Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám syna 5 let, nikdy jsem neřešila otázku očkování, prostě jde na pichanec a hotovo, nikdy reakci neměl, ani teplotu.Ani první syn. Nevěřím, že po očkování se může projevit autismus. Pocažuju to za mediální záležitost a rozšiřování paniky. Nikoho takového neznám. Teď jsme na očkování byli, mluvily jsme o tom s doktorkou a řikala, že je to nesmysl. Dítě se s autismem rodí.
@Sazkarka píše:
Já mám syna 5 let, nikdy jsem neřešila otázku očkování, prostě jde na pichanec a hotovo, nikdy reakci neměl, ani teplotu.Ani první syn. Nevěřím, že po očkování se může projevit autismus. Pocažuju to za mediální záležitost a rozšiřování paniky. Nikoho takového neznám. Teď jsme na očkování byli, mluvily jsme o tom s doktorkou a řikala, že je to nesmysl. Dítě se s autismem rodí.
No asi tak. V tech detech to jiste musi byt uz predtim a ockovanim se ten autismus maximalne spusti driv… Ale hlavne, ze je to na co svest ![]()
@Pajka89 píše:
No asi tak. V tech detech to jiste musi byt uz predtim a ockovanim se ten autismus maximalne spusti driv… Ale hlavne, ze je to na co svest
No ja si nejsem jista. Zadejte si do youtube treba „Madison before and after autism“. Bohuzel dostala MMR zrovna v dobe oslabene imunity, myslim, ze zrovna tahle holcicka mohla byt bez MMR zdrava.
Pro regresi do autismu je kriticke obdobi mezi rokem a dvema a kousek. Jq za sebe to pokouset nebudu.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jak je to prosím s očkováním, k pediatrovi budu s malou chodit většinou já bez partnera a já jsem pro očkování, partner a tchýně někde vyčetli že hexa způsobuje autismus a mají řeči ale já očkovat rozhodně chci, pediatr nepotřebuje souhlas od obou rodičů nebo ano? a existuje i jiná vakcína než hexa?
Je nám 7mesicu máme 3 dávky hexa vakcíny a synflorixu, vše proběhlo úplně v pohodě, jen u druhé dávky měl večer 37,5, ráno už to bylo ok. Doktorka žádný souhlas nechtěla, jen jsme řekli, že budeme očkovat a domluvili jsme se s ní co budeme očkovat. Vím, že místo hexy jsou nějaký kapičky? Prý jsou šetrnější, ale není tam úplně vše jako u hexy. ![]()
@Makca87 píše:
Když jdete k zubaři, taky si na internetu zjišťujete, z čeho je plomba, z čeho se skládá umrtvovací injekce, atd.?
Jo, zjišťuju si to na internetu z několika nezávislých zdrojů a pak se radím se zubařkou. Pro mě je odborná studie/článek hodnotnější, než názor doktora, kterého neznám a u kterého nevím, s jakou farmaceutickou firmou má výhodnější smlouvu a která mu zaplatí lepší zájezd k moři ![]()
@Pandulka píše:
Jo, zjišťuju si to na internetu z několika nezávislých zdrojů a pak se radím se zubařkou. Pro mě je odborná studie/článek hodnotnější, než názor doktora, kterého neznám a u kterého nevím, s jakou farmaceutickou firmou má výhodnější smlouvu a která mu zaplatí lepší zájezd k moři
Udivuje mě, že tu jsou i tací, co propagují „nepřemýšlení“ nad tím, co do dítěte člověk píchá a kroutí vočima nad tím, když si někdo radši přečte studii či knihu místo slepé důvěry v doktora, který - jak přesně píše Pandulka - je podplacený farmafirmou (vím to, můj ex-přítel takto s rodiči celý život jezdil na dovči zdarma, protože to jeho tatínkovi - dětskému lékaři - platily firmy, jejichž produkty pak měl
předepisovat.
Ale k tématu. Neříkám, že očkování vůbec ne. Žádný extrém. Ale spoléhat se na to, co ti řekne doktorka, je přinejmenším hloupé. Nastuduj si to, máš oči a mozek a jde o hodně. Nejde jen o autismus, ale o celou řadu dalších nemocí, které může očkování spustit - typicky alergie, ekzém, astma. Jistěže zdejší pisatelky třeba nikoho neznají, pravděpodobnost, že se nic nestane, je vyšší, ale když už je ta reakce na očkování špatná, tak je to většinou poznamenání na celý život. Já jako miminko byla očkovaná, do několika dnů se spustil atopický ekzém - a to v celkem luxusní podobě, změnilo mi to celé dětství, měla jsem krvavé a stále zafačované ruce, vyzkoušeli jsme všechno. V 15 opět do několika hodin po očkování reakce: 40ky horečky, zvracení… Už bych se nikdy očkovat nenechala, prostě jsem citlivější jedinec. Průser je, že dokotři se o genetické předpoklady předem nezajímají - prostě píchnou a pak se uvidí. Když se o téma budete zajímat, setkáte se s mnoha lidmi s podobně zdemolovaným zdravím po očkování jako já.
Načíst, promyslet, vybrat vakcíny jen nezbytně nutné, rozložit do indiv. oč. kalendáře, pozorovat reakci a popř. na další dávku nechodit! To je můj názor, ale nechť si každý riskuje jak chce.
