Očkování dcery

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5374
2.3.22 00:57
@Danuska89 píše:
@šklíbakočka alternativní. V politice třeba parlamentní listy, Aeronet, Otevrisvoumysl apod. Barvitě fušují i do očkování. Hlavně Covid byly úplné žně. Tváří se, jakoby vystudovali přinejmenším Harvard, přitom to dotáhli na Integrovanou střední školu v Horní Dolní s x letou praxí z oblasti mateřské navrh. A vůbec, nejlepší je číst takové názory od někoho, kdo zřejmě neprošel ani gymnaziální chemií, natož biologií. O relevantnosti studií, kterými se ohání, netřeba moc polemizovat, vzhledem k faktu, že do databází musí mít člověk často speciální přístupy skrze univerzity, kde člověk musí být minimálně studentem. “Četla jsem, že v Norsku”
pro mě není relevantní zdroj. To si může vycucat z prstu a následně elegantně naservírovat průměrný pacoš Jedličkova ústavu.

Studenti se učí jednotné, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79891
2.3.22 07:35
@Takco píše:
Každý z nás prý denně zničí několik rakovinných buněk (zjednodušeně řečeno). A o rozvinuté rakovině se mluví jako o nemoci duše. Často slychame, že nemocný musel změnit myšlení, aby se uzdravil.

No a to co často slýchame je totéž jako JPP. A jsme zpět u dětí. Ty se taky uzdravují, jak změní myšlení? Nezlob se, ale mluvíš nesmysly. Je to určitý druh útěchy a chápu ho. Prostě si člověk říká, mě se to nestane. Žiju zdravé, sportuju, nekouřím, nepiju, nestřídají partnery a jsem spokojená, já určitě rakovinu nedostanu, mě se to nemůže stát. Je mi líto, že ti do toho hodím vidle, ale klidně může. To je právě ta mizérie. Ale tak nikdo tě nebude do očkování nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.3.22 07:40
@Takco píše:
Taky se nedávno objevila informace, aniž si chci naběhnout :mrgreen:, že např. očkování proti obrně v určitych to rocnicich pravděpodobně může za vyšší výskyt rakoviny. Jde také o vliv prostředí. A někdy také o genetiku. :nevim: :,( Většinou se to ale spustí souhrou nějakých okolností, myslím.

To jsou zase moudra. Rakovina není jedna nemoc, ale celé spektrum nemocí. U některých je vliv znám (kouření - rakovina plic, u cca 85 procent pacientů), u jiných moc ne. Někdy genetika. Opravdu nevím, co by mohla znamenat věta „očkování proti obrně v určitych to rocnicich pravděpodobně může za vyšší výskyt rakoviny“. Ročník narození nebo rok očkování (očkovací látky se měnily) nebo jak? Asi nemá cenu to řešit, je to prostě blábol, tak jak jsme zvyklí.
Jinak vývoj počtu případů incidence i mortalita od 1977 zde https://www.svod.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.3.22 07:43
@Takco píše:
Zajímani se o obor, čtení knih a článků, přednášky… Oči, uši otevřené různorodým uhlum pohledu.

Přeloženo do češtiny: věří každé blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79891
2.3.22 08:26

@šklíbakočka nejde mi ten odkaz, můžeš ho dát znovu? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.3.22 09:13
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka nejde mi ten odkaz, můžeš ho dát znovu? Díky.

svod.cz
to je velký projekt, na kterém roky pracovali na MU (prof. Dušek, který teď vede UZIS). Nevím, zda se data ještě teď doplňují, vždy se to dělalo cca 2 roky dozadu, koukám, že naposledy za 2018, možná, že teď nebyl čas (Covid)
dá se tam najít podle věku, pohlaví, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41113
2.3.22 09:32
@šklíbakočka píše:
Koukám, že dámy od anti očkování covid přešly k anti očkování vůbec, nebo se vrátily?
Také jsem od Lucie atd. zaznamenala nějaký mimořádně hloupý příspěvek k politické situaci. Kde se tihle lidé (nechci přímo napsat tyhle kr..vy) berou? Oni je někde vyráběji nebo jak?

