Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucka Australie píše:
Hlavne, ze se o ockovani vdelavas a vis, ze hlinik a rtut se bezne pouziva ve vakcinacich a zustava to po vpichnuti do tela v detskem mozecku a kostecha to, ze autismus je z okovani to uz se taky vi. Ceske stranky jsou celkem limitovane, ale jestli umis trosku anglicky na googlu najdes hode informaci. mam jeden clanek z ceske nemocnice kde je 800 doktoru a jen 20 je ockovanych a na zaver clanku se pise, ze jen chudi a nevdelani lidi se nechavaji ockovat. kouknu jestli to jeste mam a kdyz tak ti to poslu jestli mas zajem.
Ve které dětské vakcíně jsi našla rtuť?
Hoď sem odkaz na ten článek, ve kterém špitále nejsou doktoři očkovaní.
Takové perly posílej rovnou a neptej se, zda je zájem.
To mě fakt zajímá, protože vzhledem k tomu, že se očkuje převážně v dětství, tak o tom Ti doktoři asi nerozhodovali, ale rozhodli to jejich rodiče. Přičemž mě fascinuje, kolik neočkovacích rodičů tudíž bylo v té době (když jde o dnes dospělé lékaře - tehdy tedy jejich děti) a koncentrace v dětství neočkovaných lékařů v jedné nemocnici je neuvěřitelná. ![]()
@alifie píše:
Ne nebylo, jen ty poruchy autistického spektra občas vylézají na povrch po očkování. Kdyby tyhle děti nebyly naočkované, tak se porucha autistického spektra vůbec nemusela projevit! Může být porucha autistického spektra důsledkem zánětu mozku? Pokud ano, tak je to jasná příčina - neobvyklý neutišitelný křik (encefalitický pláč) je totiž jeden z nežádoucích účinků uvedených v příbalovém letáku vakcíny!Co může být důsledkem virových encefalitid (tj. to se ví, když nejde o očkování) - agresivní chování, emoční nestabilita, poruchy spánku, dysfázie, snížení koncentrace, zhoršení paměti, tremor, dysestezie, dráždivost světlem a hlukem, a jiné neurologické poruchy. Jinak řečeno virová encefalitida zřejmě může mít za následek nějakou poruchu autistického spektra, ale pokud jde o vakcíny, tak tam je zánět mozku asi bezpečná záležitost, protože způsobení poruchy autistického spektra v důsledku očkování „nebylo prokázáno“.![]()
![]()
Příčina vzniku autismu není jasná. Teorií je více.
Autismus se začíná projevovat ve věku, kdy se očkuje, proto ty spekulace, to nelze brát automaticky jako příčinu. Kamarádka například neočkovala a dítě je autista. Bohužel.
Po vakcinaci mohou být neurologické poruchy. Totéž po infekci - např. spalničky… a přece každý, kdo prodělal spalničkovou encefalitidu není autista.(naštěstí jsou spalničky poměrně vzácné - musím dodat díky očkovaní, snad mě za to neukamenuješ.)
@BellinkaX píše:
Ve které dětské vakcíně jsi našla rtuť?
Hoď sem odkaz na ten článek, ve kterém špitále nejsou doktoři očkovaní.
Takové perly posílej rovnou a neptej se, zda je zájem.
To mě fakt zajímá, protože vzhledem k tomu, že se očkuje převážně v dětství, tak o tom Ti doktoři asi nerozhodovali, ale rozhodli to jejich rodiče. Přičemž mě fascinuje, kolik neočkovacích rodičů tudíž bylo v té době (když jde o dnes dospělé lékaře - tehdy tedy jejich děti) a koncentrace v dětství neočkovaných lékařů v jedné nemocnici je neuvěřitelná.