Mimochodem, k tomu černému kašli, jak tu nejaká chytralka psala, tak to je pěkný kec: očkování proti černému kašli je účinné jen v cca 60-70 procentech, navíc imunita po zhruba 3 letech „vyvane“, tzn. že aby se dosáhlo kolektivní imunity, museli by se všichni dosěplí i děti každé tři roky přeočkovat. Kolikpak takových znáte? Mimochodem, tohle vím celkem přesně, protože jsem černý kašel dostala loni na podzim, a to přesto, že jsem jako dítě očkovaná. A takto by se u těch nemocí dalo pokračovat…Takže vakcínu vybírat opatrně, tak, abys měla čisté svědomí, žes nic nepodcenila a žes udělala vše dle svého nej svědomí. ![]()
Hodně štěstí. ![]()
@Ellusa úplně stejně jako má úřednice na pasovém oddělení za to, kolik pasů vyrobí, pak od velkých cestovek dovolenou zadara
bože můj…to je hrozné, fakt…ty neustálé mýty o dovolených zadara pro očkující lékaře… ![]()
@Kräuterhexe píše:
Udivuje mě, že tu jsou i tací, co propagují „nepřemýšlení“ nad tím, co do dítěte člověk píchá a kroutí vočima nad tím, když si někdo radši přečte studii či knihu místo slepé důvěry v doktora, který - jak přesně píše Pandulka - je podplacený farmafirmou (vím to, můj ex-přítel takto s rodiči celý život jezdil na dovči zdarma, protože to jeho tatínkovi - dětskému lékaři - platily firmy, jejichž produkty pak mělpředepisovat.
Jojo, taky máme kamarády doktory, takže nástin toho, jak to chodí mám…ale tak ať si každý věří čemu chce, že jo ![]()
@Pandulka píše:
Jo, zjišťuju si to na internetu z několika nezávislých zdrojů a pak se radím se zubařkou. Pro mě je odborná studie/článek hodnotnější, než názor doktora, kterého neznám a u kterého nevím, s jakou farmaceutickou firmou má výhodnější smlouvu a která mu zaplatí lepší zájezd k moři
se zubařkou??? ![]()
o očkování se radíte se zubařkou?? Fakt. Zubařka neočkuje, nikdy děti neočkovala, ale vy se s ní radíte o dětském očkování?
Předpokládám že pračku když se porouchá vezete do autoservisu. A dům si necháte postavit od pekaře.
a tak to jo, no… ![]()
@Pandulka píše:
Jojo, taky máme kamarády doktory, takže nástin toho, jak to chodí mám…ale tak ať si každý věří čemu chce, že jo
člověče, já přímo očkuji lidi…a to již nějakej ten pátek, fakt
dovolenou za vakcíny, za léky ani za nic mi nikdy nikdo ani nenabídl, ani nedal, ani nenastínil…na kterou jsem si nenašetřila a nevydělala, tu jsem neměla, prostě to není fér, takhle lživě pomlouvat určitou profesní skupinu, v tomto případě pediatry
na druhé straně se naprosto nedivím, že do oboru již dnes mladí nechtějí a že pediatrů kvapem ubývá…proč asi…
@Ellusa píše:
@Borrealisa ona nejezdí??
![]()
![]()
![]()
Kdo, pračka??
No když přestane jezdit, musí do autoservisu, ne, to dá rozum. Nejprve samostudium na internetu a pak autoservis, přece proboha nebudu volat opraváře praček, který se tím živí, pračky opravuje denně a dělá to x let…taková trapárna přece… ![]()
@Borrealis píše:
se zubařkou???![]()
o očkování se radíte se zubařkou?? Fakt. Zubařka neočkuje, nikdy děti neočkovala, ale vy se s ní radíte o dětském očkování?
Předpokládám že pračku když se porouchá vezete do autoservisu. A dům si necháte postavit od pekaře.
a tak to jo, no…
Jestli lecis, tak jak ctes a chapes text, tak se opravdu nedivím, že lidé lékařům nevěří
je to prostě bohovský byznys, za jedno očkování jim stát hodí milosrdně stovku
právník by se za tu stovku od státu za úkon potrhal…aha
a když si pak sečte pediatr všechna očkování…a odečte od nich náklady na provoz ordinace, materiál, plat sestřičky a adrenalin který musí neustále kupovat a mít „čerstvý“, ptž pojištovna jej prostě nehradí…tak si na dovolenou očkováním vydělá…rychle, až bleskově…jo, tak to nemohu říct,
očkování ve skutečnosti pro očkujícího lékaře žádný byznys není, spíše naopak, akorát starost
státem hrazena očkování podle kalendáře…občasné výpadky vakcín a nekonečné starosti s jejich sháněním a skladováním…spousty času trávené v ordinaci vyvracením internetových mýtů, nekonečné dotazy úzkostných maminek, které jsou schopny uvěřit kdejaké volovině z internetu…a lidi furt budou šířit mýty o „dovolených za aplikaci očkování“…no nic, akorát se jeden naseje…je to marný prostě ![]()
pediatři taky postupně nejsou, vymírají…a mladým se do toho nechce, kdo by se divil
Mě naše pediatrička říkala, že autismus se může projevit už od mimina, zrovna v době očkování, prostě v tom období. Pak si to samozřejmě lidi spojí jako následek očkování.