Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Počkej, to jako chceš dělat partnerovi za zády? ne nepotřebuje souhlas obou rodičů… ale máte asi doma nějaký problém…
já jsem taky pro očkování
@Doe_Jane Ano, nenechám dítě bez očkování, vadí jim hexa proto se ptám zda existuje i nějaká jiná vakcína abych měla argument že to nebyla právě ta zminovaná hexa ![]()
Tchyne do toho nema co mluvit, nejspis nasadila chlapovi do hlavy brouka. Ja jsem rozhodne ockovaci, na vsechny ockovani jsem sla se synem sama, zadny souhlas otce po me nechteli, muj chlap ani nevi co vsechno malej ma naockovano…
https://www.babyonline.cz/…deti-povinne ,,Odmítání očkování některými rodiči pouze proto, že je povinné, či pro negativní postoj k očkování ze strany příbuzných a známých, je ze strany rodičů nejen hloupé, ale pro dítě může být toto rodičovské rozhodnutí vysoce rizikové,,
Rekni tchyni, ze u MMR je vetsi pravdepodobnost.
Je i problem se domluvit s partnerem /tchyne v tom nema co delat/, ze naockujete hexu ve schematu 2+1 a zacnete treba v 6., nejlepe v 10. mesicich? Je to setrnejsi, tolik dite nezatezuje a uz je to i u nas mozne.
@Kriss Tina Jo taky to takhle mám v plánu, partnerovy sdělím že proběhlo očkování a myslím že detailně to zkoumat nebude.
@Halamka U nás bude očkování až později to znamená okolo 6 měsíce, máme k tomu důvod zdravotní takže to tak určitě bude
@Anonymní píše:
@Doe_Jane Ano, nenechám dítě bez očkování, vadí jim hexa proto se ptám zda existuje i nějaká jiná vakcína abych měla argument že to nebyla právě ta zminovaná hexa
JO, něco bylo, ale nevím, zda je to aktuálně dostupné… nicméně bych partnerovi vyšla vstříc tím, že očkování posuneš na později. A jinak spojitost s autismem se tvrdí o MMR, nikoliv o hexe a i to další studie vyvrátili, dokonce snad autor té původní přiznal, že nebyla úplně košer.
Já jsem taky BYLA pro očkováni (u prvního a druhého dítěte). Bohužel jsem byla svědkem autismus následkem očkování ( sousedka),z narozením třetího mého potomka jsem se očkování bála. S naši pediatričkou jsme se dohodly, že naočkujeme Hexu schématem 2+1 a začneme až v roce. MMR až těsně před 3. rokem!
@Anonymní píše:
Do školky tedy dítě musí mít hexu i MMR?
Ano, nebo potvrzení o kontraindikaci.
Pokud neco zpusobuje autismus (a ja verim, ze ano), je to MMR, nikoliv hexa. Jeste je mozne ockovat pediacel (totez jako hexa ale bez zloutenky) a pak samostatne doockovat zloutenku.
My jsme hexu ockovali schematem 2+1,je to setrnejsi. S pediacelem je problem, ze ma docela casto vypadky trhu.
Příspěvek upraven 16.05.17 v 16:38
Ahoj holky, jak je to prosím s očkováním, k pediatrovi budu s malou chodit většinou já bez partnera a já jsem pro očkování, partner a tchýně někde vyčetli že hexa způsobuje autismus a mají řeči ale já očkovat rozhodně chci, pediatr nepotřebuje souhlas od obou rodičů nebo ano? a existuje i jiná vakcína než hexa?