Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Limi123 No, ono ani není úplně jisté, zda ho způsobuje ta hexa… spíše to vypadá, že ne.
Jak psali holky priorix způsobuje autizmus, hexa může vyvolat pozastavený vývoj, encefalitický pláč, a v poslední řadě smrt. určitě očkovat až po prvním roce. myslím že má určitě něco společného očkování a náhle úmrtí koojence
@j.a.n.i1 píše:
@Limi123 No, ono ani není úplně jisté, zda ho způsobuje ta hexa… spíše to vypadá, že ne.
Mam nakoukana videa rodicu autistu z netu a ze 100% se shoduji, ze se to stalo po mmr… Mozne je samozrejme vse, ale te hexy se nebojim. MMR dam nejdriv ve 3 letech, nebo pozdeji (a to jsem ockovaci, mame i nepovinna).
No tak hlavně očkování je povinné. Takže partner může být proti kolik chce, ale bude mu to houby platné, protože naočkovat musíte.
@alviola Očkovat určitě budu ale vyčítala bych si kdyby se něco stalo.
Četli? A že by zašli za více pediatry a zjistili si informace od odborníků, to ne
. Ach jo. Když jdete k zubaři, taky si na internetu zjišťujete, z čeho je plomba, z čeho se skládá umrtvovací injekce, atd.? ![]()
V klidu, sama nejsem příznivcem očkování, ale neměla jsem „na to“ se tomu bránit, takže děti jsou očkované. Ve svém okolí neznám nikoho, komu by očkování způsobilo nějaké problémy. Čistě statisticky, ta pravděpodobnost, že zrvona vašim dětem by to mohlo způsobit, je dost malá. To už jse skoro větší pravděpodobnost, že dostane černý kašel.
Schema 2+1: prvni vakcinu v 6/10 mesicich. Muzete i drive, ale toto je takova stredni cesta. Druhou vakcinu date MINIMALNE po 2. mesicich od prvni, muzete i dele /3,4.. max 6./. A treti vakcinu nejdrive po 6. mesicich po druhe.. Muzete i po 12.
Toto schema je pro skolku dostacujici a jedna davka MMR. Tu je idealni dal co nejdele, nejlepe pred nastupem do skolky, rozhodne ne drive, nez po druhem roce.
@Anonymní píše:
A co prosím je ten schémat 2+1?
Klasicky je schéma 3+1, tři dávky po měsíci a po několika měsících poslední dávka.
U 2+1 je o jednu dávku méně, ale má to být údajně stejně účinné.
O tom autismu po očkování jsem se bavila s naší doktorkou (není to žádný proočkovací maniak) a říkala, že ano, že autismus se často projeví po očkování. Ale že očkování není příčina, je to pouze spouštěč. Pokud by dítě nebylo očkované, tak ten autismus se stejně dříve či později projeví. A co měla v péči autistické děti, tak tam byla i řada dalších faktorů (jeden i více) - vyšší věk matky, genetické poruchy v rodině, kouření v těhotenství, komplikace při porodu, silná medikace v těhotenství…
Nicméně si myslím, že očkovat Priorixem je blbost, protože to jsou celkem "normální nemoci (příušnice, zarděnky…)
Mě naše pediatrička říkala, že autismus se může projevit už od mimina, zrovna v době očkování, prostě v tom období. Pak si to samozřejmě lidi spojí jako následek očkování.
Já mám syna 5 let, nikdy jsem neřešila otázku očkování, prostě jde na pichanec a hotovo, nikdy reakci neměl, ani teplotu.Ani první syn. Nevěřím, že po očkování se může projevit autismus. Pocažuju to za mediální záležitost a rozšiřování paniky. Nikoho takového neznám. Teď jsme na očkování byli, mluvily jsme o tom s doktorkou a řikala, že je to nesmysl. Dítě se s autismem rodí.
@Sazkarka píše:
Já mám syna 5 let, nikdy jsem neřešila otázku očkování, prostě jde na pichanec a hotovo, nikdy reakci neměl, ani teplotu.Ani první syn. Nevěřím, že po očkování se může projevit autismus. Pocažuju to za mediální záležitost a rozšiřování paniky. Nikoho takového neznám. Teď jsme na očkování byli, mluvily jsme o tom s doktorkou a řikala, že je to nesmysl. Dítě se s autismem rodí.
No asi tak. V tech detech to jiste musi byt uz predtim a ockovanim se ten autismus maximalne spusti driv… Ale hlavne, ze je to na co svest ![]()
@Pajka89 píše:
No asi tak. V tech detech to jiste musi byt uz predtim a ockovanim se ten autismus maximalne spusti driv… Ale hlavne, ze je to na co svest
No ja si nejsem jista. Zadejte si do youtube treba „Madison before and after autism“. Bohuzel dostala MMR zrovna v dobe oslabene imunity, myslim, ze zrovna tahle holcicka mohla byt bez MMR zdrava.
Pro regresi do autismu je kriticke obdobi mezi rokem a dvema a kousek. Jq za sebe to pokouset nebudu.