u dotyčné jsem si byla celkem jistá, na jakou stranu konfliktu se postaví, resp. jakýma šílenýma kecama bude Putina obhajovat. A taky že jo :roll: že se vůbec divím, když je v diskuzích o očko vyplodit takový šílenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.3.22 10:18
@Keyllah píše:
u dotyčné jsem si byla celkem jistá, na jakou stranu konfliktu se postaví, resp. jakýma šílenýma kecama bude Putina obhajovat. A taky že jo :roll: že se vůbec divím, když je v diskuzích o očko vyplodit takový šílenosti…

To, že ti antiočkovači často byli/y ve skutečnosti trollové a jejich úkolem bylo pouze znejistit společnost (byli řízení jinými zájmy), rozdělit atd., bylo jasné hned. Konec konců, je to vidět i na reakci skupin jako Chcíplý pes ale i dalších. Ale je zajímavé, že z nějakého důvodu i u asi normálních lidí je odpor vůči očkování (a víra v neskutečné kraviny) spojen se zvláštními názory na Putina atd. Jsou tak hloupí? Potřebují stále proti něčemu být v opozici? Chtějí být zajímaví? Nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
2.3.22 10:25

@šklíbakočka tak tak :mrgreen:. Jakože naoko uznáváš, že 1+1=2, ale ve skrytu duše jsi přesvědčena, že 1+1=11. Jiný úhel pohledu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
2.3.22 10:29

@Keyllah ona je pasivně agresivní psychopat. Ráda využívá slabých chvilek druhých, verbálně ublíží, dotyčného znejistí a pak to zaobalí tak, že to dělá pro jeho dobro. Její černobílé vidění světa netřeba komentovat. A ten výplod mě absolutně nepřekvapuje a hlavně nemá ani logiku. Postrádá ji už v první větě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
2.3.22 10:59
@Lucie_Sx píše:
To jsou slova lekare.Ze zasadni pilire ochrany pred rakovinou jsou pravidelne prohlidky, kondom a sexualni zdrzenlivost (nestridat chlapy).

Sorry ale v momentě, kdy nějakou variantu HPV viru má 80% populace Ti sexuální zdrženlivost nepomůže, musela bys spát jenom s panici. Chlapi navíc mají HPV zpravidla bezpříznakově a stačí, aby předtím měli třeba jedinou nakaženou partnerku a předají Ti to dál. A s kondomem možná spíš s někým na začátku vztahu, ale po letech?
Ani s těmi pravidelnými prohlídkami to není taková sláva, spousta gynekologů pořád dělá jako prevenci jen jednoduchou cytologii na sklíčko, což je 70 let stará screeningová metoda s falešnou negativitou 30-40% (!). Zejména pokud se nejedná o spinocelulární karcinom, ale adenokarcinom, který vzniká uvnitř děložního hrdla (tj. ne na povrchu čípku, ale z buněk, které produkují hlen), není pravděpodobnost záchytu bůhvíjak vysoká.
Takže ano, pravidelné prohlídky jsou důležité, ale strašně záleží na pečlivost a pokrokovosti gynekologa. Dobrý gynekolog dnes už dělá liquid based cytologii, při hraničním nálezu test na HPV, případně cílenou minibiopsii. Blbý je, že spousta žen se o to nezajímá až do chvíle, kdy začnou mít nějaký problém, a tedy ani nevědí, o jaké vyšetření si říct.
Každopádně dnes už je vakcína proti HPV dost prověřená, ty moderní chrání proti 9 rizikovým kmenům HPV, což je dost. A žen, co mají po HPV předrakovinné změny, je velká spousta, ne že není. U svého dítěte bych do očkování proti HPV šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek