ockovani a febrilni krece

1
22.1.07 17:06

ockovani a febrilni krece

ahoj mam 17 mesicni dceru. Mame ted jit na ockovani proti zardenkam, nestovicim a spanickam. Kdyz byla miminko mela jednou febrilni krece a proto nam doktorka doporucuje po celou inkubacni dobu (14 dni) kryt ji diazepamem. Myslela jsem si ze bych ho podala jenom pri teplote. Porad te mi. Diky Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
22.1.07 18:11

Ada mela febrilni krece v necelem roce a toto ockovani jsme meli minuly tyden. Doktorka sice trochu protestovala, ale Adlu jsem radeji hlidala a diazepam nedavala - ovsem mela jsem ho pripraveny v zaloze a merila jsem teplotu.
Jednak ji nerada davam leky, jednak mela febrilni krece z vysoke horecky a jednak je ji skoro tri a pul. A taky je po diazepamu silene rozdivocela, rozhodne ji netlumi…

Mela jeden vecer (sesty den po ockovani) teplotu 38,4 stupnu v uchu, po odectu 37,7, takze jsem ji diazepam nemusela dat… Rano uz byla v pohode.

Lesina

My meli od jednoho do dvou let stop stav na ockovani, proto ockujeme az ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
22.1.07 19:22

Ahoj,

taky jsme měli febrilky, a to dvakrát. :( Doktorka mi doporučila homeopatika belladona 9, dáváme 5 kuliček při horečkách, takže pokud by ti byla homeopatika příjemnější, je to možnost. Doma v záloze mám tekutý diazepam a pokud by šel prcek do horečky, dala bych i ten v tabletě. Febrilky byly pro mě tak nechutný zážitek, že než to, radši mu dám ten prášek :? Ten dávám, pokud je po odečtu teplota vyšší než 38… Tak snad to zvládnete bez horeček. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
22.1.07 22:19

Ahoj Milo,

a nedoporučila ti doktorka nehrazenou vakcínu Priorix? Stojí sice asi pětikilo, ale je šetrnější a má prokazatelně míň negativních účinků než klasický Trivivac. My ji měly a spokojenost. Ale je fakt, že Anička zatím febrilní křeče neměla.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
27.1.07 16:54

To mi prijde celkem drsne davat diazepam preventivne. Honzik mel febrilni krece jednou v necelych 11 mesicich a ja jsem rozhodnuta ho davat jen pokud by mel pres 38.5 (teda pokud by se neopakovaly). Prvni ockovani trivivacem jsme absolvovali a doktorka v te souvislosti o diazepamu vubec nemluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek