upraven 04.12.12 v 13:14