Lékaři starší než cca 48 let (a těch je hromada) většinou nejsou očkovaní proti spalničkám, zarděnkám ani příušnicím - před rokem 1969 se tohle totiž neočkovalo. ![]()
@alifie píše:
Lékaři starší než cca 48 let (a těch je hromada) většinou nejsou očkovaní proti spalničkám, zarděnkám ani příušnicím - před rokem 1969 se tohle totiž neočkovalo.
A co Ti mladší? To nejsou lékaři? Nebo v tom špitále mladší nejsou? Tak to potom jo ![]()
@BellinkaX píše:
Příčina vzniku autismu není jasná. Teorií je více.
Autismus se začíná projevovat ve věku, kdy se očkuje, proto ty spekulace, to nelze brát automaticky jako příčinu. Kamarádka například neočkovala a dítě je autista. Bohužel.
Po vakcinaci mohou být neurologické poruchy. Totéž po infekci - např. spalničky… a přece každý, kdo prodělal spalničkovou encefalitidu není autista.(naštěstí jsou spalničky poměrně vzácné - musím dodat díky očkovaní, snad mě za to neukamenuješ.)
Problém je, že lidi zaměňují autismus s poruchami autistického spektra. Tvrdí se, že autismus je dědičný, zatímco poruchy autistického spektra mohou být vyvolané „neznámými příčinami“.
(A jasně že jsou spalničky vzácné díky očkování. Mor nepochybně taky vymizel díky očkování, přesto že se nikdy proti němu neočkovalo.
)
Příspěvek upraven 05.12.12 v 08:44
@alifie
mmch, o MMR konkrétně tam nepíše. Jen že nejsou očkovaní.
Ale dobrá poznámka ![]()
@BellinkaX píše:
A co Ti mladší? To nejsou lékaři? Nebo v tom špitále mladší nejsou? Tak to potom jo
Článek jsem nečetla, a nevím, o jakém očkování se tam mluvilo - klidně mohlo jít o očkování proti chřipce.
Nicméně nevěřím, že by se v ČR vyskytl nějaký lékař, který nebyl v dětství naočkovaný proti tetanu. ![]()
Mor jaksi stále existuje… u nás tedy prakticky ne, ale ve světě jo. Vakcinace proti němu taky existuje
. U nás běžně k dispozici není, pravda.
Nicméně u moru hraje jistě velkou roli hygiena, to že po domácnostech neběhají stáda potkanů a neposkakují bleší cirkusy je jistě přínos. ![]()
To že si člověk drhne ruce je dobrá prevence nemocí, jen bohužel na všechno nestačí.
@alifie píše: Článek jsem nečetla, a nevím, o jakém očkování se tam mluvilo - klidně mohlo jít o očkování proti chřipce.Nicméně nevěřím, že by se v ČR vyskytl nějaký lékař, který nebyl v dětství naočkovaný proti tetanu.
No proto se na ten článek těším… snad se dočkám ![]()
@BellinkaX píše:
Mor jaksi stále existuje… u nás tedy prakticky ne, ale ve světě jo. Vakcinace proti němu taky existuje. U nás běžně k dispozici není, pravda.
Nicméně u moru hraje jistě velkou roli hygiena, to že po domácnostech neběhají stáda potkanů a neposkakují bleší cirkusy je jistě přínos.
To že si člověk drhne ruce je dobrá prevence nemocí, jen bohužel na všechno nestačí.
Jistě, ale vem si, že zápal plic nebo chřipka dřív byly docela zabijáci. Dnes na ně sice občas někdo umře, ale chřipka ani zápal plic se za strašlivého zabijáka nepovažuje - díky výživě, hygieně a dostupné lékařské péči.
Lucka Australie:
Ja mam o ten clanek zajem. Mohla bys mi jej prosim poslat? O ockovani se prubezne zajimam…
Thimerosal-mercury je rtut a ta je ve vaccinach nekde byla nahrazena hlinikem coz je jeste horsi. a jak vime tezkych kovu se jen tak telo nezbavi, co to asi udela s malim clovickem, kdyz dostava davku za davkou ![]()