Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj mam 17 mesicni dceru. Mame ted jit na ockovani proti zardenkam, nestovicim a spanickam. Kdyz byla miminko mela jednou febrilni krece a proto nam doktorka doporucuje po celou inkubacni dobu (14 dni) kryt ji diazepamem. Myslela jsem si ze bych ho podala jenom pri teplote. Porad te mi. Diky Mila
Ada mela febrilni krece v necelem roce a toto ockovani jsme meli minuly tyden. Doktorka sice trochu protestovala, ale Adlu jsem radeji hlidala a diazepam nedavala - ovsem mela jsem ho pripraveny v zaloze a merila jsem teplotu.
Jednak ji nerada davam leky, jednak mela febrilni krece z vysoke horecky a jednak je ji skoro tri a pul. A taky je po diazepamu silene rozdivocela, rozhodne ji netlumi…
Mela jeden vecer (sesty den po ockovani) teplotu 38,4 stupnu v uchu, po odectu 37,7, takze jsem ji diazepam nemusela dat… Rano uz byla v pohode.
Lesina
My meli od jednoho do dvou let stop stav na ockovani, proto ockujeme az ted.
Ahoj,
taky jsme měli febrilky, a to dvakrát.
Doktorka mi doporučila homeopatika belladona 9, dáváme 5 kuliček při horečkách, takže pokud by ti byla homeopatika příjemnější, je to možnost. Doma v záloze mám tekutý diazepam a pokud by šel prcek do horečky, dala bych i ten v tabletě. Febrilky byly pro mě tak nechutný zážitek, že než to, radši mu dám ten prášek
Ten dávám, pokud je po odečtu teplota vyšší než 38… Tak snad to zvládnete bez horeček. Petra
Ahoj Milo,
a nedoporučila ti doktorka nehrazenou vakcínu Priorix? Stojí sice asi pětikilo, ale je šetrnější a má prokazatelně míň negativních účinků než klasický Trivivac. My ji měly a spokojenost. Ale je fakt, že Anička zatím febrilní křeče neměla.
Světlana
To mi prijde celkem drsne davat diazepam preventivne. Honzik mel febrilni krece jednou v necelych 11 mesicich a ja jsem rozhodnuta ho davat jen pokud by mel pres 38.5 (teda pokud by se neopakovaly). Prvni ockovani trivivacem jsme absolvovali a doktorka v te souvislosti o diazepamu vubec nemluvila.